monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

12.000 de IMM-uri vor beneficia în 2012 de programul Kogălniceanu

La sfârşitul săptămânii trecute au fost postate pe site-ul www.aippimm.ro proiectele procedurilor de implementare ale programelor cu finanţare de la bugetul de stat care vor fi derulate de Agenţia pentru Implementarea Proiectelor şi Programelor pentru IMM (AIPPIMM) în anul 2012.

Ultima repetiție pentru vicecampioane

„U“ Jolidon va juca astăzi acasă împotriva formației Universitatea Neptun Constanța, într-un meci din cadrul etapei a 13-a a Ligii Naționale.

Poloiștii merg la turneul preolimpic

Naţionala de polo a României îşi va afla adversarele de la turneul preolimpic, în 19 februarie, la tragerea la sorţi de la Londra.

Dedu, președinte interimar la LFH

Fostul pivot Alexandru Dedu a fost ales preşedinte interimar al Ligii Profesioniste de Handbal, cu prilejul adunării generale de înfiinţare de luni la care au participat nouă cluburi fondatoare, trei din liga masculină şi şase din liga feminină.

România debutează în Fed Cup

Echipa feminină de tenis a României debutează miercuri în Grupa D din Zona Euro-Africană a Fed Cup, ale cărei meciuri sunt găzduite de oraşul israelian Eilat.

Mihael Botezan, locul 11 la Osaka

Atleta Mihaela Botezan de la CS Universitatea Cluj a participat în 29 ianuarie la Maratonul Internaţional „Ladies Marathon 2012“ de la Osaka, Japonia. Din 700 de participante, doar 387 au terminat cursa de 42.198 m.

Spectacol recital pe versuri de Eminescu

Teatrul Independent Ararat din Baia Mare, în colaborare cu Biblioteca Judeţeană „ Octavian Goga” organizează vineri, 3 februarie, de la ora 18, spectacolul-recital pe versuri de Mihai Eminescu, „Pe mine, mie... reda-mă”.

Nopţi Orientale cu Marcel Khalifé la Filarmonică

Filarmonica de Stat „Transilvania” şi Institutul Francez îl aduc pentru prima dată pe scena clujeană pe renumitul compozitor şi solist libanez Marcel Khalifé (lăută).

S-a lansat oficial Festivalul „Luna Fotografiei din România”

Muzeul de Artă din Cluj-Napoca a găzduit marți o suită de manifestări prilejuite de lansarea oficială a celei de a treia ediţii a Festivalului „Luna Fotografiei din România”, organizată de Asociaţia Artiştilor Fotografi din România (AAFR).

Carnavalul lui Caragiale, în secolul XXI

Regizoarea Mona Marian pune în scenă, la Teatrul Naţional „Lucian Blaga” din Cluj-Napoca, piesa „D'ale Carnavalului” a celebrului dramaturg Ion Luca Caragiale.

Caravana „Naşul” ajunge la Cluj

Radu Moraru şi echipa au luat cu asalt principalele oraşe ale ţării. După vizitele de la Iaşi, Braşov şi Sibiu, realizatorul tv continuă seria întâlnirilor cu studenţii, elevii, profesorii şi toţi simpatizanţii emisiunii „Naşul”.

Parking pentru maşini grele

Consilierii judeţeni au aprobat ieri un prototcol de colaborare între judeţul Cluj, Direcţia Regională pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Cluj şi Confederaţia Naţională Sindicală „Cartel Alfa“, în vederea înfiinţării unui parking pentru vehicule de tonaj greu care tranzitează judeţul Cluj.

Participare clujeană la şedinţa Consiliului Director al ACI

David Ciceo, director general al Aeroportului Internațional Cluj-Napoca şi președinte al Asociației Aeroporturilor din România, a participat în 25 ianuarie la cea de-a 85-a ședință a Consiliului Director al Airports Council International (ACI) Europe care a avut loc la Bruxelles.

Giurgiu nu participă la greva parlamentară

Deputatul independent Mircea Giurgiu a anunţat că nu va lua parte la greva parlamentară iniţiată de opoziţie deoarece are o serie de proiecte care nu suportă amânare.

Un nou consilier în forul judeţean

Consiliul Judeţean este din nou complet. Reprezentanţii forului judeţean au ales ieri un înlocuitor pentru postul rămas liber în urma numirii lui Alexandru Coroian în funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean.

Boc, încrezător în procentele PDL

Preşedintele PDL, Emil Boc a afirmat, luni seara, la TVR, că democrat-liberalii, deşi au scăzut în sondaje, au o şansă de a recupera procentele pierdute deoarece oamenii nu văd în USL „principala alternativă“ la actuala guvernare.

Giurgiu nu este de acord cu destrămarea Mitropoliei

Posibila destrămare a Mitropoliei ortodoxe de la Cluj a stârnit reacţii şi din partea politicienilor clujeni. Astfel, Mircia Giurgiu, deputat independent clujean şi-a exprimat nemulţumirea cu privire al evenimentele care umbresc împlinirea unui an de la moartea IPS Bartolomeu Anania.

Contabilii nu vor să plătească contribuţie în funcţie de venit

Una dintre solicitările care au ajuns la urechile deputatului independent Mircia Giurgiu în urma protestelor de la Cluj-Napoca, determinându-l pe acesta să realizeze un proiect de lege pentru a răspunde cerinţelor, a venit din partea câtorva membri ai Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România (CECCAR).

Băsescu: fiecare român are 4.570 de euro datorie

Preşedintele Traian Băsescu a declarat ieri la Palatul Cotroceni că, după Consiliul European de la Bruxelles, România are de luat o decizie foarte grea, care poate contravine aspiraţiilor sau iluziilor noastre de la intrarea în UE.

Fostul secretar general al Guvernului își vrea postul înapoi prin instanţă

Daniela Andreescu, fost secretar general al Guvernului, a introdus două acţiuni la Curtea de Apel Bucureşti prin care solicită instanţei anularea deciziei premierului Emil Boc prin care a fost revocată din funcţie şi contestă raportul prin care Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a declarat-o în conflict de interese.

USL nu critică Guvernul

Liderii USL nu vor critica Guvernul astăzi, la dezbaterea din Parlamentul European pe tema democraţiei din România.