monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

Campionii au pierdut în Banat

„U“ Mobitelco BT a pierdut la limită, 71-72, meciul din deplasare cu BC Timişoara, echipa situată pe primul loc în clasamentul Diviziei A.

A murit cântăreaţa Etta James

Etta James, una din cele mai grave voci de R&B, a murit vineri, la 73 de ani, a anunţat vechiul ei prieten şi manager, Lupe de Leon, la CNN.

Balerini ruşi la Opera Română cu „Lacul lebedelor”

Spectacolul cu „Lacul Lebedelor”, susţinut de ansamblul de balet clasic al Teatrului Municipal de Operă şi Balet din Kiev, va fi prezentat publicului clujean mâine, în cadrul turneului pe care artiştii ucrainieni îl întreprind în România.

Trupa „Nazareth”, în premieră la Cluj

Faimoasa trupă scoţiană „Nazareth”, una dintre legendele rock-ului anilor '70-80, îşi va promova la Cluj-Napoca cel mai recent album al trupei, „Big Dogz”.

Băncile au închis 2011 cu o gaură de 100 de milioane euro

Sistemul bancar a înregistrat anul trecut o pierdere de aproape 430 de milioane lei (100 de milioane de euro), faţă de un rezultat negativ de 516 milioane lei în 2010, reuşind să recupereze în ultima lună din anul precedent peste 400 de milioane lei.

Guvernul a avizat înfiinţarea unei bănci-punte

Guvernul a avizat cadrul legal ce permite înfiinţarea unei bănci-punte, care va prelua activele şi pasivele unei instituţii de credit ameninţată de faliment şi va asigura astfel continuarea serviciilor bancare şi plata creditorilor, argumentând decizia prin riscurile existente în sistemul financiar.

Ministerul va lansa un „Big Brother” al turismului

Unităţile de cazare vor fi obligate să se înscrie în Sistemul Integrat de Evidenţă a Turiştilor (SIET), prin care se va putea afla în orice moment cine şi unde este cazat, în caz contrar urmând să fie amendate cu o sumă de până la 20.000 de lei, potrivit unui proiect de hotărâre de Guvern.

Ministerul Economiei cere rectificări de buget la aproape 50 companii

Ministerul Economiei a cerut Guvernului rectificarea bugetelor de venituri şi cheltuieli pe anul trecut pentru aproape 50 de companii, inclusiv cu creşteri de costuri, reclamând totodată că Finanţele nu au avizat solicitarea, deşi legea nu împiedică modificarea acestor bugete după 31 decembrie 2011.

Grădiniţă nouă la Turda

Intenţiile administraţiei locale turdene de-a edifica o nouă grădiniţă în zona Poiana se vor concretiza în acest an.

Panou cu nemulţumirile clujenilor

Câteva zeci de persoane s-au adunat, sâmbătă, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, pentru a continua protestele de stradă începute în urmă cu mai bine de o săptămână.

Proiecte comune româno-franceze la Cluj

O delegaţie condusă de consulul onorific al Franţei la Cluj, Pascal Fesneau, s-a întâlnit cu vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Alexandru Coroian.

Program de educare a şomerilor care nu au şcoala primară

Preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) , Rodica Andronescu, a anunţat că agenţia va semna, împreună cu Ministerul Educaţiei, un protocol de colaborare care presupune educarea şomerilor care nu şi-au finalizat şcoala primară, precizând că au fost identificate sute de astfel de cazuri.

Ierarhii Clujului, Doctori Honoris Causa la UTCN

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN) va decerna titlul de Doctor Honoris Causa al universităţii mitropolitului ortodox al Clujului, ÎPS dr. Andrei Andreicuţ şi Episcopului greco-catolic de Cluj-Gherla, PSS dr. Florentin Crihălmeanu.

690 de posturi vacante săptămâna aceasta la Cluj

Clujul se situează pe primul loc, la nivel naţional, în ceea ce priveşte locurile de muncă vacante pentru şomeri, în această săptămână. Astfel, la nivelul judeţului, sunt disponibile 690 de locuri de muncă.

Fără focuri de artificii de Ziua Unirii

24 ianuarie, Ziua Unirii Principatelor Române, va fi sărbătorită în acest an la Cluj-Napoca fără focuri de artificii. Decizia a fost luată de către Primăria Cluj-Napoca din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, anunţate pentru această dată.

Asigurarea la control!

Primăria promite să-i amendeze pe toți care nu își asigură locuința.

Stolojan: Mesajul liderilor Opoziţiei este toxic

Preşedintele Grupului PDL din Parlamentul European, Theodor Stolojan, consideră că mesajul pe care îl transmit liderii Opoziţiei este unul „toxic”, „extrem de grav, antiromânesc, dăunător în totalitate situaţiei României”.

Opoziția vorbește despre demisia din Parlament

Vicepreşedintele PNL Varujan Vosganian afirmă, sâmbătă, într-o postare pe blog, că demisia din Parlament este o soluţie care trebuie avută în vedere în mod serios.