monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

Naționala de handbal se pregătește de CE

Gheorghe Tadici a convocat un lot de 18 jucătoare pentru jocurile de verificare cu Germania, printre acestea numărându-se Magda Paraschiv și Clara Vădineanu de la „U“ Jolidon.

Antonescu: Cine dispreţuieşte Parlamentul dispreţuieşte democraţia şi naţiunea

Liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat marţi, după ce Legislativul a adoptat o rezoluţie prin care îi cere şefului statului, Traian Băsescu, să susţină propunerile CE şi PE de buget, că Parlamentul este centrul unei democraţii, iar cine îl dispreţuieşte face la fel cu democraţia şi cu naţiunea, scrie Mediafax.

Află care este cuvântul anului, în limba engleză

Dictionary.com, cel mai mare dicţionar gratuit online din lume, a ales cuvântul în limba engleză al anului 2012, având drept criteriu căutările utilizatorilor efectuate pe site-ul respectiv, dar şi consultarea mai multor lexicografi, arată Mediafax.

Importurile de fructe din Turcia, luate la puricat de Ministerul Agriculturii

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat marţi că toate importurile de fructe din Turcia vor fi supuse controlului amănunţit, după ce ANSVSA şi ministerul de resort au depistat şi distrus 120 de tone de grapefruit, aduse din Turcia, care depăşeau limita de reziduuri de pesticide.

Guerilla Verde vine la Liceul Mihai Eminescu

Elevii de la Liceul Teoretic Mihai Eminescu din Cluj -Napoca vor învăţa să aibă iniţiative concrete pentru a proteja mediul înconjurător în cadrul proiectului pilot Better education through innovation (Beti) care se desfăşoară la nivel naţional, în şcoli, licee şi facultăţi.

Loredana Ohai a luat bronz la Praga

Loredana Ohai, judoka legitimată la cluburile clujene CS Universitatea și CSM, a câștigat medalia de bronz la Campionatul European de judo U-23, desfășurat weekend-ul trecut la Praga.

Poveşti ale bolnavilor de reumatism transpuse în opere de artă

Premieră în Europa: 12 artişti plastici din Cluj şi Bucureşti au realizat opere de artă inspirate de suferinţa pacienţilor cu poliartrită reumatoidă, în cadrul campaniei de comunicare şi educare InspirART – Emoţii articulate.

Concurs de desene la Magazinul Central

În pragul sărbătorilor de iarnă, Magazinul Central lansează un concurs de desene cu tema “Magia Crăciunului”. Concursul, dedicat copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 şi 12 ani, se va desfăşura începând de astăzi şi până pe 20 decembrie.

Au început tăierile ilegale de brazi

Poliţişti din cadrul Postului de Poliţie Săcuieu l-au depistat ieri în trafic pe Marin O. de 32 ani, din Dealu Negru, în timp ce transporta cu o autoutilitară 45 brazi şi cantitatea de 2,10 m³ lemn de esenţă răşinoasă, fără documente legale de provenienţă şi transport.

Franţa a pierdut ratingul maxim "Aaa" din partea Moody's

Agenţia de evaluare financiară Moody's a retrogradat calificativul de ţară al Franţei cu o treaptă, de la nivelul maxim posibil "Aaa" la "Aa1", ca urmare a înrăutăţirii perspectivelor economice, arată MarketWatch. "Perspectiva economică pe termen lung a Franţei este afectată de mai multe dificultăţi structurale, incluzând pierderea graduală şi susţinută de competitivitate, dar şi rigiditatea pieţei muncii, precum şi a celei de bunuri şi servicii", potrivit unui comunicat Moody's, scrie Mediafax. Agenţia de rating şi-a exprimat îngrijorarea şi în privinţa perspectivei fiscale nesigure a Franţei. De asemenea, rezistenţa Franţei la viitoare şocuri din zona euro devine mai greu de anticipat, arată analiştii. Perspectiva ratingului suveran al Franţei rămâne negativă. Retrogradarea din partea Moody's urmează unei decizii similare a Standard & Poor’s în ianuarie şi creşte presiunea asupra preşedintelui, Francois Hollande, pentru identificarea de căi de a susţin creştera economică. Costurile de împrumut ale Franţei au atins un minim record în august, de 2% pentru obligaţiunile pe zece ani în timp ce pentru scadenţele mai scurte a înregistrat chair randamente negative. Randamentul titlurilor pe zece ani se situa luni la 2,07%.  

Israelul a bombardat sediul Băncii Naţionale Islamice din oraşul Gaza

Aviaţia israeliană a bombardat în oraşul Gaza sediul Băncii Naţionale Islamice, înfiinţată pentru a contracara sancţiunile internaţionale impuse Fâşiei Gaza, controlată de mişcarea radicală palestiniană Hamas, relatează marţi agenţia Associated Press, potrivit Agerpres.

Avertizare de ceaţă pentru judeţele Mureş, Alba, Sibiu şi Cluj

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis marţi o avertizare nowcasting de ceaţă pentru zonele joase din judeţele Mureş, Alba şi Sibiu, inclusiv municipiile Târgu Mureş, Alba Iulia şi Sibiu, valabilă până la ora 8.00, şi o alta pentru zonele joase şi drumurile naţionale din judeţul Cluj, inclusiv municipiul Cluj-Napoca, valabilă până la ora 12.00.