monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

Ziua Morţilor a îmbrăcat cimitirele în flori şi lumină

Cimitirele din oraş au fost împodobite şi anul acesta cu lumânări şi flori cu ocazia Luminaţiei, cunoscută şi sub denumirea de Ziua Morţilor. Clujenii au mers în cimitire în număr mare, încă de la primele ore ale dimineţii, să cureţe mormintele, să spele crucile, să aprindă o lumânare şi să pună flori, în memoria celor dragi.

UTI și EFACEC Group vor realiza cel mai mare parc fotovoltaic din România

Compania UTI, prin linia de business Construcţii şi Facility Management, a semnat în luna octombrie 2012 contractul pentru realizarea celui mai mare parc fotovoltaic din România, la Cujmir, judeţul Mehedinţi, în calitate de subantreprenor pentru lucrarile de montaj şi instalaţii. Antreprenorul lucrării este firma EFACEC Group.

Scrabble la Cluj!

CS Universitatea Cluj, în colaborare cu Federația Română de Scrabble, va organiza în acest weekend etapa a patra a Campionatului Național pentru seniori, individual, pe echipe și intercluburi.

Sergio va debuta cu FC Brașov

CFR Cluj va juca sâmbătă seara împotriva formației FC Brașov, în cadrul etapei a 14-a a Ligii 1. Paulo Sergio va debuta pe banca „feroviarilor“.

Artiștii clujeni, în război cu politiștii locali

Aproximativ 20 de tineri au protestat, joi, în fața sediului Poliției Municipiului Cluj-Napoca, nemulțumiți de modul abuziv în care oamenii legii se comportă cu cetățenii. Tinerii acuză polițiștii locali că își fac norma la amenzi pe seama artiștilor stradali.

Scandal între PDL şi USL pe tema amfiteatrelor UMF

Horea Uioreanu, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj îi acuză pe consilierii PDL că sunt ipocriţi şi au o politică anticomunitate după ce aceştia din urmă nu au votat un proiect referitor la modernizarea amfiteatrelor UMF.

LIMBA ROMÂNĂ va fi predată, în premieră, la OXFORD

Limba română va fi predată, în premieră, la Universitatea Oxford, în cadrul primului lectorat finanţat de statul român în Marea Britanie, peste 20 de studenţi înscriindu-se deja la cursurile care vor fi susţinute de dr. Oana Uţă-Bărbulescu de la Universitatea Bucureşti, informează Mediafax.

30 de oameni din Cluj şi Sălaj au fost angajaţi printr-un proiect european de 500.000 de euro

Furnizorul de programe de formare profesională RSC Consulting, controlat de Steluţa Racolţa, fost director general şi preşedinte al companiei de asigurări ARDAF, a finalizat implementarea unui proiect european în valoare de 500.000 de euro, în urma căruia au fost angajaţi în piaţa muncii peste 30 de oameni din Cluj şi Sălaj, scrie ziarul financiar.

Un pacient cu sânge verde și-a uimit medicii în urma operației

Un caz extrem de mediatizat de presa canadiană aduce în prim-plan descoperirea făcută de o echipă de chirurgi din Canada în urma unei operații: un pacient avea sângele de culoare verde. Pacientul s-a ales cu porecla de Mr Spock (vulcanianul din Star Trek ce avea sângele de o culoare similară).

FRAUDĂ BANCARĂ de 22 de milioane de euro: Aurel Şaramet şi oficiali ai Ministerului Economiei, aduşi la audieri. O sută de persoane anchetate

DIICOT audiază, joi, o sută de persoane într-un caz de fraude bancare estimate la 22 de milioane de euro, anchetatorii descinzând la locuinţele a 50 de suspecţi şi la sediile societăţilor acestora din Bucureşti, Ilfov, Călăraşi şi Giurgiu. Activitatea infracţională a fost sprijinită de către Aurel Şaramet, directorul Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, Cercel - Duca Alexandru Claudiu, vicepreşedinte al unei unităţi bancare, Mihai Grigoroiu, Roşu Cătălin Ionuţ şi Atanasiu Andrei, angajaţi în cadrul Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri şi Diaconescu Florian Dragoş, informează Mediafax.