monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

Anca Boagiu: Cabinetul Ponta, cel mai slab guvern

Preşedintele PDL Sector 2 Anca Boagiu a declarat luni, cu prilejul evenimentului de lansare a candidaţilor ARD Sector 2, că Executivul condus de Victor Ponta este „probabil cel mai slab guvern pe care l-a avut România”.

Instruire gratuită pentru aplicarea TVA la încasare

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) va asigura gratuit instruirea contribuabililor interesaţi privind aplicarea sistemului TVA la încasare, în zilele de 27 noiembrie şi 4 decembrie în Bucureşti şi în oraşele reşedinţă de judeţ.

România, în Top 10 la taxarea muncii!

Ţara noastră este poziţionată „mai bine” chiar decât ţările nordice, renumite pentru nivelul ridicat de impozitare a veniturilor.

ANALIZĂ - Criza din Grecia anulează progresul unei generaţii, iar clasa de mijloc revine la vatra strămoşească

Ciclul economic regresiv al Greciei, după aproape 5 ani în recesiune, începe să-şi pună în mod decisiv amprenta pe societate. Clasa de mijloc dezvoltată cu greu în ultimii 40 de ani a început să dispară, iar tot mai multe familii se văd nevoite să revină la vatra strămoşească, să lucreze pământul şi să crească animale sau să se mulţumească cu "muncile de jos", murdare sau periculoase, pentru a-şi asigura subzistenţa. Alţii aleg să plece din ţară, scrie Mediafax.

Dacia şi Renault demarează campania promoţională „De 3 x vârsta maşinii”

Dacia lansează o nouă campanie promoţională în reţeaua sa de reparatori autorizaţi din toată ţara. În perioada 19-29 noiembrie, clienţii Dacia care vor realiza o intervenţie mecanică într-un service auto al mărcilor vor beneficia de o reducere echivalentă cu vârsta maşinii lor, înmulţită cu trei.

BNR a împrumutat 17 bănci cu 6 miliarde lei. Cererea a ajuns la un nou record

Banca Naţională a României (BNR) a împrumutat luni un număr de 17 bănci cu suma de 6 miliarde lei (1,3 miliarde de euro) pusă la dispoziţie pentru operaţiunile repo, iar cererea instituţiilor a atins un nou nivel record pentru acest tip de operaţiuni, de 30,19 miliarde lei, scrie Mediafax.

O clujeancă în infernul războiului israelian

O clujeancă stabilită în Israel povesteşte teroarea prin care trece cu familia de când au început bombardamentele. Alarmele antiaeriene sună zi şi noapte, iar oamenii au 45 de secunde pentru a se adăposti. Fiica ei este bolnavă, dar îi e frică să iasă din casă pentru a o duce la medic.

Contabila care a devalizat conturile ADRNV vrea în liberate pentru a se întoarce la muncă

Cosmina Druţă, contabila Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Vest şi a societăţii IRCETT, arestată preventiv pentru că în complicitate cu soţul ei a falsificat ordine de plată în valoare de 1,8 milioane de euro, transferând banii în contul unei firme a familiei sale, a cerut judecătorilor să fie cercetată în liberate pentru a se putea întoarce la muncă.

Aurel Vainer candidează pentru un nou mandat

Deputatul minoritar şi preşedinte al Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România, Aurel Vainer, şi-a prezentat luni, la Cluj-Napoca, programul pentru un nou mandat în Legislativul României.

Fiscul a luat la purecat achiziţiile multinaţionalelor

Cuantumul impozitelor ajustate prin inspecţii fiscale pe preţurile plătite de o firmă pentru un bun, serviciu sau împrumut achiziţionat de la o alta firmă din acelaşi grup, reprezentând dobânzi şi penalizări, a crescut cu 382%, la 66,6 milioane lei, potrivit Deloitte Tax.

Dan Diaconescu s-a prezentat la DNA pentru audieri

Omul de afaceri Dan Diaconescu s-a prezentat luni la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) pentru a fi audiat în dosarul în care fostul preşedintele al OPSPI Remus Vulpescu a depus o plângere penală împotriva lui pentru înşelăciune în legătură cu privatizarea Oltchim.

Fotbal: Stelistul Georgievski a suferit o fractură de peroneu

Fundaşul macedonean Daniel Georgievski, de la Steaua Bucureşti, a suferit o fractură de peroneu în meciul cu CS Turnu Severin (2-1), după cum a anunţat managerul general al clubului, Mihai Stoica, pe pagina sa de Facebook.