monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

Teodor Frunzeti: Globalizarea – caracteristică a sistemului internaţional de securitate

Globalizarea, multiplicarea actorilor care acţionează în mediul internaţional, proliferarea aspectelor nemilitare ale securităţii dar şi a armamentului nuclear şi convenţional, precum şi creşterea numărului statelor în stare de colaps sunt principalele caracteristici actuale ale sistemului internaţional de securitate, a afirmat, vineri, rectorul Universităţii Naţionale de Apărare (UNA), general locotenent Teodor Frunzeti, în cadrul conferinţei susţinute la Universitatea Babeş-Bolyai.

Târg de job-uri pentru cadre medicale

Târgul de cariere, educaţie, servicii şi produse pentru profesioniştii din domeniul sanitar din Europa “Cariere în Alb” va fi prezent în această toamnă în 17 oraşe din România, Bulgaria, Ungaria şi Slovacia, se arată într-un comunicat al organizatorilor.

Centrala hidroelectrică de la Tarnița, pe lista proiectelor Guvernului

Câteva proiecte majore de investiţii vor fi realizate în baza unor programe de parteneriat public-privat, printre acestea numărându-se şi unul în valoare de un miliard de euro care se referă la construcţia centralei hidroelectrice de la Tarniţa, a anuțat astăzi premierul Emil Boc.

Directorul Colegiului “Napoca” judecat în arest preventiv

Directorul Colegiului Tehnic “Napoca” din Cluj Napoca, Niculae Nistor, a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) - Serviciul Teritorial Cluj, sub acuzaţia de luare de mită.

Emil Boc: 40 de miliarde de lei vor fi investite în infrastructură

Investiţiile în infrastructură vor beneficia anul viitor de fonduri în valoare de 40 de miliarde de lei, de la bugetul de stat, în condiţiile în care deficitul bugetar va scădea, în 2012, la o valoare de sub 3 %, a declaratpremierul Emil Boc.

STUDIU: ”Fața” ascunsă a băuturilor energizante

Un studiu american atrage atenţia asupra faptului că cine consumă băuturi energizante, apreciate mai ales de tineri, este expus la riscuri ale căror natură şi intensitate sunt destul de puţin cunoscute, scrie site-ul passionsante.be.

Premiul Nobel pentru Pace acordat pentru lupta în ”securitatea și drepturile femeilor”

Premiul Nobel pentru Pace pe anul 2011 a fost acordat preşedintei liberiene Ellen Johnson-Sirleaf, compatrioatei sale Leymah Gbowee, care a mobilizat femeile liberiene împotriva războiului civil, şi activistei yemenite pentru drepturile femeilor şi democraţie Tawakkul Karman, a anunţat, la Oslo, Comitetul Nobel, potrivit agenţiilor internaţionale de presă.

Roșia Montană, subiect politic în familia Ponta - Sârbu

După ce a criticat inițiativa Comisiei Europene în ceea ce privește deciziile asupra exploatării cu cianuri la Roșia Montană, europarlamentarul Daciana Sârbu îl are acum aliat pe soțul ei, Victor Ponta, care o suține ”de acasă”.