monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

Marga doneaza bani Fundatiei "Bartolomeu"

 Andrei Marga, rectorul Universitatii "Babes-Bolyai", a anuntat astazi ca isi va dona toate fondurile care ii revin in anul 2008 din drepturile de autor, fie ca este vorba de presa, televiziune sau carti in contul Fundatiei "Mitropolitul Bartolomeu". Initiativa inaltului prelat este apreciata, astfel, drept "extrem de binevenita pentru sprijinirea cu burse a copiilor din familiile nevoiase". "Pentru dezvoltarea resurselor fundatiei este esential ca un efectiv cit mai mare de oameni sa contribuie financiar", a mai declarat Marga. Fundatia "Mitropolitul Bartolomeu" va fi inaugurata printr-o gala ce va avea loc duminica, 3 februarie, de la ora 12.30, in sala Teatrului National "Lucian Blaga" din Cluj-Napoca, eveniment ce va gazdui si intalnirea cu primii donatori.

Plingere respinsa in cazul Toma Rus

 Avocatul Gheorghita Mateut, aparatorul comisarului sef Toma Rus, a precizat in urma cu putin timp pentru monitorulcj.ro faptul ca cea de-a doua plingere depusa in cazul Rus, cea impotriva respingerii cererii de comunicare a tuturor actelor penale intocmite impotriva clientului sau, a fost la rindul ei respinsa astazi. Mateut a mai precizat ca va mai depune saptamina viitoare alte plingeri, pentru ca "in cazul clientului nu exista prezumtia de nevinovatie". Va readucem aminte faptul ca impotriva clujeanului Toma Rus, adjunctul Directiei Generale de Combatere a Criminalitatii Organizate si Antidrog, a inceput urmarirea penala pe 2 noiembrie 2007, pentru fapte de coruptie si trafic de influenta. Pina in prezent, avocatului sau i-au fost respinse ambele plingeri pentru prezentarea documentelor penale intocmite impotriva lui Rus.

"Premiaza-ti elitele!" - invitatie la fair-play

Reamintim tuturor ca aceasta campanie concurs s-a nascut in ideea promovarii acestor copii de exceptie. Sa aratam Sibiului, tarii si romanilor de pretutindeni ca in judet avem tineri valorosi, in diverse domenii. Tocmai pentru a atrage mai mult atentia asupra lor, ne-am gindit si la un concurs. Cu un invingator mai mare, dar si cu alti trei invingatori mai mici. Speram ca aceasta idee sa ajunga in sufletele oamenilor de afaceri, care nu s-au prea implicat in viata sociala a orasului, pina acum. Nu pentru a-i determina sa-i umple de bani. Pentru ca nu neaparat banii conteaza, ci mai degraba gestul. Mai ales ca, de la inceputul campaniei, am constatat ca toti olimpicii duc mai degraba lipsa de atentie. Au fost prea putini cei care s-au gindit la ei. Tocmai la ei, modele de urmat pentru toti colegii lor. Pentru noi toti. Am constatat la editia din aceasta luna ca orgoliile au depasit uneori limita bunului simt. Tocmai de aceea, vom lua serios in calcul modificarea regulamentului. Pina la urma, vorbim despre cei mai valorosi patru elevi la matematica din judet. Toti sint cistigatori. Indiferent de numarul celor care voteaza. Si pentru ca am dorit un concurs ''la vedere'', va cerem parerea privind viitorul campaniei "Premiaza-ti elitele!". Cum vedeti dumneavoastra alegerea corecta a invingatorului?