monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

Sute de credincioşi au venerat moaştele Sfântului Anton

Sute de credincioşi au venit să venereze, de vineri până duminică, relicvariul cu o părticică din moaştele Sfântului Anton de Padova, la Parohia Greco-Catolică „Sfântul Iosif” din cartierul clujean Someşeni.

Bogaţii lumii au pierdut pe burse 26 miliarde dolari într-o săptămână

Cei mai bogaţi 100 de oameni ai planetei au pierdut în această săptămână 26,1 miliarde de dolari, din cauza declinului burselor provocat de temerile legate de posibila intrare în vigoare a „vârfului fiscal” în SUA, un plan de majorări de taxe şi reduceri ale cheltuielilor bugetare. Un alt motiv al temerilor de pe pieţele de capital este criza datoriilor din Europa, relatează Bloomberg.

Clujul, centru al noilor tehnologii în stomatologie

Profesori ai Facultăţii de Medicină Dentară a Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca au evidenţiat, vineri, într-o conferinţă de presă, rolul conceptului de interdisciplinaritate şi al noilor tehnologii în stomatologie şi în creşterea calităţii serviciilor medicale oferite populaţiei.

„Nocturna” Bibliotecii Judeţene a avut o mie de vizitatoriAproximativ 1.000 de vizitatori au venit, sâmbătă seara, la „Nocturna” Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga” din Cluj-Napoca, organizate în scopul atragerii publicului şi promovării culturii. Sediul

Aproximativ 1.000 de vizitatori au venit, sâmbătă seara, la „Nocturna” Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga” din Cluj-Napoca, organizate în scopul atragerii publicului şi promovării culturii.

Papahagi crede că Ponta „s-a panicat“

Vicepreşedintele Fundaţiei Creştin Democrate, Adrian Papahagi, consideră că declaraţiile lui Victor Ponta la adresa sa, conform cărora ar avea „viziuni fasciste", înseamnă un semn de panică al premierului, care ştie că USL nu va câştiga nici Clujul, nici Transilvania. Adrian Papahagi afirmă că el rămâne „creştin-democrat şi devotat statului de drept".

Incendiu de proporţii într-o clădire turn din Dubai

Un puternic incendiu a izbucnit în noaptea de sâmbătă spre duminică într-una din clădirile turn din Dubai, centrul economic şi financiar al Emiratelor Arabe Unite (EAU), a relatat postul de televiziune Al Arabiya.

Polo: Steaua a învins din nou pe Dinamo în Superligă

Steaua Bucureşti a învins pe Dinamo Bucureşti cu scorul de 7-5 (1-0, 1-2, 2-0, 3-3), sâmbătă, în Bazinul Floreasca, în derby-ul etapei a 5-a din Superliga Naţională de polo pe apă, scrie Agerpres.

Deplasare lungă pentru baschetbalişti

“U” Mobitelco BT va juca luni seară în deplasare cu CSS Giurgiu, într-o partidă din cadrul etapei a opta a Diviziei A.

Spania consideră inacceptabil proiectul pentru bugetul UE propus de Herman Van Rompuy

Guvernul spaniol consideră inacceptabilă propunerea pentru bugetul Uniunii Europene pentru perioada 2014-2020 făcută de preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, (ce prevede reducerea cu 75 de miliarde de euro a propunerii de buget de 1.033 de miliarde înaintată de Comisia Europeană, n.r.), după cum a declarat sâmbătă premierul Mariano Rajoy.

Mii de persoane la un marş pentru dreptul la avort în Irlanda

Aproximativ 10.000 de persoane au participat la un marş sâmbătă la Dublin şi au păstrat un minut de reculegere în memoria unei dentiste indiene ce a murit de septicemie într-un spital din Irlanda după ce i s-a refuzat un avort, informează Associated Press.