monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

Horoscop 2 noiembrie

BERBEC Încercaţi să nu vă asumaţi riscuri! Nervozitatea vă poate crea mari probleme. Evitaţi să conduceţi maşina! Sunteţi predispus la accidente. Nu este momentul să provocaţi discuţii în contradictoriu.

Șase voluntari străini i-au învățat pe copii să fie responsabili

Peste 650 de copii din 13 comunități rurale din județul Cluj au participat la lecţiile susţinute de 6 voluntari străini veniţi la Cluj din Italia, Portugalia, Slovenia și Germania, în cadrul unui proiect al Centrului de Voluntariat Cluj-Napoca (CVCN).

Băsescu: „România nu recunoaşte independenţa Kosovo”

Preşedintele Traian Băsescu a reiterat marţi faptul că România nu recunoaşte independenţa Kosovo, menţionând că este necesară o soluţie negociată între Belgrad şi Priştina, care să le ofere sârbilor din Kosovo sentimentul că instituţiile sârbeşti îi protejează.

Rezervele valutare ale României au scăzut cu 1,4 miliarde euro

Conturile în euro ale BNR au scăzut în luna octombrie cu 1,43 miliarde de euro, la 32,2 miliarde de euro, ca urmare a ieşirilor de capital şi a evoluţiilor cursului de schimb al euro în raport cu dolarul, lira sterlină şi yen-ului japonez, informează BNR.

Un nou model pentru formularul 170

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a publicat un proiect de ordin pentru aprobarea modelului şi conţinutului formularului 170.

Victorie norocoasă pentru CFR

CFR Cluj a câştigat meciul din deplasare cu FC Braşov cu 2-1, „feroviarii“ marcând golurile în ultimele 10 minute.

Voleibaliştii joacă cu CSM

Dupa experienţa din Challenge Cup, de unde au fost eliminaţi de bieloruşii de la Kommunalnik Grodno, voleibaliştii Universităţii Cluj se întorc la campionatul naţional.

Şumudică preia pe FC Braşov

Marius Şumudică este de ieri noul antrenor al echipei de fotbal FC Braşov, anunţă site-ul oficial al clubului de sub Tâmpa, citat de Agerpres.

Continuarea producţiei „The Wolfman” se filmează în România

Continuarea producţiei „Omul-lup/The Wolfman” (2010), care i-a avut pe Anthony Hopkins, Benicio del Toro şi Emily Blunt în distribuţie, se filmează în România, la Castel Film, au declarat reprezentanţii studiourilor româneşti.

Astăzi se deschide Târgul Comercianţilor

Astăzi, la ora 10, se deschide cea de-a II-a ediţie a Târgului Comercianţilor care va avea loc în Complexul comercial Real şi va dura până duminică.

Patrimoniul Clujului, expus publicului

Asociaţia Restauratorilor de Monumente Istorice din Transilvania şi Ordinul Arhitecţilor din România, filiala Transilvania (OAR-T), organizează în această perioadă mai multe evenimente care să marcheze proiectele de patrimoniu desfăşurate în cei 20 de ani de la înfiinţare.

Concurs de fotografie la Biblioteca Judeţeană

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj organizează cea de-a VIII-a ediţie a concursului naţional de fotografie intitulat „Fotografia – Document Etnografic”.

Buget pentru 2012, fără majorări de taxe

Premierul Emil Boc le-a spus membrilor Consiliului Naţional Tripartit pentru Dialog Social că bugetul porneşte anul viitor de la o estimare redusă a creşterii economice, fără majorări „neanunţate” de taxe, dar cu posibilă extindere a bazei de impozitare, afirmă participanţii la reuniunea Consiliului.

Integrare pe piaţa muncii pentru deţinuţi

Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale anunţă demararea activităţilor din cadrul proiectului „Viaţa după gratii”, care îşi propune îmbunătăţirea accesului şi participării grupurilor vulnerabile pe piaţa muncii.

Lecţie despre toleranţă – artişti români premiaţi la Paris

Doi tineri plecaţi din Cluj în căutarea unei platforme de exprimare prin care să intre în circuitul artei contemporane europene au câştigat marele premiu la târgul de artă contemporană Cutlog 2011, desfăşurat săptămâna trecută in Paris.

Resurse avem, de ce nu avem şi industrie pe măsură?

Minereurile de fier, lemnul, piatra de calcar sau cursurile de apă sunt câteva dintre resursele naturale ale judeţului insuficient şi ineficient exploatate.În timp ce alte zone ale lumii care nu beneficiază de resurse naturale au o industrie înfloritoare, la noi industria şi implicit economia şchiopătează.

Ministrul Mediului dă asigurări că centralele de bloc nu vor fi taxate

Ministrul Mediului şi Pădurilor, Laszlo Borbely, a dezminţit, marţi, informaţia potrivit căreia în România va fi introdusă o taxă pentru centralele de apartament, menţionând că este vorba despre o taxă pe combustibilii de încălzire discutată în prezent la nivelul Uniunii Europene şi faţă de care România s-a declarat neutră.

Traian Băsescu spune România nu are de ce să recunoască Kosovo

Preşedintele Traian Băsescu a reiterat marţi faptul că România nu recunoaşte independenţa Kosovo, menţionând că este necesară o soluţie negociată între Belgrad şi Priştina, care să le ofere sârbilor din Kosovo sentimentul că instituţiile sârbeşti îi protejează.

A fost Michael Jackson lăsat să moară?

Martorul cheie al avocaţilor doctorului Conrad Murray, judecat la Los Angeles pentru moartea lui Michael Jackson, a fost nevoit luni să recunoască greşelile profesionale ale medicului în cursul unui contra-interogatoriu dur, care a slăbit apărarea, relatează AFP, citată de Agerpres.

73 de kg de minereu de uraniu au dispărut din Bihor

Poliţia Bihor şi Comisia Naţională pentru Controlul Activităţii Nucleare fac anchete după ce 73 de kilograme de minereu de uraniu în stare pură au dispărut dintr-un depozit al punctului de lucru din oraşul Ştei, judeţul Bihor, al Companiei Naţionale a Uraniului (CNU), informează Mediafax.

Exportul românesc de energie a scăzut semnificativ în 2010

Exportul de energie a scăzut cu 12,9 procente în 2010 faţă de 2009, până la 4,052 milioane tone echivalent petrol (tep), exporturile de benzine şi motorină reprezentând circa 60% din total, potrivit datelor furnizate de Institutul Naţional de Statistică (INS), citat de Agerpres.

Referendumul din Grecia riscă să declanşeze o nouă criză în zona euro

Premierul grec Giorgos Papandreou riscă să declanşeze o nouă criză în zona euro prin anunţul surpriză al organizării unui referendum privind acordul încheiat săptămâna trecută la summitul Uniunii Europene privind ştergerea unei părţi din datoria publică elenă, notează marţi Reuters, citată de Agerpres.

Radu Bica, reţinut de procurori pentru trafic de influenţă

UPDATE: Vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, Radu Bica, a fost arestat pentru 29 de zile, în urma unei sentinţe pronunţate marţi seară de o instanţă a Curţii de Apel Cluj. Avocaţii lui Radu Bica au spus că acesta va formula recurs.

Europa pare să fi ratat ultima şansă de rezolvare a crizei datoriilor

Euforia legată de acordul european anti-criză s-a evaporat repede şi rămâne întrebarea dacă liderii vor fi vreodată de acord asupra măsurilor necesare pentru rezolvarea problemei datoriilor suverane şi dacă vor mai avea încă o şansă să facă acest lucru, comentează Bloomberg, citat de Mediafax.