monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

Transport în comun din Turda spre Copăceni

Serviciul de Transport Public, filiala Turda, intenţionează să prelungească traseele liniilor 10 şi 18, aferente serviciului de transport local de persoane prin curse regulate.

Flori furate din cimitirul Mănăştur

În cursul serii de miercuri, 26 octombrie, inspectorii Primăriei din cadrul Serviciului Ordine şi Linişte Publică au identificat o femeie în cimitirul Mănăştur, care le-a atras atenţia prin faptul că avea asupra sa o geantă mare, plină cu flori şi jerbe de brad.

Război la Opera Română din Cluj

În cursul zilei de miercuri, directorul Operei Române din Cluj, Rareş Trifan, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj, fiind acuzat de conflict de interese.

Giurgiu cere socoteală despre declararea CNP la recensământ

Deputatul independent Mircia Giurgiu a declarat că nu este normal ca oamenii să-şi declare codul numeric personal (CNP) la recensământul populaţiei, deoarece acesta nu are nicio legătură cu datele statistice privind numărul locuitorilor.

Sensuri giratorii noi în cartierul Gheorgheni

Primăria Cluj-Napoca a anunţat ieri că deschiderea centurii Vâlcele – Apahida a dus aproape la eliminarea completă a traficului greu în mai multe zone din oraş.

„U“ – Dinamo, derby pentru Europa

Universitatea Cluj va juca pe teren propriu împotriva liderului Dinamo Bucureşti, într-un meci din cadrul etapei a 12-a a Ligii 1.

Dumitru Dragomir a fost audiat ieri de DNA

Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, s-a prezentat joi la DNA, în dosarul în care a fost pus sub învinuire, alături de preşedintele FRF, Mircea Sandu, alte 12 persoane, FRF şi LPF, în dosarul excluderii Universităţii Craiova.

Bani pentru sportul turdean

Consiliul Local Turda finanţează activitatea sportivă din oraşul de pe Arieş cu 249.000 lei.

Încă o înfrângere pentru voleibaliste

Echipa de volei feminin „U” Cluj a pierdut meciul jucat în cea de a doua etapă a Diviziei A1 cu scorul de 2-3, în faţa formaţei Argeş Volei Piteşti.

Roşia Montană ne poate scăpa de poluarea industrială

Banii obţinuţi de stat din proiectul minier de la Roşia Montană poate rezolva dezastrul ecologic „moştenit” din industria socialistă, consideră secretarul de stat în Ministerul Mediului şi Pădurilor, Marin Anton.

Înhumare sau Incinerare?

Conform tradiţiei noastre creştine, ba chiar şi iudaice şi musulmane, morţii se înhumează şi nu se ard.

O nouă biserică în Câmpia Turzii

După 18 ani de jertfă şi eforturi susţinute, credincioşii din cartierul Şarât al oraşului Câmpia Turzii au participat duminică, 23 octombrie, la slujba de târnosire a bisericii lor, săvârşită de Înaltpreasfinţitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul şi Mitropolitul Clujului.

Horoscop 28 octombrie

BERBEC În cursul dimineţii primiţi bani dintr-o activitata extraprofesională. De asemenea, o persoană mai în vârstă vă propune o nouă colaborare. În partea a doua a zilei, împreună cu persoana iubită, faceţi planuri de viitor. Nu vă pripiţi în luarea deciziilor.

Târgul All Xtreme vine cu concursuri pentru vizitatori

Singurul eveniment din Cluj care reuneşte producători şi distribuitori de echipamente sportive de iarnă, Târgul All Xtreme ce se va desfăşura în perioada 18 – 20 noiembrie, aduce concursuri pentru vizitatori, dar şi oferte de echipamente şi destinaţii montane.

Gazele naturale ale României ajung pentru 10 ani

Rezervele geologice de gaze naturale ale României însumează 660.602 miliarde de metri cubi, iar cele sigure totalizează 109.284 de miliarde de metri cubi, suficiente pentru următorii 10 ani, a declarat, joi, preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale, Alexandru Pătruţi, la Conferinţa European Energy Development.

„Lista negativă” a serviciilor medicale va apărea în decembrie

Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, a declarat joi privitor la pachetul de servicii medicale că la mijlocul lunii decembrie se va finaliza o „listă negativă” care va cuprinde medicamentele şi investigaţiile care nu vor mai fi suportate de stat.

CFR raportează pierderi în scădere

CNCF „CFR” SA informează că în urma analizei economico-financiare pe primele nouă luni ale anului, valoarea pierderilor a scăzut la 262.481.296 lei, ceea ce înseamnă o reducere cu 55,05%, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, când acestea au fost de 583.922.163 lei.

Bursele europene au deschis în urcare, impulsionate de summitul european

Bursele europene au deschis în urcare puternică, la maximul ultimelor 12 săptămâni, după măsurile anticriză adoptate de UE, inclusiv creşterea resurselor Fondului de sprijinire a statelor din zona euro aflate în dificultate la 1.000 miliarde euro şi reducerea datoriei Greciei cu 100 miliarde euro.