monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

Tempesta și Pulpea se întorc la Monte Carlo

Piloții Marco Temepstini și Dorin Pulpea vor lua startul, pentru a doua oară, la Raliul Monte Carlo, prima etapă a sezonului 2012 din Campionatul Mondial.

Juniorii „feroviari“ merg în Germania

Grupa de fotbaliști ai CFR Cluj născuți în 1999, antrenată de Alin Cazan, va participa în perioada 14-15 ianuarie la turneul „Internationales U-13“, competiție ce se va desfășura în localitatea Munderkingen din Germania.

Adrian Vasilescu: Ţinta de inflaţie poate fi atinsă

România poate atinge ţinta de inflaţie stabilită pentru 2012, iar calculele arată că acest lucru este posibil, a apreciat ieri Adrian Vasilescu, consilier al guvernatorului BNR, într-o declaraţie acordată Agerpres.

Disponibilizări la CFR Călători

CFR Călători va reduce numărul salariaţilor şi în 2012. Compania va concedia în cursul acestui an 1.050 de oameni de la CFR Călători şi 93 de la Voiaj CFR şi CFR Gevaro.

Promovare pentru meseriile romilor

Meseriile tradiţionale ale romilor sunt promovate printre clujeni în cadrul unui proiect derulat de Centrul de Incluziune Socială pentru Persoanele de Etnie Romă (CISPER) Nord-Vest Cluj-Napoca.

Unde se ascund joi radarele

Joi, în judeţul Cluj, aparatele radar pot fi amplasate în următoare locaţii: DN 1 E 60 tronsonul Cluj-Napoca - Turda – Feleac, Copăceni; tronsonul Cluj-Napoca limită cu judeţul Bihor – Gilău, Izvoru Crişului, Ciucea; DN 1 F Baciu, Sânpaul; DN 1 C Jucu, Bonţida, Coplean; Autostrada A 3 şi principalele artere din municipii şi oraşul Huedin.

IPP respinge proiectul legii sănătăţii

Institutul pentru Politici Publice (IPP)  respinge proiectul legii sănătăţii, considerându-l o afacere pentru asigurătorii privaţi, în valoare de opt miliarde euro anual, şi îi acuză pe iniţiatori că l-au lansat în dezbatere publică în lipsa unor informaţii-cheie, pe care ar urma să le reglementeze ulterior prin Ordin de Ministru sau HG.

Carol Pop de Szathmari, comemorat la Cluj

Primul fotograf de război, Carol Pop de Szathmari, este comemorat la Cluj-Napoca în cadrul Festivalului Naţional „Luna fotografiei în România”.

Legea eutanasierii câinilor fără stăpân, neconstituțională

Curtea Constituţională a decis, ieri, că este neconstituţională Legea referitoare la câinii comunitari, care prevede că eutanasierea animalelor fără stăpân se va putea face după ce autorităţile locale vor consulta populaţia.

Noua Lege privind taxa auto intră în vigoare de sâmbătă

Noua lege privind taxa de poluare auto va intra în vigoare la sfârşitul acestei săptămâni, însă aplicarea efectivă a acesteia va deveni posibilă abia după ce Guvernul va aproba normele de aplicare, potrivit informaţiilor Ministerului Mediului şi Pădurilor (MMP).

Se reiau lucrările la linia de tramvai

Începând de joi se vor relua lucrările de modernizare la linia de tramvai pe strada Primăverii, în zona intersectiei cu strada Bucium, pe o lungime de 112 ml (de la intrarea în depoul RATUC de la Km 0+211 până la Km 0+323), au anunţat ieri reprezentanţii Primăriei clujene.

„Studenții“ s-au reunit la Cluj Arena

Lotul Universității Cluj s-a reunit ieri dimineață la Cluj Arena, pentru prima data în 2012. Ionuț Badea a avut la dispoziție 29 de fotbaliști.

Baschet: S-a amânat din nou meciul cu Ciuc

Meciul restanță din etapa a 12-a a Diviziei A dintre BC Miercurea Ciuc și „U“ Mobitelco BT, programat marți la 20.30, nu s-a mai desfășurat din cauza defectării unuia dintre panourile de joc din Sala Sporturilor din Miercurea Ciuc.

Comerțul online din România a crescut în 2011 cu 24%

Volumul comerţului electronic cu plata online a înregistrat anul trecut o creştere de 24% faţă de anul anterior, ajungând la 158,9 milioane de euro, conform datelor furnizate de Romcard şi transmise de ePayment.

Mai mulţi bani anul acesta pentru ajutorul de înmormântare

De la începutul acestui an, rudele unei persoane decedate primesc cu 100 de lei mai mult pentru ajutorul de înmormântare. Suma care va fi plătită în cazul decesului pensionarilor, salariaţilor sau şomerilor se ridică acum la 2.117 lei.

Protest pro-SMURD la Cluj-Napoca

Clujenii au protestat miercuri seara în centrul orașului pentru a-și arăta susținerea față de SMURD. Manifestarea s-a realizat din cauza existenţei riscului desființării acestuia dacă proiectul noii Legi a Sănătății va fi aprobat în forma actuală.

De anul acesta, liber la angajări în sistemul sanitar

Posturile din sănătate ar putea fi deblocate anul acesta dacă va fi aprobat proiectul de lege realizat de Ministerul Sănătății în acest sens. Vezi cât de mare este deficitul de medici din Cluj.

Cât au cheltuit parlamentarii pentru deplasări în străinătate?

Senatul şi Camera Deputaţilor au cheltuit, doar în luna octombrie 2011, 470.000 de lei pentru deplasările în străinătate ale parlamentarilor, vizita cea mai scumpă fiind cea a lui Cristian Diaconescu, în SUA, pentru care a fost alocată suma de 22.464 lei.

Raed Arafat a demisionat, dar continuă lupta

Raed Arafat a demisionat ieri din funcţia de subsecretar de stat în Ministerul Sănătății. El a subliniat că ieşind din Minister va putea apăra mai bine sistemul de urgenţă, precizând că nu poate intra în polemici cu nimeni pe aspecte care necesită discuţii tehnice.