monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

Restricţii privind donarea de sânge

Persoanele care au călătorit într-o ţară sau oraş afectat de virusul West Nile nu vor mai putea dona sânge timp de o lună.

UNPR, pe „propriile picioare” la alegeri

UNPR va merge în viitoarele alegeri pe propriile picioare şi va obţine un scor foarte bun, a declarat ieri, preşedintele Uniunii, Gabriel Oprea (foto).

Rata anuală a inflaţiei a ajuns la un nivel minim de după 1990

Preţurile de consum au scăzut în septembrie pentru a patra lună consecutiv, pe fondul ieftinirii alimentelor, astfel că inflaţia anuală a coborât la 3,45%, nivelul minim de după 1990, şi a intrat în intervalul ţintit de BNR pentru acest an, reiese din datele publicate marţi de INS.

„Când pleacă un investitor, plâng, când vine, mă bucur”

Ministrul Finanţelor Publice, Gheorghe Ialomiţianu, spune că orice plecare din România a vreunei firme străine este dureroasă, dar precizează că există alte companii care vor să investească şi care sunt ajutate de stat.

Concurs de fotografie etnografică

În luna noiembrie a acestui an va avea loc cea de-a VIII-a ediţie a expoziţiei „Fotografia – document etnografic”, concurs naţional de fotografie etnografică.

„Guvernul nu va lua măsuri populiste”

Ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, le-a promis oamenilor de afaceri clujeni că Guvernul nu va ceda tentaţiei populiste şi va continua reformele economice.

Reguli pentru a scăpa de gripă

Specialiştii din cadrul Ministerului Sănătăţii recomandă populaţiei ca, în această perioadă cu fluctuaţii frecvente de temperatură, să asculte sfatul medicilor, să respecte regulile de igienă şi să se vaccineze antigripal, pentru evitarea îmbolnăvirilor.

Proiecte adresate tinerilor sportivi

Fundaţia Comunitară Cluj şi FC Universitatea Cluj lansează astăzi un parteneriat în vederea construirii Fondului „U pentru Cluj”.

Încă o amânare pentru Filarmonică

  Cu toate că reprezentanţii Primăriei se aşteptau ca o soluţie în cazul proiectării Filarmonicii din Cluj-Napoca să fie pronunţată la începutul acestei luni, instanţa a amânat dosarul până în 18 octombrie.

Posturi vacante la Turda

Dacă până acum numărul locurilor vacante înregistrate la nivelul judeţului Cluj era în creştere, odată cu venirea toamnei acestea s-au împuţinat.

Creştere economică „târâtoare”

România riscă o creştere economică „târâtoare”, de 1-3% pe an, pentru mult timp, în condiţiile în care evoluţia depinde foarte mult de exterior, iar statul nu mai beneficiază de intrările de capital din trecut, consideră Lucian Croitoru, consilier al guvernatorului BNR.

Oportunităţi de angajare

O nouă ediţie a Târgului de Cariere se va organiza joi şi vineri la Casa de Cultură a Studenţilor, între orele 10.00-16.00.

Turda are doi vicecampioni europeni la karate!

În perioada 5-9 octombrie s-a desfăşurat în Ungaria a doua ediţie a Campionatului European de copii, cadeţi şi juniori unde au participat un număr record de participanţi: 1.385 din întreaga europă.

Hardy a fost lovit de mai multe persoane!

Baschetbalistul americand decedat duminică ar fi fost lovit de mai multe persoane, susţine managerul echipei CSS Giurgiu, unde era legitimat jucătorul de culoare.

„Clujul pedalează”, la a V a etapă

La sfârşitul acestei săptămâni, în 15 octombrie, va avea loc ediţia a V a a competiţiei „Clujul pedalează”, în Pădurea Făget. Lungimea traseului pentru începători este de 2,3 kilometri, iar la avansaţi de 4,3 kilometri.

Horoscop 12 octombrie

BERBEC Deşi treceţi printr-o perioadă dificilă pe plan financiar, reuşiţi să rămâneţi optimist şi încercaţi să vă mobilizaţi partenerii de afaceri. Sunteţi predispus la accidente. Vă sfătuim să daţi dovadă de prudenţă în tot ce faceţi.

Bugetul pe 2012 va fi transmis Parlamentului după plecarea misiunii FMI

Ministrul Finanţelor Publice, Gheorghe Ialomiţianu susține că o parte dintre componentele bugetului pe 2012 sunt finalizate şi că, după plecarea misiunii Fondului Monetar Internaţional, acesta va fi discutat în Guvern şi va fi transmis Parlamentului pentru dezbatere şi adoptare.

Costumul tradițional, în competiție fotografică

Concursul național de fotografie etnografică, „Fotografia – document etnografic”, va avea loc în luna noiembrie, iar tema acestei ediții va fi “Costumul tradițional”.

Hai la joc pe Cluj Arena!

Cluj Arena găzduiește sâmbătă un concert extraordinar de cântece populare în interpretarea unor îndrăgiți interpreți de pe valea Someșului.

”Fraţii Karamazov” rulează la Casa Municipală de Cultură

Filmul “Fraţii Karamazov”, realizat în 1969, de regizorul Ivan Piriev, cu actorii Kirill Lavrov, Mihail Ulianov şi Lionella Pyryeva în rolurile principale, va rula, mâine, la Casa Municipală de Cultură, în cadrul programelor Cinematecii.

Turda rămâne mâine fără apă potabilă

Turdenii nu vor avea mâine apă potabilă din cauza  lucrărilor specifice de cuplare a conductelor noi, cuprinse în proiectul derulat de Compania de Apă ARIEŞ ” Reabilitare şi extindere de apă şi canalizare” .