monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

O noua achizitie pentru "U" Cluj

Atacantul Nemanja Jovanovic a semnat azi un contract pe trei sezoane cu Universitatea Cluj. Transferul a fost confirmat de Sorin Vadana, directorul sportiv de la "U" Cluj.

Soc la TIFF: filmul lui Mungiu, retras din competitie!

Realizatorii filmului "4 luni, 3 saptamani si 2 zile", de comun acord cu juriul Festivalului International de Film Transilvania, au decis ca pelicula sa nu mai fie luata in considerare pentru premiile acordate de juriu.Motivul este dorinta organizatorilor Festivalului de la Cannes, unde filmul a castigat in acest an Palme d'Or, ca un film care a primit acest trofeu sa nu mai faca parte din competitia nici unui alt festival si sa nu mai fie judecat de nici un alt juriu.Filmul "4 luni, 3 saptamani si 2 zile" a fost selectionat in Competitia TIFF 2007 inca din luna martie. "Filmul a avut premiera mondiala in luna mai, la Festivalul de la Cannes. Cu toate acestea, desi selectia filmului pentru TIFF se facuse anterior, am decis sa respectam dorinta festivalului de la Cannes", se arata intr-un comunicat remis presei azi si semnat de Cristian Mungiu, regizorul filmului "4 luni 3 saptamini si 2 zile", Mihai Chirilov, directorul TIFF 2007, si Claudia Landsberger, membru in juriul TIFF.In aceste conditii, marele premiu al TIFF 2007 a fost castigat de filmul chilian "La sagrada familia". 

Tariceanu, la gala de inchidere

La Gala de inchidere a celei de-a sasea editii a Festivalului International de Film Transilvania au fost prezente personalitati importante ale scenei politice: Calin Popescu Tariceanu, ministrul culturii, Adrian Iorgulescu, si primarul Clujului, Emil Boc, presedinte al Partidului Democrat. Gala a avut loc ieri, la Teatrul National din Cluj Napoca, si va fi difuzata pe TVR 1 azi, incepind cu ora 22.30.