monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

UPDATE: Lege pentru persoanele evacuate de bănci

Liderul PDL Cluj şi totodată, candidatul ARD la Colegiul 2, pentru Camera Deputaţilor, Daniel Buda va propune, în mandatul următor un proiect de lege care să ofere un termen de graţie de doi ani persoanelor care urmează să fie evacuate din propriile imobile, de către bănci, pentru neplata ratelor.

Kristen Stewart şi Robert Pattinson aşteaptă un copil

Kristen Stewart şi Robert Pattinson, colegul ei din distribuţia filmelor din seria "Twilight", aşteaptă un copil, afirmă presa americană, la doar câteva luni de la despărţirea cuplului, cauzată de infidelitatea actriţei, care a avut o aventură cu un regizor de la Hollywood, ce este căsătorit, scrie Mediafax.

Cât de sigură este, de fapt, Autostrada Transilvania?

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Cluj, în acest an, au fost înregistrate şapte accidente rutiere pe Autostrada Transilvania, dintre care patru accidente soldate cu decesul a două persoane.

Specialiştii străini cercetează de ce un vaccin a trimis bebeluşi în spital

Experţii Centrului European de Prevenire şi Control a Bolilor Transmisibile (ECDC) şi ai Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) au ajuns în România pentru a evalua, împreună cu specialiştii români, situaţia creată în urma vaccinării nou-născuţilor împotriva tuberculozei.

Studiu IRES: Românii nu sunt interesaţi de parlamentare

Românii nu sunt interesaţi de campania electorală şi nu-şi cunosc decât în mică măsură candidaţii din colegiile în care locuiesc, relevă un studiu sociologic realizat de Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie (IRES).

Spectacol de dans tradiţional din Palestina la Cluj-Napoca

Ambasada Palestinei în România şi Asociaţia Palestinienilor din Transilvania organizează joi, un spectacol de dans tradiţional palestinian – dabke –, cu ocazia Zilei Internaţionale de Solidaritate cu Poporul Palestinian.

Studenţii, ignoraţi de politicieni

Niciun partid politic parlamentar și doar 14 candidați la alegerile din decembrie au răspuns direct „Scrisorii deschise pentru Viitorul României!”. Lansată de Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) în data de 9 Octombrie, scrisoarea atrage atenția asupra unor probleme majore legate de finanțarea educației, situația tinerilor angajați din educație și sănătate și participarea tinerilor în luarea deciziilor și cere sprijinul politicenilor în rezolvarea lor. Pentru a atrage atenția clasei politice, ANOSR a trimis adrese personalizate liderilor tuturor partidelor politice, parlamentarilor în funcție, membrilor Guvernului cu atribuții în domeniile vizate și majorității candidaților la alegerile parlamentare. Totodată, reprezentanții studenților au demarat acțiuni de strângere de semnături fizice și online şi au lansat și un candidat fictiv  la alegerile parlamentare! „Slaba reacție a clasei politice reflectă ignoranța acesteia față de viitorul țării și lipsa de considerație față de tineri. Politicienii dovedesc încă o dată că preferă scandalul electoral lipsit de substanță, unui dialog transparent și clar cu cetățenii pe care aspiră să îi reprezinte în Parlamentul României”, se arată într-un comunicat de presă a ANOSR. „Ignoranța celor care vor să ne reprezinte este, pe de o parte, un nou prilej de constatare a stării cumplite în care se află clasa noastră politică. Pe de altă parte, este un semnal că dacă nu ne trezim și nu învățăm să îi tragem pe politicieni la răspundere, inclusiv – sau poate mai ales – electoral, ne așteaptă un viitor sumbru. Soluția pentru combaterea abuzurilor, a minciunilor electorale, a discursurilor superficiale și a fraudelor mușamalizate nu este renunțarea la vot, ci, din contră, participarea informată și transparentizarea asumărilor, a implementării lor și a integrității candidaților”, a precizat Mihai Dragoș, președinte ANOSR. Citeste si Cine este ANA, candidatul ideal pentru alegerile parlamentare al studenţilor?  

Banca Transilvania, desemnată „Retail Bank of the Year”

BT a primit premiul Retail Bank of the Year din partea publicaţiei „Business Arena Magazine” pentru rezultatele obţinute prin linia sa de business, dedicată clienţilor persoane fizice. Titlul a fost primit de BT în cadrul evenimentului Financial Leaders’ Hall of Fame 2012, organizat în Bucureşti.

Seminarul organizat de Finanţe suplimentat cu 200 de locuri

Sesiunea de informare publică a contribuabililor privind introducerea începând cu data de 1 ianuarie 2013 a sistemului de TVA la încasare a suferit câteva modificări, faţă de planificarea iniţială, potrivit Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Cluj (DGFP).