monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

Fratele liderului PIN Cozmin Gusa, readus in tara

Ioan Gusa, fratele presedintelui PIN Cozmin Gusa, a fost externat de la clinica AKH din Viena, si readus in tara, unde va fi tinut sub tratament medical de specialitate.Fiul lui Ioan Gusa, Andrei, a declarat vineri ca tatal sau a fost adus de la Viena si internat la Spitalul de Recuperare din Cluj-Napoca, dar ca este transportat la o clinica din Timisoara, unde conditiile pentru refacere sint mai bune."A plecat la Viena cu arsuri de gradul II si III pe suprafata corpului, iar acum este stabil, respira singur, maninca si vorbeste. A necesitat 84 de zile de spitalizare la Viena, unde a suferit mai multe interventii chirurgicale reusite", a declarat Andrei Gusa. Costurile totale ale spitalizarii in Viena s-au ridicat la circa 100.000 de euro, cheltuielile fiind suportate de familie, de prieteni sau diversi sponsori.In 15 octombrie 2007, Ioan Gusa a suferit arsuri pe circa 70% din suprafata corpului, dupa ce s-a electrocutat in timp ce lucra la Statia racord adinc (SRA) nr.1 din incinta Combinatului “Mechel” Cimpia Turzii. Ioan Gusa a suferit accidentul de munca "in timp ce monta scurtcircuitoare pe bare aflate sub tensiune". Ioan Gusa, in virsta de 65 de ani, lucreaza ca electrician la Mechel Cimpia Turzii, avind o vechime in munca de 38 de ani.

Peralta, ultimul transfer al CFR-ului

CFR Cluj a mai reusit un transfer in aceasta perioada. Astfel, "feroviarii" au pus mina pe argentinianul Sixto Raimundo Peralta Salso, aflat la finele contractului cu formatia argentiniana River Plate. "El Mumo", cum mai este cunoscut Peralta, este un mijlocas ofensiv de 28 de ani ce a mai jucat la Huracad, Racing Club precum si la Inter Milano, unde a fost transferat in vara lui 2000. Totusi, nu a apucat sa joace in tricoul "nerrazzurilor", fiind imprumutat, pe rind, la Torino, Ipswich Town si Racing Club. Din 2006 a evoluat la River Plate, pentru care a marcat un singur gol.  

Plingere penala impotriva "vinatorului de ciini"

In urma macelului din Copaceni, din care a rezultat impuscarea a circa 20 de ciini, Radu Tarmure, vicepresedintele Federatiei Romane de Protectie si Control a Animalelor Cluj, a inaintat o plingere penala la Parchet pentru nerespectarea regimului armelor si munitiilor. Conform martorilor, primarul comunei Sandulesti, Florin Padurean, a "angajat" un vinator, din cadrul Asociatiei Judetene a Vinatorilor si Pescarilor Sportivi (AJVPS) Cluj, care a impuscat mai multi ciini. Fapta s-a petrecut miercuri, in fata satenilor, desi, conform legislatiei in vigoare, actiunea de folosire a armelor in localitati este ilegala. Fiindca satenii au facut mai multe sesizari, din care reiesea ca o vulpe agresiva a muscat un cal si un om, primarul credea ca aceasta "a intrat in contact si cu ciinii fara stapan". Pina la ora actuala, in rindul ciinilor impuscati nu a fost descoperit virusul rabiei, conform directorului Directiei Sanitar-Veterinare (DSV), Ioan Duma. Tarmure sustine ca impuscarea ciinilor, dintre care unii au fost si maltratati, nu rezolva deloc problema raspindirii rabiei. Pe de alta parte, ciinii au fost aruncati intr-o groapa la marginea satului si nu au fost incinerati, asa cum este indicat in cazul infestarii animalelor cu acest virus. Prefectul Clujului, Calin Platon, a cerut DSV, precum si politiei, sa deschida o ancheta, pentru a se vedea care este situatia raspindirii virusului si daca nu a fost respectat regimul armelor si munitiilor. Si Asociatia pentru Protectia Animalelor (APA) a declansat o ancheta, reprezentantii acesteia sperind ca vinovatii sa fie pedepsiti.monitorul v-a prezentat in numarul de vineri cazul ciinilor impuscati din cauza primarului. In urma deciziei acestuia, a rezultat impuscarea a circa 20 de patrupezi, pe strazile Copaceniului, de fata cu satenii. click aici pentru a citi prezentarea cazului