monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

Primăria Cluj-Napoca nu poate radia persoane de pe listele electorale

Reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca susţin că nu există cadru legal pentru scoaterea unei persoane de pe listele electorale permanente la cererea acesteia, aşa cum a solicitat clujeanul care s-a adresat în acest sens Biroului Electoral Judeţean (BEJ) Cluj şi Prefecturii.

Floreştiul are maşină de pompieri

Organizaţia Blythswood Care Marea Britanie şi Asociaţia Blythswood România, cu implicarea Serviciului Voluntar de Situaţii de Urgenţă (SVSU) Floreşti şi cu sprijinul Primăriei şi a Consiliului Local Floreşti, a donat celei mai mari comune din România, prima maşină de pompieri.

40% din adulţii români sunt fumători

Un studiu realizat de Institutul de Pneumologie Marius Nasta Bucureşti arată că aproape 40% din subiecţii sondajului cu vârsta cuprinsă între 25 şi 44 de ani sunt fumători.

Când minte Ponta?

Candidatul ARD la Colegiul 1, Camera Deputaţilor, Adrian Papahagi îl acuză pe premierul Victor Ponta de „răzgândeli“ frecvente şi declaraţii contradictorii.

Verificări ale Gărzii Financiare la CFR Cluj

Reprezentanţi ai Gărzii Financiare Cluj au făcut verificări la clubul de fotbal CFR Cluj, afirmă surse judiciare, care menţionează că acestea au vizat transferuri ale unor jucători, dar şi alte activităţi financiare ale clubului, potrivit Mediafax.

Zona euro a intrat oficial în recesiune

Zona euro a intrat oficial în recesiune tehnică, pentru a doua oară în ultimii trei ani, după o contracţie economică de 0,1% în trimestrul al treilea, arată datele anunţate, joi, de Eurostat, biroul de statistică al Comisiei Europene, potrivit Mediafax.

Lectură nocturnă şi vizionări de filme, sâmbătă, la Biblioteca Judeţeană

Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga” Cluj în colaborare cu Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România organizează în noaptea de sâmbătă, 17 spre 18 noiembrie 2012, Nocturna Bibliotecilor, o campanie de atragere a publicului şi de promovare a culturii în toate formele ei.

Sistemul „TVA la încasare”, dezbătut la Finanţe

Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) Cluj prezintă, în cadrul unor întâlniri cu mediul de afaceri, care vor avea loc în 28 noiembrie şi 12 decembrie, modificările aduse la Codul Fiscal privind introducerea începând cu data de 1 ianuarie 2012 a sistemului „TVA la încasare”.

Ilie Dobre a intrat din nou în Cartea Recordurilor

Comentatorul sportiv al Radio România Actualităţi Ilie Dobre a intrat din nou în Cartea Recordurilor, după ce a stabilit un record mondial pentru cea mai lungă descriere radiofonică a unui gol (fără pauze de respiraţie), performanţa fiind de 31 de secunde, informează World Records Academy.

Simulări de teste naţionale şi de bacalaureat pentru elevii clujeni

Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Cluj va organiza la sfârşitul acestei luni simulări de teste naţionale şi de bacalaureat pentru cei peste 10.000 de elevi. Potrivit inspectorului şcolar general, Valentin Cuibus, condiţiile vor fi identice cu cele de la bacalaureat şi dela testele naţionale şi presupun supraveghetori şi camere video.

Angajaţii cinematografului Florin Piersic au intrat în greva japoneză

Angajaţii cinematografului Florin Piersic au intrat de două zile în grevă, solidarizându-se astfel cu cei trei colegi din RADEF Romaniafilm, Maria Bikfalvi (preşedinte Sindicatul Liber Romaniafilm), Constantin Curelea (vicepreşedinte  Sindicatul Liber Romaniafilm) şi Marcel Negruti (director economic RADEF Romaniafilm) care se află în cea de a patra zi a grevei foamei.

Conferinţe interdisciplinare la Atelierul de filosofie şi antropologie medicală

Cele două mari universităţi clujene - de Medicină şi Farmacie 'Iuliu Haţieganu' şi 'Babeş-Bolyai' au inaugurat, în parteneriat, o formă inedită de conferinţe publice interdisciplinare, la 'Atelierul de filosofie şi antropologie medicală', în care specialiştii din sectoare în aparenţă fără legătură prezintă publicului teme interesante despre relaţiile dintre diferite domenii ale cercetării şi vieţii, precum muzica, religia, artele şi medicina, relatează Agerpres.

Dorinel Munteanu e noul antrenor al lui Dinamo

Dorinel Munteanu este noul antrenor al echipei de fotbal Dinamo Bucureşti, după ce clubul din Şoseaua Ştefan cel Mare a ajuns la un acord, pe cale amiabilă, în privinţa încetării raporturilor contractuale cu italianul Dario Bonetti, informează site-ul oficial al grupării.