monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

Falub: “Park este unul dintre cei mai valorosi fundasi centrali din tara"

Stopperul adus in iarna la Universitatea Cluj s-a impus in prima echipa, cistigindu-si un loc de titular inca de la primele jocuri. Om de baza in registrul tactic imaginat de Adrian Falub, correanul in virsta de 31 de ani are inca probleme de comunicare. "Park a invatat rapid limba romana, dar intimpina inca dificultati. El este unul dintre cei mai valorosI fundasI centrali din tara. Fotbalisti tineri, precum Andrei Cordos au foarte multe de invatat de la el. Avem mare nevoie de el", a concluzionat antrenorul de pe "Moina". In partida precedenta din campionat, cu Unirea Urziceni, Park Jae Hong a produs penalty-ul din care ialomitenii au egalat.  

Adrian Falub: “Bergodi este un antrenor foarte bun, care stie ce vrea!”

"Este un meci deosebit de important intre doua echipe de traditie, care au facut istorie in fotbalul romanesc. Chiar daca avem obiective diferite, intotdeauna partidele dintre Rapid si Universitatea Cluj au fost foarte frumoase. Rapidul are jucatori buni, de echipa natioanala.In plus, au un antrenor foarte bun, care stie fo bine ce vrea. Este pragmatic, realist si obtine rezultate dintre cele mai bune. Cu toate acestea, a schimbat sistemul de joc . Daca atacul le functioneaza, in defensiva exista nesincronizari. Putem sa inscriem gol sau goluri. Avem mare incredere intr-un rezultat bun. I-am simtit pe baieti destul de motivati ca sa faca o figura frumoasa. Nu avem indisponibilitati si este pentru prima data in acest campionat cind beneficiez de intreg efectivul. Avem citiva jucator tineri, care pot creste de la meci la meci. Am certitudinea ca putem forma un grup puternic pentru sezoanele urmatoare. Pina atunci trebuie sa ne indeplinim obiectivul sI anume, salvarea de la retrogradare",  a declarat tehnicianul "Sepcilor Rosii". Altfel, directorul general al clubului Alin Banceu spera ca "studentii" sa obtina prima victorie din acest sezon sI astfel sa faca uiata infringerea de la Urziceni: "Este pentru prima oara in acest sezon cind ne vom lupta cu "granzii" din capitala. Sper ca acest joc sa fie partida in care "U" isi va regasi cadenta, a precizat oficialul clujean. Dorin Goga, a atacantul cel mai in forma din lotul pregatit de Falub se teme de forta de atac a oaspetilor de duminica. "Am disputat doua etape in care am fost peste adverasri, dar nu am obtinut puncte. Ne dorim foarte mult sa invingem echipa din Giulesti, dar va fi greu. Atacantii lor sint periculosi", a incheiat virful clujean.

Accident de munca mortal la Electrica

Un electrician si-a pierdut viata astazi, la orele prinzului, in timp ce participa la o lucrare de reparatie, in zona Mihai Viteazu. Barbatul a fost electrocutat si a murit pe loc, iar circumstantele exacte vor fi stabilite de o comisie de analiza, a declarat Cosmina Olariu, purtatorul de cuvint al SC Electrica SA Sibiu.In urma tragicului incident, aproximativ 300 de consumatori din zona au ramas fara curent electric, iar realimentarea lor nu se va face pina cind politia nu isi incheie cercetarile. 

COD PORTOCALIU: ne asteapta ploi si inundatii

Judetul Sibiu a primit avertizare cu cod portocaliu in aceasta dimineata, din partea Administratiei Nationale de Meteorologie. Potrivit unui comunicat de presa remis de Institutia Prefectului in urma cu citeva minute, in zonele de deal si de munte ale judetului vor cadea ploi si va fi pericol de inundatii.Cantitatile de apa vor putea depasi 50 - 60 l/mp. Ploile vor fi insotite de descarcari electrice, intensificari de vint si posibil chiar de caderi de grindina, avertizeaza ANM.Codul portocaliu ramine valabil din aceasta seara, de la ora 21, pina duminica dimineata, la ora 9.

Pregatiri pentru festivalul de rock

In acest weekend, iubitorii de muzica rock pot petrece pe Aeroportul International din Cluj-Napoca trei nopti magice alaturi de mari nume ale muzicii de acest gen din lume. La scena au inceput lucrarile de ieri, aceasta fiind amplasata cu fata spre pista aeroportului, diferit fata de anul trecut, cind scena era indreptata catre cladirea aeroportului. Corturile Coca-Cola si Ursus vor fi regasite in dreapta scenei, mai aproape de intrare. „Azi am dus cisterna pe platoul pe care va fi posibila camparea, linga aeroport, astfel cei prezenti acolo vor putea face si dus“, a declarat Nelu Brandusan, reprezentantul ProMusic Prod, organizatorul evenimentului.Desi anul trecut numarul de spectatori s-a ridicat la 1.500 pe zi, anul acesta organizatorii spera sa numere cu mult mai multi. Exista si motive pentru a se inregistra un numar mai mare de persoane, pentru ca exista loc de campare gratuit si pentru ca festivalul se desfasoara in luna august, si nu in luna octombrie, cum a fost anul trecut. Si numele grele ale formatiilor care vor fi prezente pe scena de pe aeroport sint un motiv in plus de a aduce mai multi fani la eveniment, pe scena cintind formatii precum Overkill si U.D.O. Unele trupe au sosit deja in Cluj-Napoca, potrivit lui Brandusan, care a precizat ca „unele formatii vor sta mai mult, unele vin, cinta si pleaca. Avem si citeva trupe care vor sta pe intreaga perioada a festivalului. Tin sa precizez ca unele formatii au si ajuns deja la Cluj“. Ordinea va fi asigurata de jandarmi si de o firma de paza, festivalul incepind de la ora 17.30, cu concertul formatiei Dirty Shirt.

Capitala Culturala este online

Imaginile sint postate pe site-ul www.cooltourist.ro si este realizat de Asociatia Tineretul Ecologist din România, ce are drept obiectiv facilitarea accesului la evenimentele din programul Sibiu CCE 2007 pentru un numar cit mai mare de turisti si spectatori virtuali.Trei camere web au fost incluse în reteaua pusa la punct de Serviciul informatic al Consiliului Local Sibiu. Coordonatoarea proiectului, Natalia Todeasa, a declarat ca, fata de web-camurile mai vechi ale municipalitatii, cele noi sint mult mai performante. „Se poate efectua un zoom de opt ori, pot filma din mai multe unghiuri, acoperind 360 de grade“, a precizat aceasta.Organizatorii spun ca locurile de amplasare a camerelor si unghiurile acestora au fost stabilite dupa cercetari meticuloase, pentru a oferi o imagine cit mai buna. Doua camere de filmat au fost amplasate în Piata Mare din Sibiu, iar o a treia în zona Bulevardul Victoriei, în apropierea Pavilionului 2007.Initial, organizatorii proiectului au dorit montarea unei camere si în Turnul Bisericii Evanghelice, cea mai înalta constructie din centrul istoric al Sibiului. Reprezentantii Bisericii au fost, însa, reticenti, sustinind ca e vorba de o constructie de patrimoniu. Proiectul CoolTourist este finantat de Ministerul Culturii si Cultelor cu 105.500 RON, alocati pentru 2006, si 17.400 RON, alocati în 2007, sume ce reprezinta 80% din valoarea totala a proiectului.