monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

„Grupul Nous”, la prima expoziţie

„Grupul Nous”, format din opt elevi la secţia de grafică a Liceului de Arte Plastice, îşi vor expune, în premieră, lucrările realizate în expoziţia „Natură statică cu aberaţii”.

„Turandot”, dirijat de maestrul Sbârcea

Pentru a marca împlinirea a 80 de ani a dirijorului Petre Sbârcea, Opera Naţională din Cluj a programat vineri, 27 ianuarie, de la ora 18.00, spectacolul „Turandot” de Giacomo Puccini, interpretat în limba italiană.

Două meciuri grele pentru campioni

Campionii de la „U“ Mobitelco BT primesc astăzi vizita formației CSM București, iar peste trei zile vor juca tot acasă cu BC Mureș.

Comisie de dialog social la Prefectura Cluj

Reprezentanţi ai sindicaliştilor din cadrul Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) şi ai SANITAS Cluj, care au pichetat în data de 23 ianuarie Prefectura Cluj, vor participa mâine la o comisie de dialog social cu prefectul Clujului, Florin Stamatian, care se va desfăşura în cadrul instituţiei.

Cinemateca TIFF revine la Cluj

Ca urmare a interesului arătat de clujeni faţă de TIFF, Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc (APFR) continuă campania de re-atragere a publicului român către cinema, readucând caravana celor mai vizionate filme din cadrul festivalului la Cluj.

Nu se mai găsesc bani pentru revoluţionari

Premierul Emil Boc a declarat, ieri, că Guvernul nu va modifica legislaţia referitoare la drepturile revoluţionarilor, arătând că nu se pot găsi „peste noapte“ resurse financiare pentru indemnizaţiile revoluţionarilor.

240 de clase pregătitoare la Cluj

Reprezentanţii Inspectoratului Judeţean Cluj au facut ieri câteva precizări în ceea ce priveşte clasa „zero”.

Demisionează sau nu?

Vezi până unde va merge Opoziţia cu ideea demisiilor în masă din Parlament.

BERD a înrăutăţit prognoza de creştere economică a României

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a scăzut prognoza de creştere economică a României pentru acest an de la 1,1% la 0,8%, ca urmare a încetinirii economice din zona euro, şi a avertizat că două din cele 29 de ţări monitorizate, Ungaria şi Slovenia, vor intra în recesiune.

Metro a lansat un magazin online

Metro Cash&Carry România a lansat un magazin online dedicat produselor de birotică, papetărie, electronice, electrocasnice, IT, curăţenie şi protocol, denumit Metro Office Direct, reprezentând prima iniţiativă din comerţul modern românesc în domeniul vânzărilor online.

Victor Vevera a demisionat din fruntea Transelectrica

Consilierul personal al primului-ministru, Victor Vevera şi-a depus demisia din funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al Companiei Naţionale de Transport al Energiei Electrice, Transelectrica, potrivit unui comunicat transmis marţi de Executiv.

Vaccin antigripal, doar pe bani

Ministerul Sănătății a stopat campania de vaccinare din cauza unor probleme la vaccinurile produse de Institutul Cantacuzino. Persoanele care beneficiază în mod normal de vaccinul antigripal gratuit sunt nevoite acum să îl cumpere din farmacie.

Traficanţi de droguri, prinşi de poliţişti

Doi clujeni de 34 şi 27 de ani au fost prinşi de lucrătorii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Cluj-Napoca în timp ce aduceau din Ungaria droguri de mare risc, pentru a le vinde în cluburile şi barurile clujene.

Consultări privind legea sănătăţii

Ministerul Sănătăţii începe de mâine consultările pentru elaborarea noului proiect legislativ privind organizarea şi funcţionarea sistemului sanitar, dar şi pentru revizuirea pachetului de servicii de bază acordat asiguraţilor, primii fiind reprezentanţii Colegiului Medicilor din România.

Peste 6.000 de străini, interesaţi de Cluj

Peste 6.000 de vizitatori au fost interesaţi de oraşul nostru ca destinaţie turistică în cadrul Târgului de Turism de la Madrid, FITUR 2012. Cluj-Napoca a fost singurul oraş din ţară prezent la târg în cadrul standului României.

PDL Cluj cere USL să renunţe la „acuzaţiile demagogice“

Democrat liberalii clujeni le cer consilierilor locali ai USL Cluj-Napoca să renunţe la „acuzaţiile demagogice şi populiste“ şi să se ocupe „cu profesionalism“ de problemele reale ale cetăţenilor acestui oraş.

Bugetul pe 2012 va fi dezbătut joi la Primărie

O nouă consultare pe tema bugetului pe anul 2012 va avea loc joi la Primăria Cluj-Napoca. Reprezentanții instituției au anunțat că pot participa și clujenii la această consultare.