monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

CFR-ul capata viata

Foto Andrei GadaleanFormatia din Gruia a inceput mai bine jocul, amenintind pentru prima data poarta oaspetilor in minutul 10, prin Dubarbier si Y. Kone, ambii blocati in fata portii de aparatorii danezi. Deac a luat o actiune pe cont propriu, a trecut de doi adversari, dar a sutat putin pe linga poarta (’29). Ramasa dupa o jumatate de ora fara cel mai important om al sau, brazilianul Ailton, care a parasit terenul de joc accidentat, Copenhaga a preferat un joc de asteptare, insa nu a ezistat sa fructifice erorile din garnitura gazdelor. Vicleni, danezii au stat la pinda si au replicat cum stiu mai bine, pe contraatac. Si au fost aproape de a reduce la tacere tribunele, dupa actiunea lui Santin din minutul 43, finalizata cu un sut putin pe linga poarta.      Pusi la respect de actiunea nordicilor, CFR-istii au raspuns imediat, prin Kone, insa Wiland a fost la post. In aceeasi faza, atacantul clujenilor a parasit terenul accidentat.     Si-au aratat coltiiFoto Andrei GadaleanPauza avea sa fie de bun augur pentru "feroviari", mult mai inspirati in repriza a doua. Au avut nevoie de un corner pentru a declansa fiesta pe stadion, spre stupoarea antrenorului Solbakken. Peralta a executat in corner din partea stinga, pe jos, la firul ierbii, Culio a ajuns primul la minge si a trimis-o sub bara pentru 1-0. CFR-ul a ramas in avanposturi in cautarea golului 2. Peralta a fost lipsit de sansa, dupa un sut de la marginea careului. In schimb, Traore a marcat un gol splendid cu 15 minute inainte de final, la capatul unei incursiuni in defensiva oaspetilor, finalizata cu un trasor in vinclul portii daneze. 2-0, fluier final si tehnicianul Conceicao rasufla usurat. Aventura in Gruia continua.    CFR Cluj - FC CopenhagaAu marcat: Traore     CFR: Claro - Tony, Cadu, Alcantara, Panin- Mure?an, Peralta (Dani,’77), Deac, Culio - Dubarbier (Mara, ’55), Kone (Traore, ’46). Antrenor: Toni Conceicao     FC COPENHAGA: Wiland - Pospech, Larsson, Antonsson, Wendt - Kristensen (Delaney, ’77) Hutchinson, Vingaard (Sionko, ’63), Kvist - Santin, Almeida (N’Doye, ’28). Antrenor: Stale Solbakken     Cartonase galbene: Muresan (’67) / Kvist (’50), Kristensen (’73)     Arbitru: Alexey Culbakov (Belarus). Asistenti: Vicacheslav Bykov (Belarus), Stanislav Savitski (Belarus)     Stadion: "Dr. Constantin Radulescu". Spectatori: 8.000

Arcas, in Rusia

La invitatia Presedintelui Dumei de stat, dl. Serghei Mironov, senatorul Viorel Arcas, Presedintele Grupului Parlamentar de Prietenie cu Federatia Rusa, s-a aflat, zilele trecute, intr-o vizita oficiala la Moscova. „Cred foarte mult atat in puterea economica a Federatiei Ruse, in capacitatea premierului Putin si a presedintelul Medvedev de a manageria situatia de criza economica si financiara, cat si in necesitatea de a restabil relatiile bune pe care le-am avut cu aceasta tara. Agricultorii nostri nu au unde sa isi desfaca marfa, pentru ca piata este invadata de importuri. Moscova este o mare piata si un mare consumator de produse alimentare, iar inainte de 1990 era locul spre care se duceau cele mai multe dintre produsele noastre“, spune senatorul mediesean.

Intalnirea sasilor, la Biertan

Sasii de pretutindeni se intalnesc, sambata, la Biertan, la cea de-a XVIII-a editie a manifestarii devenite deja un simbol pentru comunitatea saseasca din Transilvania. Programul incepe la ora 10 cu vernisajul expozitiei (Revitalizarea satelor sasesti), in Piata Centrala din Biertan. La Biserica Evanghelica va fi organizata o slujba religioasa, unde invitatii de seama ai intalnirii vor adresa participantilor cuvantul de salut traditional. Printre acestia se numara si deputatul Forumului Democrat al Germanilor din Romania, Ovidiu Gant. In acelasi timp, in Piata Centrala, Fanfara din Þara Barsei va sustine un concert de muzica traditionala saseasca.      Cel mai asteptat moment al Intalnirii Sasilor va fi parada portului popular, care va avea loc la orele 14.