monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

Victorie pentru Primărie în cazul Filarmonicii

Curtea de Apel Cluj a dat ieri câştig de cauză Primăriei Cluj-Napoca în cazul plângerii împotriva deciziei Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) prin care se solicita reluarea jurizării concursului pentru proiectarea Filarmonicii.

Etapă finală la „Clujul pedalează”

Organizatorii campionatului „Clujul Pedalează” au dat startul înscrerilor în ultima etapă, care se va desfăşura în Pădurea Hoia, din capătul străzii Donath, în data de 5 noiembrie.

O nouă Şcoală de Fotbal la Cluj

Mihai Georgescu, unul dintre cei mai titraţi antrenori de juniori, îşi deschide o şcoală de fotbal la Cluj-Napoca.

Pavel şi Spârlea, daţi afară de FRT

Andrei Pavel şi Irina Spârlea au fost demişi din funcţiile de căpitani nejucători ai echipelor de Cupa Davis, respectiv Fed Cup ale României.

Locl 3 la CM de karate pentru Kevin Tătar

Karatistul Kevin Tătar, legitimat la clubul Budo Gym Napoca, a obţinut locul 3 la Campionatul Mondial de Karate Kyokushinkai, competiţie recent desfăşurată în Japonia.

Horoscop 26 octombrie

BERBEC Aveţi mari şanse de reuşită în toate activităţile legate de cămin şi de afaceri. Partenerii de afaceri sunt de acord cu schimbările pe care le propuneţi, dar ar fi bine să ţineţi cont şi de părerile lor. Nu vă angajaţi în mai multe activităţi în acelaşi timp! Riscaţi să nu duceţi nimic la bun sfârşit.

Optimism la „U“ înainte de meciul cu Dinamo

Cosmin Irimieş, directorul executiv al FC Universitatea Cluj şi atacantul Gabriel Machado cred că „şepcile roşii“ pot repeta performanţa din sezonul trecut, când au învins pe Dinamo, atât în tur cât şi în retur.

Investitorii americani se pregătesc să ia cu asalt Europa

Managerii de fond din Statele Unite dau târcoale Marii Britanii şi zonei euro gata să cumpere active ale firmelor de investiţii puse la vânzare în Europa din cauza crizei datoriilor suverane, potrivit publicaţiei britanice Financial News.

Codul etic al PDL, dat de model opoziţiei

Adoptarea de către Biroul Permanent al PDL a Codului etic al partidului e un pas înainte în ceea ce priveşte dezvoltarea culturii organizaţionale moderne în partid şi este un moment care marchează, din nou, diferenţa dintre PDL şi partidele din USL în ceea ce priveşte raportarea la problema corectitudinii în politică, afirmă deputatul democrat-liberal Raluca Turcan, marţi, într-o postare pe blogul personal.

Rezoluție PE pentru eliminarea restricțiilor de pe pieța muncii

Parlamentul European, reunit în sesiune plenară la Strasbourg, a adoptat marţi o rezoluţie care face apel la statele membre care menţin restricţii pe piaţa forţei de muncă pentru cetăţenii români şi bulgari să înlăture aceste obstacole până la sfârşitul lui 2011, conform calendarului prevăzut în Tratatul de aderare.

A murit regizorul Liviu Ciulei

În noaptea de luni spre marți, a încetat din viață regizorul român Liviu Ciulei. În vârstă de 88 de ani, regizorul se afla la Munchen, în Germania.

Președintele BCE militează pentru un „guvern economic” european

Preşedintele Băncii Centrale Europene (BCE), Jean-Claude Trichet, al cărui mandat se va încheia săptămâna viitoare, consideră că autorităţile zonei euro ar trebui să aibă mai multe prerogative privind politicile economice ale statelor cu probleme din bloc, implicând „un nou concept de suveranitate”.

ANOFM va derula în noiembrie 179 programe de formare profesională

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Munca va derula, în luna noiembrie 2011, 179 programe de formare profesională, pentru un număr de 3.752 persoane, care beneficiază, conform legii, de servicii de formare profesională gratuite, organizate de agenţiile judeţene pentru ocuparea forţei de muncă şi agenţia municipiului Bucureşti.

Cresc depozitele în lei ale populației și firmelor

Depozitele în lei ale gospodăriilor populaţiei au crescut cu 1,3 la sută în septembrie, până la circa 68,728 miliarde lei, iar cele ale persoanelor juridice (societăţi nefinanciare şi instituţii financiare nemonetare) s-au majorat cu 2,4 la sută, până la 50,791 miliarde lei, informează Banca Naţională a României.

Regele Mihai I a vorbit în faţa Camerelor reunite ale Parlamentului

Stă doar în puterea noastră să facem ţara statornică, prosperă şi admirată în lume, a afirmat, marţi, Regele Mihai I, în discursul rostit în faţa Camerelor reunite ale Parlamentului cu prilejul aniversării de către Majestatea Sa a vârstei de 90 de ani.