monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

Noi măsuri de circulaţie în zona parkingului Băişoara

Primăria Cluj-Napoca a instituit de ieri noi reglementări de circulaţie în zona parkingului Băişoara. Astfel, s-a interzis oprirea autovehiculelor pe ambele părţi ale străzii Liviu Rebreanu (tronsonul cuprins între Aleea Văleni şi strada Albac).

Consiliul Județean Cluj, locul I pe țară la fonduri europene

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe a declarat ieri că instituția pe care o conduce se află, cel mai probabil, pe locul I pe țară în ceea ce privește valoarea proiectelor derulate cu fonduri europene.

Muzică interactivă la Academia „Gheorghe Dima”

Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj prezintă publicului, în data de 16 ianuarie, de la ora 19.00, la un spectacol de muzică mai puţin obişnuit, „Remote Ctrl”.

Cantonament lung pentru „feroviari“

CFR Cluj va efectua un stagiu de pregătire cu durata de o lună, între 15 ianuarie și 15 februarie. „Feroviarii“ se vor antrena în localitatea Belek din Turcia.

Preşedintele Imofinance vede „cu ochi buni” schimbarea preşedintelui BVB

„Este într-adevăr o şansă de renaştere a bursei. Lucian Anghel e un om de analiză şi previziune ceea ce poate aduce o mai bună practică. Mă aştept să existe, totodată, o mai bună echilibrare a poziţiei băncilor vs. brokeri. Brokerii ne-au demonstrat deja că au o poziţie speculativă”, declară Iosif Pop, preşedintele Imofinance.

Amenzi de 79.000 de la Finanţe

Ca urmare a acţiunilor de control întreprinse în ultima lună a anului 2011 de către Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) Cluj, s-au aplicat 20 de amenzi contravenţionale în cuantum de 79.000 lei şi au fost atrase la bugetul de stat consolidat venituri suplimentare în sumă totală de 12.217 lei.

Şcoală la spital

Elevii care stau mai mult de patru săptămâni internaţi vor avea cursuri la spital.

Centrul Comunitar de pe strada Einstein, modernizat cu 9 mil. lei

Aproape 500 de copii și adulți cu diferite afecțiuni și grade de handicap vor primi servicii socio-medicale și consiliere de specialitate în condiții moderne după ce vor fi terminate lucrările de modernizare la Centrul Comunitar Județean de pe strada Einstein nr. 14.

22 de români la Jocurile Olimpice de iarnă pentru tineret

Delegaţia României care va participa la prima ediţie de Jocurilor Olimpice de iarnă pentru tineret, ce se va desfăşura la Innsbruck (Austria), în perioada 13-22 ianuarie, numără 22 de sportivi, aceştia urmând să concureze la toate cele nouă probe incluse în program.

IRES: Salarii de minim 2.000 de lei pentru o viaţă decentă

În jur de 24% dintre români apreciază că banii nu le ajung nici pentru strictul necesar, iar 43% consideră că banii câştigaţi abia le ajung de la o lună la alta, relevă un studiu sociologic al Institutului Român pentru Evaluare şi Strategie (IRES).

Primul concert din noul an al Filarmonicii Cluj

Primul nostru concert din anul 2012 al Filarmonicii de Stat Transilvania, Concertul Simfonic de Arii şi Valsuri, susţinut de Orchestra Simfonică a Filarmoncii, sub bagheta dirijorului permanent, Mihail Agafiţa din Republica Moldova, va avea loc în data de 13 ianuarie, cu începere de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Studenţilor.

Preşedinţia daneză a UE e gata să ne primească în Schengen

Danemarca recunoaşte eforturile susţinute ale României şi Bulgariei pentru a îndeplini criteriile Schengen, a declarat, marţi, ambasadorul danez la Bucureşti Michael Sternberg, menţionând că tuturor ţărilor, atât membre, cât şi viitoare ale spaţiului, trebuie să li se aplice aceleaşi standarde.

Raed Arafat: Am obligaţia să avertizez, să nu tac

Raed Arafat a declarat, marţi, că a demisionat din funcţia de subsecretar de stat pentru că ieşind din Ministeul Sănătăţii va putea apăra mai bine sistemul de urgenţă, precizând că nu poate intra în polemici cu nimeni pe aspecte care necesită discuţii tehnice.

Evoluţia lui Mircea Lucescu este favorabilă

Evoluţia lui Mircea Lucescu este una favorabilă, a declarat, marţi, pentru Agerpres, dr. Bogdan Popescu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Universitar.

Raed Arafat demisionează. Se așteaptă o confirmare oficială

Raed Arafat demisionează din funcţia de subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, în urma nemulţumirilor privind noile prevederi referitoare la medicina de urgenţă din proiectul Legii sănătăţii şi ca urmare a criticilor formulate la adresa lui de către preşedintele Traian Băsescu.

Cutremur în Banat de 3,5 grade pe scara Richter

Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe scara Richter a avut loc luni, la ora 21,56, în zona Banat, informează un comunicat al Institutului Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului, citat de Agerpres.