monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

Meduza vorbitoare, inaugurata oficial

Proiectul de arta neconventionala "Ambient Urban" a fost inaugurat la Sibiu in aceasta seara, la ora 18. El include prezentarea unei meduze imense "vorbitoare", care foloseste inteligenta artificiala (in Piata Mica), peste 30 de sculpturi gonflabile denumite "oameni-balon" pe strazile din centrul istoric, precum si concerte de "greieri invizibili" in tuneluri. Valoarea proiectului realizat de Fundatia Meta depaseste 200.000 de euro. 

Bilantul pagubelor facute de furtuna din aceasta dimineata

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Sibiu a facut publice pagubele facute de furtuna violenta izbucnita azi dimineata, la ora 7. Astfel, in municipiul Sibiu, vintul puternic a smuls o bucata din acoperisul Facultatii de Stiinte, care a avariat grav o masina. La Cisnadie, o bucata cazuta dintr-un acoperis a ranit o persoana, care primeste ingrijiri medicale la aceasta ora. In Saliste,un fulger a provocat incendierea fostei tabere scolare. Focul a fost stins dupa interventia a patru autospeciale de pompieri, din Sibiu, Miercurea Sibiului si Saliste. In localitatea Bungard, o locuinta a fost inundata.De asemenea, furtuna a doborit copaci si stilpi de electricitate in localitatile Rasinari, Bradu, Vestem si Cirtisoara, care au ingreunat sau chiar au blocat traficul rutier.  

Bilea Lac este cea mai grea catarare din turul ciclist al Romaniei

Turul ciclist al Romaniei a debutat astazi, cu 11 echipe la start, si avindu-i ca favoriti pe George Manu si Marius Petrache. Competitia include opt etape si un prolog, iar organizarea ei costa 350.000 de lei.Cei 66 de ciclisti vor ajunge la Sibiu in etapa a patra, de la Alba Iulia, iar in etapa urmatoare se vor indrepta spre Bilea Lac, la 2.020 m, catarare despre care organizatorii spun ca este cea mai grea din concurs.Competitia se incheie pe 1 iulie, la Botosani. In total, vor fi strabatuti 1.200 km in 11 judete si se vor face 21 de sprinturi si 24 de catarari.