monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

Hărdău acuză lipsa unei dezbateri în privinţa crematoriului din cartierul Mănăştur

Senatorul PDL Mihail Hărdău consideră că nu s-a dorit o dezbatere pe fond în privinţa construirii unui crematoriu uman în cartierul clujean Mănăştur şi îşi exprimă nemulţumirea faţă de omisiunea Consiliului Local de a avea, anterior adoptării unei decizii în acest sens, „o consultare cu factorii politici, senatori şi deputaţi de Cluj”.

„Menage a trois” cu Liviu Vârciu, la Cluj-Napoca

Cunoscutul actor de teatru şi televiziune Liviu Vârciu vine la Cluj-Napoca într-un spectacol la Teatrul Naţional. Este vorba de „Menage a trois”, după Neil Simon, în regia lui Sorin Misirianţu.

Marius Bodochi revine la Cluj

Unul dintre cei mai îndrăgiţi actori clujeni, Marius Bodochi, revine pe scena Teatrului Naţional în spectacolul „Amadeus”, unde joacă rolul compozitorului şi rivalului lui Mozart, Salieri. Spectacolul va avea loc în data de 16 ianuarie, de la ora 19.00.

Bani pentru constituirea familiei şi trusouri pentru nou născuţi

Primăria Cluj-Napoca îi anunţă pe cei care au depus cereri în anii 2007 şi 2008 pentru obţinerea sprijinului financiar la constituirea familiei şi pentru trusoul pentru nou născuţi şi nu şi-au ridicat sumele aferente, să se prezinte la sediul Primăriei de pe str. Moţilor 1-3, Biroul financiar, cam 71, până la data de 27 ianuarie.

Marş al tăcerii împotriva construirii unui crematoriu

Deputatul independent Mircia Giurgiu vrea să organizeze săptămâna aceasta un marş al tăcerii în Cluj-Napoca, împotriva intenţiei construirii unui crematoriu uman în cartierul Mănăştur.

300 de locuri de muncă pentru clujeni

În această perioadă, la Cluj există 300 de locuri de muncă vacante pentru şomeri, judeţul situându-se pe al treilea loc ca număr de joburi disponibile la nivel naţional.

Tsonga s-a impus la Doha

Tenismanul francez Jo-Wilfried Tsonga, cap de serie numărul 3, a câştigat, sâmbătă, al optulea titlu din carieră, impunându-se la turneul ATP de la Doha, dotat cu premii în valoare totală de 1,02 milioane de dolari.

Vărzaru a câștigat Cupa Danemarcei

Căpitanul naţionalei de handbal feminin, Cristina Vărzaru, a câştigat sâmbătă seara Cupa Danemarcei, cu echipa sa de club, Viborg HK.

Poloiștii, victorioși în Turcia

Naţionala de polo pe apă a României a câştigat turneul internaţional „Mithat Hantal Memorial“, de la Istanbul, după ce a învins duminică formaţia Macedoniei cu scorul de 10-6 (1-0, 2-1, 5-3, 2-2).

Gyenes pe 25, Butuza pe 54, la Raliul Dakar

După o zi de pauză forţată, în urma căderilor abundente de zăpadă de pe Cordiliera Anzilor, în plină vară australă, Raliul-raid Dakar a fost reluat sâmbătă.

„U“ Cluj se va pregăti în Turcia

Universitatea Cluj va efectua în pauza competițională un stagiu de pregătire în Turcia. Elevii lui Ionuț Badea vor juca cel puțin șase partide amicale.

Messi, favorit la „Balonul de Aur“

Nominalizat alături de portughezul Cristiano Ronaldo şi de spaniolul Xavi, argentinianul Lionel Messi este favorit pentru a câştiga „Balonul de Aur“.

Evenimente cu ocazia bicentenarului naşterii lui Carol Pop de Szathmari

Bicentenarul naşterii lui Carol Pop de Szathmari (1812-1887) - pictor, grafician şi unul dintre primii artişti fotografi de renume din Europa - este marcat de Muzeul de Artă din Cluj-Napoca prin deschiderea unui salon de fotografie, în care vor fi expuse lucrări ale artistului român, precum şi ale unor cunoscuţi maeştri din ţară şi din străinătate.

Taxe pe licența de proprietate industrială mai mari cu 20%

Taxele pentru neplata cărora titularul unui brevet poate pierde protecţia, sunt mai mari cu 20% din ianuarie deoarece Guvernul nu a mai amânat creşterea, şeful OSIM declarând pentru Mediafax că este într-o situaţie „neaşteptată şi stresantă” în care a cerut amânarea, dar nu a primit avize.

Calendarul obligaţiilor declarative în ianuarie 2012

Ministerul Finanţelor Publice a dat publicităţii calendarul pentru luna ianuarie 2012. Astfel, contribuabilii, persoane fizice şi juridice au următoarele obligaţii privind depunerea declaraţiilor fiscale după cum urmează:

Clujenii și băncile în 2011

Vezi care a fost „comportamentul bancar” al populației județului Cluj în anul care tocmai s-a încheiat.

PDL şi-a stabilit priorităţile pentru 2012

Reorganizarea administrativă, revizuirea Constituţiei şi recâştigarea procentelor pierdute au fost temele abordate de liderii democrat liberali.

Kelemen Hunor: „Maghiarii din Transilvania iubesc libertatea“

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a transmis sâmbătă, la Siculeni - Harghita, tuturor celor care condamnă stema aflată pe frontispiciului Gimnaziului Márton Áron din Miercurea Ciuc, să nu fie deranjaţi de istoria, de valorile şi de trecutul secuilor.

Se reia plata subvenţiei de stat pentru cultivatorii de sfeclă de zahăr

Direcţia Agricolă şi de Dezvoltare Rurală (DADR) Cluj va relua plăţile întrerupte la 31 decembrie 2009, reprezentând subvenţia pentru cultivatorii de sfeclă de zahăr cu contracte şi producţia marfă predată la fabrica de procesare de la Luduş, informează Agerpres.

SMURD, în pericol de desființare?

Aproape 10000 de persoane au semnat, în doar 10 zile, o petiție on-line prin care cer să nu fie desființat SMURD. Din proiectul noii Legi a Sănătății se deduce că SMURD este în pericol de desființare.

Bani europeni „pentru tuns” muncitorii de la Nokia

Muncitorii care au lucrat la fabrica Nokia din localitatea clujeană Jucu vor primi un ajutor între 100 şi 200 de euro din Fondul European de Ajustare la Globalizare (FEAG), care să îi ajute în încercarea de a-şi găsi un nou loc de muncă.

Pensionarii vor primi în februarie tichetele de călătorie

Ministrul Muncii Familiei şi Protecţiei Sociale (MMFPS) va menţine, şi în 2012, pentru pensionarii aflaţi în evidenţa Caselor de Pensii, tichetele de călătorie cu reducere de 50%, iar aceştia le vor primi cel mai târziu în luna februarie, odată cu plata pensiei, informează MMFPS.

Moody's estimează pentru România o creştere economică de 2,2% în acest an

Agenţia de rating Moody's anticipează că PIB-ul României va creşte cu 2,2% în acest an, odată cu accelerarea absorbţiei fondurilor europene, iar inflaţia se va menţine aproape de ţinta BNR la sfârşitul anului, la 3%, facilitând condiţii mai relaxate de politică monetară.

Deputatul Uioreanu cere demiterea şefilor CNADNR şi DRDP Cluj

Vicepreşedintele PNL Cluj, deputatul Horea Uioreanu, vicelider al Grupului parlamentar liberal, i-a cerut, duminică, ministrului Transporturilor, Anca Boagiu, să îi demită pe şefii Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) şi Direcţiei Regionale de Drumuri si Poduri (DRDP) Cluj, Daniela Drăghia şi respectiv Ion Pantelimon, ca urmare neregulilor financiare constatate de Curtea de Conturi în cele două instituţii.

Unul din cinci români nu a obţinut viza pentru SUA. Vezi de ce!

Ministerul Afacerilor Externe şi Ambasada SUA la Bucureşti au derulat în parteneriat, în perioada noiembrie – decembrie 2011, a doua etapă a campaniei de informare publică „Viză pentru SUA”, în sprijinul cetăţenilor interesaţi de solicitarea unei vize temporare pentru Statele Unite.

Mircea Lucescu va fi operat astăzi

Mircea Lucescu va fi supus unei intervenţii chirurgicale, a anunţat, duminică după-amiază, managerul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti, Cătălin Cârstoiu.