monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

Blocaj pe Transfagarasan

27.08.2010  Sibiu va trimite la fata locului echipa pirotehnica, personal cu echipamentul de salvare la inaltime, precum si o ambulanta S.M.U.R.D, pentru asigurarea zonei.

Misiune EEFF in Sibiu

27.08.2010  In pofida crizei economice si financiare fara precedent, companiile industriale din sectorul privat din judetul Sibiu pot imprumuta pana la 2,5 milioane EUR de la una din bancile participante, pot investi banii in eficienta energetica - consultanta tehnica gratuita, pot primi un grant de 15% (pana la 375,000 EUR) la finalizarea investitiei sau pot reduce facturile la utilitati. La Sibiu va fi prezent Cristinel Constantin, consultant senior in cadrul programului UE/BERD EEFF, care va fi disponibil pentru intalniri cu directori generali si directori economici ai companiilor industriale private din municipiul Sibiu si din alte localitati din judet, interesati de reducerea facturilor cu utilitatile prin realizarea unor investitii de modernizare/reabilitare a instalatiilor, liniilor de productie, echipamentelor mari consumatoare de energie. Consultanta tehnica gratuita este asigurata de Tractebel Engineering SA - care va ajuta la identificarea solutiilor tehnice pentru reducerea costurilor cu energia si care va elabora studiul bancabil necesar bancii in procesul de evaluare a dosarului de imprumut. Program extins Programul EEFF a fost de curand extins pana in luna decembrie a anului curent. De asemenea a fost largita paleta industriilor eligibile, prin includerea sectoarelor agroalimentar, hotelier, comercial (centre comerciale si cladiri de birouri) si energetic (distribuitori de energie si gaze naturale). Pana in prezent, 34 de companii din sectorul industrial privat au beneficiat de imprumuturi semnate cu bancile participante sub auspiciile EEFF, in valoare totala de 26,5 milioane euro. Dintre acestea, 15 companii au beneficiat deja de grant-ul de 15% din valoarea imprumutata. Valoarea cumulata a grant-urilor este de aproximativ 1,3 milioane euro. In ultimele 3 luni au fost semnate inca 10 Scrisori de Angajament cu bancile participante in program. Mai multe studii de caz care prezinta companii ce au investit deja in eficienta energetica prin programul EEFF sunt disponibile pe site-ul www.eeff.ro (e.g. http://eeff.ro/eeff-download-case-study-spicul_ro.pdf).    

Agricultorii sibieni se pregatesc de proteste

27.08.2010  Actiunea de amploare este organizata Federatia Agrostar, Federatia Producatorilor din Romania si LAPAR. Liderii agricultorilor sibieni au depus vineri la Primaria Sibiu cererile pentru actiunea de protest care va urma sa se desfasoare joi intre orele 11 si 13. „Tinta noastra este, bineinteles, reprezentantul Guvernului in teritoriu, respectiv institutia Prefectului. Pentru aceasta actiunea vom mobiliza aproximativ o suta de oameni, si 60 de utilaje. Apoi, in data de 9 septembrie, vom organiza alt miting de amploare la Bucuresti, la care vor participa aproximativ 15 mii de producatori din intreaga tara. Daca nu ne vom face auziti, in data de 23 septembrie vom recurge la blocarea vamilor si a principalelor artere din tara. Principala noastra cerere este demisia ministrului agriculturii. In ultima perioada am trimis numeroase memorii la Ministerul Agriculturii, dar degeaba. Am fost la numeroase discutii, dar de fiecare data a fost un dialog al surzilor. Nu vor sa ne asculte. Acum vom incerca sa ne facem auziti", spune Marcel Andrei, presedintele Asociatiei Crescatorilor de Ovine si Caprine din Sibiu.

Targul Olarilor implineste 44 de ani

27.08.2010 Invitati din intreaga tara Deschis iubitorilor de arta populara traditionala inca de la primele ore ale diminetii, targul anual al olarilor reuneste in acest an mesteri autentici, din centrele cele mai vestite ale tarii. Organizatorii au invitat la Sibiu mesteri olari din intreaga tara, reprezentanti ai celor mai renumite centre de olarit din Romania: Tarnavita (Arad), Cosesti (Arges), Vadu Crisului, Leheceni (Bihor), Bistrita (Bistrita Nasaud), Dorohoi (Botosani), Codlea (Brasov), Sfantu Gheorghe, Targu Secuiesc (Covasna), Targoviste (Dambovita), Terpezita (Dolj), Branistea (Galati), Galesoaia (Gorj), Corund, Miercurea Ciuc (Harghita), Obarsa, Tomesti (Hunedoara), Schitu Stavnic (Iasi), Ciolpani-Pisc (Ilfov), Baia Mare, Seini, Sacel (Maramures), Noaptesa-Sisesti (Mehedinti), Oboga, Vadastra, Visina Noua (Olt), Vama (Satu Mare), Radauti, Marginea (Suceava), Jupanesti (Timis), Horezu, Vladesti, Lungesti, Slatioara (Valcea) Sibiu si Bucuresti. Traditionalism si modernitate Olarii isi pot valorifica in cadrul targului cele mai autentice lucrari, trezind astfel interesul oraseanului pentru arta populara. Targurile traditionale se deosebesc, in anumite privinte, de cele de astazi: prin spontaneitatea lor, prin predominarea vaselor de larg consum si prin faptul ca multimea cumparatorilor formau „juriul", bazandu-se pe experienta proprie. Vasele de folosit, dupa cum tradeaza si numele lor, trebuiau sa fie bune si usor de manuit, sa absoarba apa, sa fie stabile si sa corespunda pretentiilor igienice, dar pe langa aceste insusiri functionale trebuiau sa placa ochiului si sa incante sufletul. Acum asistam la un fenomen de marketizare a traditiilor, care este universal si care reprezinta o adaptare a mestesugarilor la conditiile actuale de piata. Amatorii de arta autentica si colectionarii, sunt gata sa caute in noianul de lut ars sub diferite chipuri, obiectele cele mai migalos lucrate, motivele mai putin cunoscute, culorile naturale, liniile maiestrit pictate, in sfarsit, unicatele ce le-ar prinde bine in colectiea lor. Cei care au admirat si cumparat piesele unicat ale olarilor de renume au invatat ca poti descifra istoria unei comunitati din insemnele inscriptionate pe vas. Timp de doua zile, Piata Mare a Sibiului e gazda buna pentru olari cu renume din vetre vechi din tara Astfel, ea va reveni la functia sa primara, cea de targ. Olarii isi intind marfa si sunt gata sa le explice musteriilor cum se plamadeste lutul si prin ce miracol ies din mainile lor oale, ulcioare si farfurii atat de mandre.

Feeric Fashion Show 3

27.08.2010 Moda sub stele Intr-un cadru feeric ce implica o scenografie cu totul speciala, o pasarela suspendata la peste 5 metri inaltime si efecte pirotehnice complexe, vor defila pe podium manechine profesioniste ce vor prezenta colectii - cruise, pret a porter si couture. In cadrul evenimentului au fost invitati atat designeri cu experienta cat si designeri debutanti, evenimentul reprezentand pentru cei din urma o autentica rampa de lansare. Colectile prezentate vor fi semnate de Agnes Toma, Lucian Rusu (Sibiu), Antonia Giurgiu (Sibiu), Anca si Silvia Negulescu (Iasi), acestora alaturanduli-se brandurile Donatella si Triumph.  Coafurile vor fi semnate de LUCIANO Hair & Style iar machiajele de Yssima beauty center. Invitat special al acestei editii este criticul de moda Alin Galatescu. Eveniment unic Evenimentul reprezinta un concept inedit, singurul de acest gen desfaaurat la Sibiu, deoarece combina elementele de fashion cu momente artistice sugerand stransa legatura intre moda si arta. FEERIC fashion show este locul in care frumusetea se impleteste cu inspiratia, intr-o demonstratie de sunet si culoare, oferita iubitorilor de moda si celor care doresc sa petreaca cateva ore intr-un mediu de calitate, intr-un spectacol grandios. Conform estimarilor de anul trecut se asteapta un public de aproximativ 4.000 de spectatori. Accesul este liber cu exceptia zonelor VIP unde accesul se face pe baza de invitatie. FEERIC fashion show este o productie Mitichi, in portofoliul caruia se regasesc productii de televiziune, proiecte foto, publicatii glossy si campanii de imagine.

Campanie de adoptii

27.08.2010  Campania va incepe la ora 10, in Piata Mica, in spatiul din fata Casei Artelor si va dura pana dupa-amiaza. De aceasta data, membrii Animal Life aduce in fata sibienilor peste 20 de catelusi ce nu au implinit inca nici doua luni, care s-au nascut in strada, au avut norocul sa fie gasiti de ei iar acum incearca sa isi gaseasca un stapan definitiv. Nici pisicutele nu au fost uitate, in speranta ca vor reusi sa le gaseasca un stapan. Una dintre ele a fost gasita in stare foarte grava, cu o rana ce i-a pus viata in pericol, care acum, insa, este pusa pe picioare, vesela si jucausa si isi asteapta viitorul stapan. De asemenea, duminica dupa-masa, de la ora 17.30, membrii Animal Life vor organiza cea de-a doua campanie de adoptii din acest sfarsit de saptamana, in acelasi loc.

Economisire pentru educatie, printr-un nou produs de la BRD

 27.08.2010 Avantaje si facilitati EduPlan se adreseaza persoanelor cu varsta cuprinsa intre 18 si 70 de ani si poate fi contractat in orice unitate BRD chiar din prima zi de viata a copilului beneficiar. In cazul in care clientul are nevoie de sumele acumulate, poate solicita oricand rascumpararea partiala sau totala. De asemenea, in cazul aparitiei riscului asigurat, contractul este pastrat in vigoare prin preluarea de catre asigurator a platii primelor de asigurare pana la maturitate. EduPlan este un produs flexibil: plata primelor se poate face anual, semestrial, trimestrial sau lunar. Contractantul poate plati prime suplimentare si modifica, daca doreste, cuantumul primelor platite si frecventa lor. Produsul ofera, de asemenea, siguranta acumularii sumei planificate. Destinatia fondurilor acumulate reprezinta o optiune a  beneficiarului: acesta isi poate finanta studiile, isi poate achizitiona un bun sau poate incepe o investitie. Fond de asigurari de viata Sumele depuse de clienti sunt investite in programul de investitii propuse de BRD  Asigurari de Viata, prin transformarea in unit-uri. In prezent, investitia se realizeaza in fondul  monetar de investitii Simfonia 1, administrat de BRD Asset Management. „In ciuda incertitudinilor care au marcat acest an, am decis sa  mergem mai departe si sa ne continuam planurile de dezvoltare asa cum era planificat, demonstrandu-ne astfel capacitatea de adaptare la un mediu in continua schimbare. Suntem increzatori in perspectivele de crestere pe termen lung ale BRD Asigurari de Viata in Romania si in potentialul pietei romanesti de asigurari de viata. Lansarea acestui produs se inscrie in strategia noastra, a grupului BRD, de a promova o oferta diversificata de produse capabila sa constituie o optiune solida la celelalte oferte existente pe piata", a declarat Damien Marechal, Director General BRD Asigurari de Viata. Fondata in anul 2009, BRD Asigurari de Viata este un joint venture intre BRD-Groupe Societe Generale (49% din actiuni) si Sogecap, filiala Grupului Société Générale specializata  in asigurari de viata (51% din actiuni).