monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

UPDATE: Clujenii au sărbătorit titlul de Capitală Europeană a Tineretului 2015

Peste 1000 de clujeni, majoritatea studenţi, au participat duminică seara în Piaţa Unirii la concertele formaţiilor Grimus şi Mandinga, eveniment organizat de Primăria municipiului Cluj-Napoca ca urmare a desemnării oraşului Capitală Europeană a Tineretului 2015. În pauza dintre cele două concerte primarul Emil Boc a urcat pe scenă unde a arătat publicului certificatul care atestă câştigarea titlului.

Cluj: Concurenţă de 1,15/loc la rezidenţiat

819 candidaţi au concurat la Cluj pentru cele 589 de locuri scoase la concurs în cadrul examenului de intrare în rezidenţiat, pe loc şi pe post, în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie care a avut loc duminică de la ora 10.00, la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) „Iuliu Haţieganu”.

Scriitoarea Irina Petraş lansează două noi volume

La ceas aniversar, scriitoarea clujeancă publică „Divagări in(utile)” și „Moartea la purtător”. Preşedintele Filialei Cluj a Uniunii Scriitorilor din România (USR), Irina Petraş, îşi va lansa mâine, volumele intitulate „Divagări in(utile)”, apărut la Editura Eikon, şi „Moartea la purtător. Stări şi cuvinte”, publicat la Editura ASE Bucureşti, sărbătorind, astfel, alături de colegii săi de litere, împlinirea vârstei de 65 de ani.

Inspectoratul Școlar riscă să rămână fără sediul aflat în construcție

Parohia Reformată nr. 2 din Cluj-Napoca va deschide o acţiune în contencios administrativ împotriva Ministerului Educaţiei, Prefecturii şi Consiliului Judeţean Cluj, privind construcţia care se realizează în spatele bisericii cu două turnuri situate pe Bulevardul „21 Decembrie 1989”.

Kelemen Hunor: „UDMR este dispusă să intre la guvernare"

Preşedintele UDMR Kelemen Hunor a declarat sâmbătă seară, la Sfântu Gheorghe, că formaţiunea pe care o conduce este dispusă să intre la guvernare după alegerile parlamentare pentru a asigura stabilitatea politică de care ţara are nevoie, informează Mediafax.

Focuri de artificii şi concerte de Ziua Naţională

Ziua Naţională a României va fi sărbătorită şi anul acesta prin concerte şi tradiţionalele focuri de artificii din centrul oraşului. Evenimentele dedicate zilei de 1 Decembrie vor începe la ora 11.00, la Monumentul Memorandiştilor unde va fi o scenetă despre Marea Unire de la Alba-Iulia. Apoi, la ora 13.00, în Sala de Sticlă a Primăriei Cluj-Napoca, va avea loc lansarea cărţii Legendele Clujului, sub coordonarea profesorului Ioan Nistor.

„Feroviarii“ au câștigat derby-ul Clujului

CFR a câștigat derby-ul Clujului cu 2-1. Universitatea a condus cu 1-0 la pauză, dar „feroviarii“ au revenit și au înscris de două ori în ultimele 20 de minute.

PROGNOZA METEO până în luna februarie. Estimarea meteorologilor pentru întreaga ţară

Administraţia Naţională de Meteorologie a publicat estimări meteo sezoniere, valabile pentru intervalul decembrie 2012 - februarie 2013. Estimările sezoniere sunt realizate de către Centrul european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia şi au un grad de realizare de aproximativ 60%, informează Mediafax.

Inna vrea să înoate cu delfinii

Inna a declarat, la postul de radio ProFM, că îşi doreşte să aibă mai mult timp liber, pentru a se relaxa, la Sinaia, dar şi pentru a-şi îndeplini un vis mai vechi, acela de a înota cu delfinii, scrie MediaFax.

Eurozona înregistrează progrese cu privire la reducerea datoriei Greciei

Miniştrii de finanţe din zona euro au avut sâmbătă o teleconferinţă şi 'au căzut de acord în privinţa unei baze de negocieri cu FMI' asupra mijloacelor de a reduce datoria Greciei, a făcut cunoscut o sursă europeană apropiată negocierilor, citată de AFP.

Cluj-Napoca va fi Capitală Europeană a Tineretului în 2015

Cluj-Napoca a câştigat titlul de Capitală Europeană a Tineretului pentru anul 2015. Decizia a fost anunţată de conducerea European Youth Forum, duminică noaptea, în jurul orei 00.30, în oraşul Maribor din Slovenia.