monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

Ziua Vârstnicului, sărbătorită la Turda şi Câmpia Turzii

Vârstnicii aflaţi sub îngrijirea Serviciului de Asistenţă Socială Turda, au plecat sâmbătă într-un scurt pelerinaj la Mănăstirea Prislop, excursia a continuat cu Hunedoara şi Castelul Corvinilor, apoi Cetatea Devei.

ANUNŢ

ASOCIAŢIA Grupul de Acţiune Locală  Someș Transilvan, vă informează că în perioada următoare  se  organizează  sesiunea de depunere  a proiectelor pentru lansarea primei sesiuni de cereri de proiecte pentru Măsura 322 L "Renovarea, dezvoltarea satelor, îmbunătăţirea serviciilor de bază pentru economia şi populaţia rurală şi punerea în valoare a moştenirii rurale" în perioada 01.10 2012 – 15.11.2012 si Măsura 1.1.1 L Formare profesională (training), informare şi difuzare de cunoştinţe în perioada 01.10 2012 – 02.11.2012.

Joi, zi de protest pentru sindicaliştii clujeni

Sindicaliştii de la „Cartel Alfa” protestează joi la Cluj-Napoca, începând cu ora 15, în faţă la Prefectură, manifestarea făcând parte dintr-un şir de proteste care au loc în toată ţara, în zilele de 2,3 şi 4, între orele 15 şi 18.

Turdenii se pot înscrie în audienţe la Prefect la sediul Primăriei

Instituţia Prefectului din judeţul Cluj organizează audienţe, începând cu luna octombrie, în a treia zi de joi a fiecărei luni, respectiv 18 octombrie, 15 noiembrie şi 20 decembrie 2012, la sediul Primăriei Municipiului Turda, începând cu ora 12.00.

Deputaţii dezbat astăzi moţiunea pe educaţie

Plenul Camerei Deputaţilor dezbate şi votează astăzi, moţiunea simplă „Brambureala din educaţie duce la plagiat şi eşec şcolar“, iniţiată de Partidul Democrat Liberal.

Rata şomajului a crescut uşor în august, la 7,1%

Rata şomajului în formă ajustată sezonier a crescut în august cu 0,1 puncte procentuale faţă de luna anterioară, la 7,1%, iar comparativ cu august 2011 este în scădere cu 0,4 puncte, numărul şomerilor în vârstă de 15-74 ani ajungând la 692.000 de persoane, potrivit datelor anunţate luni de INS.

Începe Toamna Muzicală Clujeană!

Vineri, 5 octombrie, începe cea de-a 46-a ediţie a festivalului internaţional de muzică clasică Toamna Muzicală Clujeană.

Leonida Gem Session

Teatrul Maghiar de Stat Cluj invită iubitorii de teatru la un nou spectacol din stagiunea cu numărul 220. Joi, 4 octombrie, începând cu ora 20:00, în Sala Studio va avea loc spectacolul „Leonida Gem Session”, o piesă adaptată după I.L. Caragiale, pregătită în versiune scenică de Gábor Tompa şi András Visky.

Lindegaard vrea o victorie în Gruia

Portarul echipei Manchester United, Anders Lindegaard, a declarat că formaţia engleză nu-şi poate permite să facă greşeli în grupa H a Ligii Campionilor, subliniind că speră să câştige meciul cu CFR Cluj, de marţi, din etapa a doua a competiţiei.

Phil Jones în NBA!

Phil Jones al echipei „U“ Mobitelco BT Cluj va juca in NBA! Americanul a fost cooptat în lotul echipei Minessota Timberwolves, anunta Mediafax.

Rooney: "Meciul cu CFR este important"

Atacantul echipei Manchester United, Wayne Rooney, a declarat că formaţia sa trebuie să evite surprizele neplăcute, aşa cum s-a întâmplat în ediţia trecută a Ligii Campionilor, şi tocmai de aceea meciul cu CFR Cluj de marţi este unul important.

Rezervele valutare ale BNR au crescut în septembrie la 32,42 miliarde euro

Rezervele valutare ale BNR au crescut în septembrie la 32,42 miliarde euro, de la 30,95 mld.euro la finele lunii august, pe fondul alimentării conturilor Ministerului Finanţelor inclusiv cu 812,1 mil.euro din emisiunea de euroobligaţiuni şi al veniturilor din administrarea rezervelor internaţionale, scrie Mediafax.

Numărul de SMS la care ar fi fost fraudat referendumul pentru demiterea lui Băsescu

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, este acuzat de procurori că a creat un sistem naţional de fraudare a referendumului pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu. Potrivit informaţiilor obţinute de gândul, Dragnea ar fi utilizat un sistem informatic complex la care s-au conectat 14.000 de utilizatori.

Guvernul japonez a demisionat în vederea unei remanieri

Guvernul japonez a demisionat luni în cadrul unei vaste remanieri prevăzute de premierul Yoshihiko Noda, înaintea alegerilor legislative anticipate şi în plin conflict diplomatic cu China, a anunţat purtătorul său de cuvânt.

Vezi cum poţi slăbi uşor!

Toată lumea ştie că exerciţiile fizice, combinate cu un regim alimentar sărac în calorii reprezintă elementul-cheie în lupta contra obezităţii. Cu preţul unui aparent paradox, doi cercetători canadieni au subliniat însă că un pacient supraponderal are mai multe şanse să slăbească dacă doarme bine pe timpul nopţii, scrie Mediafax.

692.000 de şomeri în luna august

Rata şomajului în formă ajustată sezonier a crescut în august cu 0,1 puncte procentuale faţă de luna anterioară, la 7,1%, iar comparativ cu august 2011 este în scădere cu 0,4 puncte, numărul şomerilor în vârstă de 15-74 ani ajungând la 692.000 de persoane, potrivit datelor anunţate luni de INS.

Mark Mobius, preşedinte Templeton: Oltchim are nevoie de un bun administrator

Statul trebuie să găsească pentru companiile mari pe care le deţine cumpărători viabili şi buni administratori, în cazul Oltchim fiind posibil ca cel care a câştigat licitaţia să nu fie un bun manager, a declarat Mark Mobius, preşedintele executiv al grupului Templeton Emerging Markets.

Anul acesta, mai puțini boboci

Universităţile îşi deschid porţile astăzi cu mai puţini studenţi în anul I decât în 2011.

Noi proteste la Oltchim. Ministrul Economiei şi şeful ANAF, la Guvern pentru a discuta cu Ponta

Peste 500 de angajaţi ai combinatului Oltchim din Râmnicu Vâlcea protestează din nou, luni, pe platoul din faţa pavilionului administrativ al unităţii, oamenii aşteptând "un răspuns negativ sau pozitiv în ceea ce priveşte privatizarea". Ministrul Economiei, Daniel Chiţoiu, şi şeful Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Şerban Pop, au venit la sediul Guvernului luni dimineaţa, pentru a discuta cu premierul Victor Ponta despre situaţia Oltchim, scrie Mediafax.