monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

Opinie: PSD nu mai contează la Cluj...

Cel puţin nu în prima linie a luptei pentru şefi a Consiliului Judeţean şi a Primăriei municipiului reşedinţă de judeţ.

ISDC face angajări. Vezi ce posturi oferă.

ISDC, companie europeană de servicii şi soluţii IT cu propriul centru tehnologic la Cluj, a ajuns la pragul de 200 de angajaţi, după ce 70 de persoane s-au alăturat companiei în primele opt luni ale acestui an.

Bani pentru împădurirea terenurilor agricole

Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) primeşte, de la 1 septembrie, cereri de finanţare nerambursabilă pentru prima împădurire a terenurilor agricole (Măsura 221) şi pentru proiecte care prevăd lucrări de refacere şi modernizare a infrastructurii de prevenire şi de protecţie împotriva inundaţiilor (Măsura 125, Submăsura 125 c).

OTP participă la programul M. Kogălniceanu

OTP Bank România a semnat convenţia de colaborare cu AIPPIMM (Agenţia pentru Implementarea Proiectelor şi Programelor pentru IMM-uri) pentru acordarea facilităţilor de credit în cadrul Programului “Mihail Kogălniceanu.

Ajutor pentru agricultura ecologică

Cererile de solicitare a ajutorului specific acordat pentru îmbunătăţirea calităţii produselor agricole în sectorul de agricultură ecologică se pot depunde între 1 şi 17 septembrie la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA).

Contribuabilii mici vor depune trimestrial D112

Contribuabilii mici, cu până la trei salarii exclusive şi afaceri de 100.000 euro, precum şi ONG-urile şi asociaţiile de proprietari vor depune, de la 1 octombrie, declaraţia unică 112 trimestrial, a declarat joi ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu.

Semne pozitive pe piaţa muncii

Rata somajului nu va mai creşte, iar formarea profesională va fi corelată cu piaţa muncii, au anunţat la Cluj reprezentanţii ANOFM.

Premieră naţională: bursă de berbeci la Sălişte

Sâmbătă şi duminică, pe drumul Amnaşului, vizavi de tabăra de elevi din oraşul Sălişte, are loc bursa de berbeci „Ovin Expo Mărginimea”, eveniment la care îşi dau întâlnire cei mai redutabili crescători de ovine din Mărginimea Sibiului şi din toate colţurile ţării.

Teste pe stadionul bucureştean Naţional Arena

Forţe ale Jandarmeriei, Poliţiei Rutiere, Poliţiei de ordine publică, pirotehnişti, forţe ale ISU şi ale firmei specializate cu care Federaţia Română de Fotbal are contract au executat ieri un exerciţiu de simulare pe Naţional Arena în vederea pregătirii pentru deschiderea oficială a stadionului din 6 septembrie, în condiţii de siguranţă publică.

Clujenii scapă de penalităţi dacă achită impozitele până la finalul anului

Persoanele fizice vor beneficia, la fel ca şi firmele şi persoanele fizice autorizate, de facilitatea anulării penalităţilor dacă achită până la finalul anului obligaţiile restante la bugetul de stat şi bugetul asigurărilor sociale, a precizat ieri, într-o conferinţă de presă, ministrul Finanţelor Publice (MFP), Gheorghe Ialomiţianu.

Inspector de religie nou în judeţul Cluj

În şedinţa Permanenţei Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului, ai cărei membri s-au reunit marţi, 30 august, sub preşedinţia Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei, s-a decis numirea părintelui profesor drd Liviu Vidican Manci în funcţia de inspector şcolar de religie al judeţului Cluj.

Tabără naţională de arte plastice la Leghia

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj a organizat, în perioada 23-28 august, la Leghia, Tabăra naţională de artă plastică „Tradiţii clujene 2011”.

Resfinţirea bisericii din Ceanu Mare

Preasfinţitul Vasile Someşanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Clujului, a resfinţit duminică, 28 august, biserica Parohiei Ceanu Mare, Protopopiatul Turda.

Sfinţirea demisolului bisericii din Corneşti

Înaltpreasfinţitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul şi Mitropolitul Clujului, a binecuvântat miercuri, 24 august, demisolul bisericii noi din Corneşti, Protopopiatul Huedin.

Campionat de gătit în aer liber

Toate distincţiile şi titlurile acordate în cadrul concursului sunt recunoscute în peste 90 de ţări.

Horoscop 2 septembrie

BERBEC S-ar putea să plecaţi într-o delegaţie. Nu sunteţi prea bine dispus şi aveţi tendinţa să exageraţi. Vă sfătuim să nu vă susţineţi părerile cu încăpăţânare şi, în general, să evitaţi discuţiile în contradictoriu. Lipsa banilor vă indispune. Nu vă îngrijoraţi! În curând veţi primi o sumă consistentă de la o rudă mai în vârstă.

Preţuri mai mici pe litoral

Turiştii care merg la mare se vor bucura, începând de ieri, de preţuri mai mici la cazare odată cu începerea ediţiei de toamnă a programului „Mini preţuri de vacanţă - Litoralul pentru toţi”.

Târg de carte la Cluj

Începând cu 7 septembrie se va desfăşura la Cluj-Napoca un nou târg de carte în Iulius Mall.

S-au reluat şi ligile mici

La câteva săptămâni după începerea Ligii 1, s-a reluat campionatul şi pentru echipele din ligile a 4-a şi a 5-a.

Freesat, în teste pentru a se lansa în România

Reprezentantul operatorului de sateliţi Eutelsat în România, Şerban Beleneş, a confirmat existenţa unui proiect pilot a unei noi platforme de televiziune prin satelit, prin care vor putea fi difuzate 30 de televiziuni româneşti şi aproximativ 500 de programe.

Peter Eckstein-Kovacs a demisionat

Kovacs a precizat că decizia sa are legătură cu faptul că are un punct de vedere diferit de al şefului statului în ceea ce priveşte proiectul de exploatare auriferă de la Roşia Montană.  

Ministerele, la raport!

  Toate ministerele i-au prezentat lui Emil Boc lista investiţiilor aflate în derulare, cele care nu au afişat încă pe site-uri datele o vor face astăzi.