monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

Horoscop 3 august

BERBEC Un membru mai în vârstă al familiei nu îşi respectă o promisiune în legătură cu o sumă de bani. Nu vă grăbiţi să îi faceţi reproşuri! S-ar putea să aibă motive obiective. Astăzi ar fi bine să daţi dovadă de mai multă flexibilitate în relaţiile cu prietenii şi familia.

Napoca SA construieşte pista Aeroportului

Noua pistă de decolare-aterizare a Aeroportului clujean va fi construită de un consorţiu condus de o firmă din Cluj: Napoca Construcţii SA.

Fraude pe internet la Loteria Vizelor

Mai mulţi cetăţeni români au primit emailuri nesolicitate care îi înşţiintează că au fost incluşi în program şi vor deveni rezidenţi pe teritoriul american.

Antrenor nou la volei

Echipa de volei feminin a Universităţii Cluj are, de ieri, un nou antrenor în persoana lui Dan Gârleanu.

Fumatul măreşte riscul reapariţiei cancerului de prostată

Bărbaţii bolnavi de cancer de prostată şi care fumează în momentul diagnosticării, întâmpină un risc mult mai mare de recidivă a tumorii după un tratament şi de deces, conform unui studiu publicat în SUA. 

Uleiul de măsline scade cu 41% riscul de infarct

Cercetători de la Centrul Naţional de Sănătate din oraşul Bordeaux, Franţa susţin că utilizarea frecventă a uleiului de măsline în salate şi chiar la prăjit ar putea scădea cu 41% riscul de infarct miocardic şi alte afecţiuni cardiovasculare. 

Majorarea lefurilor bugetarilor, o discuţie “prematură”

Coaliţia nu a discutat în şedinţa de ieri despre o majorare a salariilor începând cu 1 octombrie 2011, obiectivul fiind ca recuperarea salarială să se facă de la 1 ianuarie 2012, măsură condiţionată de creşterea economică a ţării şi de încadrarea în plafonul alocat pentru 2012, a declarat la finalul şedinţei Biroului Permanent al PDL, preşedintele partidului, premierul Emil Boc.

Dacia în scădere, în Franţa

Înmatriculările Dacia au înregistrat în primele şapte luni cea mai mare scădere dintre mărcile vândute în Franţa, de 25,5%, la 52.311 unităţi, pe o piaţă în stagnare, la 1,385 milioane autovehicule, potrivit datelor anunţate, luni, de asociaţia constructorilor francezi de automobile, CCFA.

Cipru, în pericol “iminent” să apeleze la FMI

Guvernul din Cipru este în pericol “iminent” să solicite un acord de finanţare externă cu FMI şi UE, sau “bailout”, dacă nu va lua măsuri urgente de “reparare” a finanţelor publice, a avertizat luni Bank of Cyprus, cea mai mare bancă comercială a ţării, transmite Reuters.

Profit aproape dublu la Banca Transilvania

Banca Transilvania a obţinut un profit net aproape dublu în primele 6 luni ale acestui an, în condiţiile în care profitul operaţional a scăzut cu 9,60 milioane lei.

Jeffrey Franks, despre priorităţile României

Fondul Monetar Internaţional (FMI) consideră că principalele direcţii de acţiune ale autorităţilor române în perioada următoare, în vederea asigurării unei creşteri economice durabile, trebuie să vizeze sistemul sanitar, problema arieratelor, investiţiile publice şi sectorul întreprinderilor de stat, potrivit şefului Misiunii FMI în România, Jeffrey Franks, arată Agerpres.

Petrescu vrea pe Naţional Arena

Dan Petrescu, antrenorul ruşilor de la Kuban Krasnodar, a declarat, ieri, când a vizitat Arena Naţională că ar fi senzaţional ca foştii fotbalişti ai „generaţiei de aur“ să poată evolua pe acest stadion, despre care spune că seamănă cu Emirates Stadium, al formaţiei Arsenal Londra.

Olaru a câştigat un turneu

Jucătoarea română de tenis Ioana Raluca Olaru a câştigat turneul ITF de la Bad Saulgau (Germania), dotat cu premii totale de 25.000 de dolari, după ce a învins-o în finală de germanca Tatjana Malek (N. 2), cu 3-6, 6-3, 7-5.

Selymes, demis de la Astra

Antrenorul formaţiei Astra Ploieşti, Tibor Selymes, a fost demis, luni, împreună cu întreg staful său tehnic, după o decizie a Adunării Generale a clubului prahovean, care a considerat că rezultatele echipei din ultima perioadă au fost slabe.

Prosoapele din hoteluri vor avea cipuri

Zilele în care turiştii părăsesc hotelurile cu bagajele pline de suveniruri, constând în prosoape sau halate de baie “găsite” în camerele în care au fost cazaţi, se apropie de sfârşit.

Femeile iau în concediu haine de care n-au nevoie

Femeile iau cu ele în vacanţă sau călătorie de două ori mai multe piese vestimentare decât ar putea să îmbrace, relevă un sondaj efectuat de compania britanică de asigurări Co-operative Insurance, pe un eşation de 3.000 de femei din Regatul Unit, potrivit The Daily Mail, citat de Agerpres.

Amenzi de 13.000 lei pentru sucuri “fără ingrediente”

10 magazine care vindeau diverse sucuri şi nectaruri pentru copii au primit amenzi totale de 13.000 lei de la inspectorii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Cluj din cauză că produsele nu aveau trecute pe etichetă ingredientele.

Antonescu, depăşit de Ponta

În ultimul sondaj IMAS, realizat la comanda Adevărul, preşedintele PSD Vicotr Ponta îl surclasează pe colegul său de alianţă Crin Antonescu (PNL) cu un procent.

Şcolile din judeţ au nevoie de 40 de microbuze

Judeţul Cluj ar trebui să primească aproximativ 40 de microbuze pentru a acoperi necesarul din toate şcolile din mediul rural, a declarat deputatul independent Mircia Giurgiu.

Ajutoarele de încălzire, fără birocraţie

Delegaţia Fondului Monetar Internaţional (FMI), a recomandat autorităţilor române să caute soluţii pentru reducerea birocraţiei la acordarea ajutoarelor de încălzire, aplicabile chiar din iarna 2011-2012, în cadrul întâlnirii pe care a avut-o cu ministrul Muncii, Sebastian Lăzăroiu.

Arta populară românească la Ierusalim

România va fi prezenta cu un stand de arta populara la cea de-a XXXVI-a ediţie a Târgului Internaţional de Arte şi Meşteşuguri de la Ierusalim, care va avea loc în perioada 15-27 august 2011.

Horoscop 2 august

BERBEC Se anunţă un succes remarcabil într-o afacere, însoţit de un câştig substanţial. În partea a doua a zilei, vi se propune o colaborare. Cu prilejul unei călătorii în interes personal, s-ar putea să faceţi cunoştinţă cu o persoană importantă care vă poate deveni partener de afaceri.