monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

SINGURUL INCIDENT LA REFERENDUM: SIBIANCA ANCHETATA PENTRU CA A VRUT SA VOTEZE DE DOUA ORI

BEJ a înregistrat cinci contestatii, din care patru din partea PSD si una de la Asociatia Pro Democratia. Singura contestatie admisa din partea PSD face referire la sibianca Eugenia Marcu, care a încercat sa voteze de doua ori si este acum cercetata penal. Contestatia depusa de APD, referitoare la membrii comisiilor unor sectii de votare, care au votat gresit, a fost solutionata. "Persoanele care au votat pe listele speciale vor fi radiate din acele liste, dar votul lor este valid", a declarat Ilie Verza, presedintele BEJ. Biroul nu a luat în calcul sesizarea telefonica a APD, care sustinea ca aproximativ 50 de buletine de vot din orasul Agnita au aplicata stampila de control pe partea din fata a buletinului. MONITORUL DE SIBIU a luat pulsul referendumului pentru dumneavoastra. Cititi amanunte despre cele relatate acum pe scurt în editia de luni, 21 mai.

Romanii protesteaza in Italia

Aproape 2.500 de romani protesteaza in fata Ambasadei Romaniei din Roma, furiosi ca nu si-au putut exercita dreptul la vot, din cauza inchiderii urnelor. Asociatia Românilor din Italia a denuntat intr-un comunicat dezorganizarea si haosul care au marcat desfasurarea referendumului in Italia, afirmind ca sute de mii de persoane au fost private de dreptul de a vota si a cerut, in jurul orei 19, prelungirea programului de vot. Presedintele asociatiei, Eugen Terteleac, a declarat ca nu a fost informat cu privire la respingerea cererii de prelungire a programului de vot de catre Biroul Electoral Municipal si a spus ca situatia este pe cale sa scape de sub control. In fata Ambasadei, romanii scandeaza "Vrem sa votam", "Nu plecam" si "Hotii" si cer sa li se dea voie sa voteze.

Delir la sediul PD

Rezultatele exit-poll-urilor au fost asteptate cu sufletul la gura la sediul PD Cluj. Daniel Buda, Mihail Hardau, Florin Stamatian, Iuliu Pacurariu, plus numerosi membri ai tineretul PD au urmarit la un televizor amplasat in curtea sediului partidului verdictul prognozat de institutele de sondare a opiniei publice. In timp ce citiva tineri agitau steaguri PD de la balcon, cei mai multi ascultau discursul presedintelui Basescu la televizor. In momentul anuntarii victoriei zdrobitoare, liderii PD au sarit in sus de fericire, aducind, ulterior, sticlele de sampanie pentru sarbatorirea evenimentului. Tinerii aflati in fata televizorului si-au aruncat, intr-un gest simbolic, bratarile de silicon cu mesajul "cetatean suspendat". La numai citiva metri de sarbatoarea PD-ista, in sediul PNL se aflau foarte putini tineri, in spatele unor usi inchise. La citeva minute dupa anuntarea rezultatelor, pe Bulevardul Eroilor treceau agale liderii PSD Vasile Dincu si Ioan Rus, care vazusera rezultatele finale la biroul senatorial al primului. Singurul care a stat de vorba, amical, cu jurnalistii, a fost Vasile Dincu. Acesta a declarat ca se astepta la acest rezultat, dar ca ar fi cazul ca pe viitor "PSD sa faca strategii pentru ca sa nu ne mai ajutam dusmanii". 

PSD Cluj se bucura pentru "U"

Sediul PSD, ora 20. Aproximativ 30 de membri de partid se aflau la sediul PSD Cluj in momentul inchiderii urnelor si se uitau la televizor. Declaratiile liderilor partidului au fost foarte scurte, iar presedintele PSD Cluj, Ioan Rus, a preferat sa ocoleasca subiectul referendumului si a declarat, in schimb, ca este bucuros pentru faptul ca echipa de fotbal "U" Cluj a promovat in Liga I. 

Traian Basescu: "Reformarea clasei politice trebuie sa fie insusita si de politicieni"

"75% dintre participantii la vot au fost în favoarea a ceea ce am sustinut eu. Doar 25% au fost de partea cealalta, ceea ce înseamna ca reformarea clasei politice trebuie sa fie însusita si de politicieni. Va asigur ca în cel mai scurt timp îi voi invita la discutii pe aceasta tema pentru a da satisfactie românilor, pentru ca asa îsi vad românii tara. Acest vot ma obliga în fata românilor, dar nu numai pe mine. Obliga si politicienii. Fac un apel public la Parlament sa vina la o cooperare în sensul votului de astazi al românilor", a declarat Traian Basescu. 

Basescu: "Astept rezultatele finale"

Traian Basescu a facut o scurta declaratie imediat dupa anuntarea rezultatelor partiale ale referendumului privind suspendarea sa din functia de presedinte al Romaniei."Le multumesc tuturor romanilor, indiferent cum au votat. Promit ca nu voi negocia niciodata interesele romanilor, cu nici un politician", a declarat Traian Basescu, care a mai spus ca asteapta acum rezultatele finale.

Exit poll: ora 20

Sondajele efectuate la iesirea de la urne aratau ca peste 70% dintre romani au votat impotriva demiterii presedintelui suspendat Traian Basescu. Sondajul Insomar si Metro Media Transilvania (MMT), dat publicitatii la ora 20, estima ca, pina la ora 18, 75% dintre voturile exprimate au fost in favoarea mentinerii in functie a presedintelui suspendat Traian Basescu, iar 25% au fost impotriva. Insomar/ MMT estima o prezenta la vot  de 34%.Sondajul Curs/ CCSB, estima ca 78,1% dintre romanii care au votat s-au declarat in favoarea mentinerii in functie a presedintelui suspendat, iar 21,9% impotriva.

Se inchid urnele

Mai sint 10 minute pIna la inchiderea sectiilor de votare din judet. Din ultimele date parvenite de la Biroul Electoral Central, 33,14% clujeni cu drept de vot isi exercitasera acest drept. Dupa ora 20, buletinele de vot din judetul Cluj vor fi transmise la Biroul Electoral Judetean unde vor fi numarate. Tot la ora 20 se vor anunta primele rezultate partiale ale referendumului privind demiterea presedintelui Traian Basescu. 

DOAR UNUL DIN TREI SIBIENI S-A DUS LA VOT PINA ACUM

Mai sînt 30 de minute pîna la închiderea sectiilor de votare si prezenta la vot este în continuare slaba. Sibiul are o situatie ceva mai buna. A mai cazut un loc în clasamentul judetelor cu cea mai numeroasa participare la referendum, dar se afla înca pe podium. Asfel, potrivit estimarilor de la ora 17, 34,05 % din populatia cu drept de vot a judetului se prezentase la urne, asa ca Sibiul este pe locul al treilea, dupa Brasov si Constanta. În judetul nostru sînt monitorizate 54 din cele 350 de sectii de votare. 

Clujeanca la un pas de-a fi arestata la urna

O clujeanca a fost pe punctul de a fi retinuta de politisti la sectia nr. 6 de votare din Cluj-Napoca (n.r., Observatorului), din cauza unei confuzii create în rindul membrilor biroului sectiei de votare. "Presedintele sectiei nu a mai stiut ce stampila i-a dat si a sesizat politistul cind a vazut ca stampila contine numarul 13. Ulterior si-a cerut scuze de la femeie", a declarat inspectorul Raluca Seucan, purtatorul de cuvint al Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Cluj. Incidentul s-a întimplat dimineata, cind, la predarea stampilei de vot, un membru al sectiei l-a suspectat pe un clujean ca a adus alta stampila decit cea a sectiei, deoarece pe aceasta era scris "votat 13". Confuzia a durat citeva minute, a fost contactat Biroul Electoral Central al Judetului (BEJ) Cluj, a fost sesizata si politia, însa s-a ajuns la concluzia ca cifra 13 reprezinta numarul circumscriptiei Cluj si este valabila în tot judetul. 

28,95% dintre romani au votat

Potrivit presedintelui Biroului Electoral Central (BEC), Gheorghe Dumitru, pina la ora 17 au votat 28,95% din numarul alegatorilor romani inscrisi pe liste. La aceeasi ora, 33,14% dintre clujenii cu drept de vot si-au exprimat optiunea cu privire la demiterea presedintelui Romaniei, Traian Basescu. Potrivit BEC, cea mai mare prezenta la vot s-a inregistrat in judetul Brasov (35,71%), urmat de judetulul Constanta (35,29%) si judetul Sibiu (34,05%). Judetul Cluj este pe locul IV in top si este urmat de Bucuresti, unde 32,80% dintre persoanele cu drept de vot si-au exprimat optiunea.

NOI SUSPICIUNI DE "TURISM ELECTORAL" CU UN AUTOCAR DIN VILCEA, NECONFIRMATE

Înca o alarma falsa în scrutinul de astazi. Politistii vîlceni si-au alertat colegii din Sibiu, în aceasta dupa-amiaza, ca spre orasul nostru se îndrepta un autocar cu 45 de pasageri si au apreciat ca ar putea fi vorba de "turism electoral". Verificarile efectuate de lucratorii IPJ Sibiu nu au confirmat temerea. Nici celalalt autocar, de Calarasi, pe care PSD Sibiu îl anuntase ca fiind suspect, nu mai este urmarit de politie, dupa ce BEJ a stabilit ca sesizarea social-democratior este nefondata.

Basescu, presedinte in Coreea de Sud si Australia

Romanii aflati in Coreea de Sud si Australia sint primii ale caror voturi au fost validate de Biroul Electoral. In capitala Coreei de Sud, Seul, din cei 33 de romani care au votat, 8 s-au declarat de acord cu demiterea presedintelui Romaniei Traian Basescu, iar 25 impotriva.Alti 609 romani s-au prezentat la urne in Australia. Dintre acestia, 18 au votat pentru demiterea presedintelui, iar 590 au votat impotriva. Un buletin de vot a fost anulat.

Citiva suporteri "U" nu lasa clujenii sa voteze

Un grup de 15 suporteri ai Universitatii Cluj a impiedicat cetatenii sa intre la sectia de votare de la Liceul "Simion Barnutiu", de pe strada Dorobanti. Potrivit locotenentului Ilie Milici, ofiter relatii publice din cadrul Gruparii de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca, galeristii au exagerat cu consumul de bauturi alcoolice la barul de vizavi, si au iesit in fata sectiei de votare, impiedicindu-i pe clujeni sa intre la urnele de vot. In urma incidentului, un echipaj de jandarmi s-a deplasat la fata locului, iar cei 15 suporteri ai "Sepcilor Rosii" au fost legitimati si avertizati verbal. 

MEMBRII COMISIILOR ELECTORALE DIN SIBIU VOTEAZA GRESIT, PENTRU CA ASA AU FOST INSTRUITI

Asociatia Pro Democratia a sesizat Biroul Electoral Judetean Sibiu ca membrii comisiilor unor sectii de votare si-au exercitat dreptul constitutional în mod gresit, desi ei ar trebui sa fie aceia care sa îndrume cetatenii la vot. Astfel, fara a nominaliza sectiile cu probleme sau a indica numarul lor, reprezentantii APD au afirmat ca membrii comisiilor electorale au votat pe liste speciale, si nu pe cele suplimentare. Presedintele BEJ Sibiu, Ilie verza, a recunoscut încurcatura. "Au fost instruiti acesti membri gresit", a spus Verza. Responsabilitatea pentru pregatirea comisiilor electorale revine BEJ. 

Accident dintr-o joaca

În urma cu o ora, trei copii care se jucau în centru, asistind la o reprezentatie a Teatrului Gong au fost la un pas de nenorocire. Din cauza spatiului mare dintre gradenele amplasate în fata scenei, copiii au cazut, iar unul dintre ei se afla internat în spital.Aflati mai multe amanunte în editia de luni, 21 mai, a Monitorului de Sibiu.

Uioreanu cere suspendarea unui presedinte de sectie

Procesul de votare s-a reluat la sectia 34 din Cluj-Napoca, unde la ora 14.20 se suspendase pe motiv ca buletinele de votat erau invalide, fiind stampilate cu "votat" în loc de stampila de control. Dupa mai bine de doua ore, sectia de votare de la Grupul Scolar "Al. Borza" din cartierul Gheorgheni a primit 1.200 de buletine de vot noi de la alte sase sectii din zona, iar votul a fost reluat. Cristina Muntean, membru PNL în biroul electoral al sectiei de votare, a sustinut ca l-a sesizat pe presedintele sectiei, Ieronim Dobos, vineri seara, ca buletinele sunt invalide, însa acesta nu a facut nimic pentru a îndrepta situatia. Drept urmare, deputatul PNL de Cluj, Horea Uireanu a depus in aceasta dupa-amiaza la BEJ Cluj o sesizare împotriva lui Dobos, pe care îl acuza ca a încalcat Legea privind organizarea referendumului si cere sanctionarea sa. 

100 DE BULETINE DE VOT IN PLUS, LA CAMINUL-SPITAL DIN DUMBRAVENI

Biroul Electoral Judetean Sibiu a aprobat, astazi, suplimentarea cu 100 a numarului de buletine de vot distribuite unei sectii din localitatea Dumbraveni. Potrivit presedintelui BEJ Sibiu, judecatorul Ilie Verza, solicitarea a venit din partea sectiei 171, care functioneaza în cadrul unui camin-spital. Pîna la ora 15:30, nu au mai fost înregistrate alte cereri de acest gen. 

BEJ RESPINGE SESIZAREA FACUTA DE PSD SIBIU CU PRIVIRE LA "TURISMUL ELECTORAL"

Biroul Electoral Judetean Sibiu a respins sesizarea primita în jurul orelor 15,30 din partea presedintelui PSD Sibiu. Deputatul Ioan Cindrea a semnalat "turism electoral" în municipiul Sibiu, cu un autobuz înmatriculat în Calarasi. Cindrea a sesizat si IJP, care a dat în urmarire autobuzul înmatriculat CL-03-TXV. "Sesizarea a fost primita pe fax. Nu se mentioneaza locatiile exacte unde a fost vazut autobuzul", a anuntat judecatorul Ilie Verza, presedintele BEJ Sibiu. Dupa întrunirea comisiei de verificare, decizia a fost simpla: "Sesizarea a fost respinsa ca fiind neprobata. Sînt simple generalitati", a spus Verza.

JUDETUL SIBIU A TRECUT PE LOCUL II IN TARA IN CEEA CE PRIVESTE PARTICIPAREA LA SCRUTIN

Statistica data publicitatii de Biroul Electoral Central arata ca, la orele 14, judetul Sibiu era al doilea în tara, în ceea ce priveste prezenta la urne. Datele obtinute din cele 54 de sectii care sînt monitorizate în judetul nostru au indicat o participare de 23,21%. Pe primul loc a trecut judetul Brasov, cu 23,66%. Pe locul al treilea se afla Constanta, cu 22,95%. Cea mai redusa prezenta la urna se înregistreaza în judetul Harghita (12,31%).  

Nereguli la referendum in judet

Asociatia Pro Democratia (APD) Cluj a sesizat pina la ora actuala o serie de nereguli cu privire la desfasurarea referendumului. Inainte de ora 8, la sediul BEJ, unul dintre membri a refuzat accesul observatorului APD, invocandu-se faptul ca "referendumul incepe doar dupa ora 8". APD a anuntat ca problema a fost solutionata, dar s-a refuzat pentru moment dezvaluirea culorii politice a respectivului membru BEJ.Primarul din Cornesti a trimis observatori proprii la referendum. Pe linga membrii comisiei, primarul si-a numit cite un reprezentant in toate cele sapte sectii de votare. In urma sesizarii observatorului APD, Biroul Electoral Judetean a intervenit, evacuindu-i pe observatorii din partea administratiei locale.O alta neregula a fost semnalata in sectia de vot din Chinteni, amenajata in holul primariei, unde primarita si-a facut simtita prezenta plimbindu-se necontenit de colo-colo, desi acest fapt intra in contradictie cu legea. APD anunta ca toate problemele au fost solutionate. Va vom tine la curent cu detalii.

Vot suspendat pentru o ora

Presedintele BEJ Cluj, Radu Dusa, a decis azi suspendarea procesului de votare la sectia nr. 34 (n.r. Grupul Scolar "Al. Borza, cartierul Gheorgheni) timp de o ora, dupa ce s-a constatat ca pe toate cele 1.634 de buletine de vot s-a aplicat stampila de votat, în locul celei de control. La ora 14.30, cind o parte dintre membrii BEJ au aflat despre aceasta neregula, votasera deja la sectia respectiva 560 de cetateni, dintre cei 1.533 aflati pe listele electorale permanente.BEJ ar putea lua decizia sa considere valide voturile deja exprimate, daca se va proceda la stampilarea cu stampila de control a voturilor respective.

FIUL VICEPRIMARULUI EUGEN CIORUGA VOTEAZA ASTAZI PENTRU PRIMA DATA

"Vom merge mai tîrziu, toata familia, la vot. Fiul meu are 18 ani si voteaza azi pentru prima oara", a marturisit viceprimarul Eugen Cioruga, secundul lui Klaus Johannis sustinut de PD. Familia Cioruga va vota la sectia amenajata în incinta scolii generale nr. 10, din cartierul Turnisor.

PROCENTUL PARTICIPARII LA VOT CLASEAZA SIBIUL PE LOCUL I IN TARA

Potrivit situatiei partiale calculate de Biroul Electoral Central la orele prînzului, judetul Sibiu este primul în tara, în ceea ce priveste prezenta la urne. Datele obtinute din cele 54 de sectii monitorizate în judetul nostru arata o participare de 16,8 %. Pe locul al doilea se claseaza judetul Brasov, cu 15,44%, iar pe al treilea, judetul Cluj (15,36%). Cea mai slaba participare la acest scrutin se înregistreaza în judetele Harghita si Covasna.Urmatoarele estimari vor fi facute publice la ora 15.30, cu statisticile calculate pentru ora 14.00.

Fara buletine de vot

Mai multe sectii din mediul rural au ramas fara buletine de vot, in jurul orei 13. Printre acestea se numara sectiile din localitatile Jichis si Vida. Judecatorul Radu Dusa, presedintele BEJ Cluj a precizat ca va dispune ca un transport de buletine de vot, de la sectii unde au fost constituite rezerve, sa plece spre aceste localitati.

Jandarmul ranit se afla la spital

Jandarmul ranit la finalul partidei "U" Cluj - Dacia Mioveni se afla in prezent la spital, unde i se acorda ingrijiri medicale. Potrivit purtatorului de cuvint al Inspectoratului de Jandarmerie Judetean (IJJ), Radu Rad, victima a fost lovita cu o bucata de lemn rupta din gradenele stadionului, de catre unul dintre suporterii gazdelor. IJJ Cluj va prelucra imaginile luate cu galeria Universitatii Cluj, iar persoana identificata ca fiind vinovata va fi cercetata pentru comiterea infractiunii de ultraj. 

Atentie la vot!

Daca cerneala nu este uscata la impaturirea buletinului de vot, aceasta se poate imprima si pe cealalta parte, iar votul poate fi declarat nul. Potrivit reprezentantilor Biroului Electoral Judetean (BEJ) Cluj, anularea voturilor, in astfel de cazuri, ramine la latitudinea presedintilor sectiilor de votare.

Clujul, pe locul III la prezenta la urne

Potrivit ultimei centralizari a Biroului Electoral Central privind numarul de voturi inregistrat pina la ora 12.00, in judetul Cluj au votat 15,36% dintre cetatenii cu drept de vot, judetul nostru fiind in clasamentul primelor trei cu cea mai ridicata rata de participare la vot. Presedintele Biroului Electoral Central, judecatorul Dumitru Gheorghe, a anuntat ca, pina la ora 12, au votat 12,85 % dintre romanii trecuti pe listele electorale. In mediul urban au votat 13,63% dintre alegatori, iar in mediul rural prezenta a fost de 11,77%.

Jandarm ranit

La finele partidei "U" Cluj - Dacia Mioveni, suporterii gazdelor au intrat in conflict cu jandarmii dispusi sa mentina ordinea pe Stadionul "Ion Moina". In urma incidentelor, un jandarm a fost ranit la cap, fiind necesare ingrijiri medicale. Vom reveni cu amanunte. 

Studentii au promovat!

Inainte cu trei etape dinainte de incheierea sezonului, Universitatea Cluj si-a asigurat si matematic prezenta in editia viitoare a Ligii I. Fotbalistii lui Adrian Falub au remizat pe propriul teren, scor 0-0, in fata Daciei Mioveni, cistigindu-si, astfel, dreptul de a reveni in prima liga fotbalistica a tarii. 

CIOABA A MERS CU LIMUZINA LA SECTIA DE VOTARE

Auto-intitulatul rege al romilor, Florin Cioaba, a mers sa voteze la sectia din scoala generala nr. 10. Deplasarea a facut-o cu o limuzina alba, închiriata de obicei pentru nunti.  "Am hotarât sa mergem la vot cu limuzina de nunta. Vom vota ca sa traim bine", a declarat Cioaba.

JOHANNIS A VOTAT "PENTRU DEMOCRATIE", IAR SOTIA SA, "CA SA NE FIE MAI BINE"

Primarul Klaus Johannis si-a facut datoria cetateneasca in jurul orei 12, insotit de sotia sa, Carmen Johannis. Edilul-sef a votat la sectia nr 59, amenajata  la scoala generala nr. 4, pe strada Spartacus. "Cred ca este foarte bine ca, din cind in cind, electoratul sa-si poata spune cuvintul. Am votat pentru  democratie", a declarat Johannis, la iesirea de la urne, in timp ce sotia sa a spus ca a votat "ca sa ne fie mai bine".

DIN STATISTICA PROVIZORIE, SIBIUL ESTE AL SASELEA JUDET DIN TARA CA PREZENTA LA URNE

Potrivit primelor monitorizari ale participarii la vot, Sibiul este al saselea judet din tara, in ceea ce priveste prezenta la urne. Astfel, procentul de prezentare la urne pe judet a fost de 7,59%, la ora 10. Din mediul urban, au venit sa voteze 7,09 procente din numarul total de electori, iar situatia este mai buna in mediul rural, unde au votat deja 8,78% din numarul total de persoane asteptate astazi la urne. Au fost monitorizate 54 de sectii de votare din judet, alese de BEC.

Ucis de foc

Un copil de numai un an si trei luni, din municipiul Medias, a ars de viu, dupa ce casa in care se afla a fost cuprinsa de flacari. Din spusele pompierilor, totul a pornit de la un horn neizolat corespunzator, de la care s-au aprins niste materiale combustibile. In casa se mai aflau si cei doifrati mai mari ai copilului, care au scapat cu viata, dar au suferit arsuri grave. Ei sint internati in Spitalul municipal.Cititi amanunte in editia de luni, 21 mai, a Monitorului de Sibiu.

Vot la penitenciarul Gherla

78 de detinuti incarcerati la Penitenciarul de Maxima siguranta Gherla si-au exprima ieri optiunea privind suspendarea din functie a presedintelui Traian Basescu. Potrivit inspectorul general de penitenciare Petru Roman, 87 de detinuti din 1270 au avut drept de vot, iar 9 au refuzat sa voteze.

Prezenta spectaculoasa la vot in judetul Cluj!!!

Prezenta la vot raportata de primele 2 ore de la deschiderea urnelor este de trei ori mai mare decit la alegerile din 2004! Prezenta la vot la ora 10 era de 7,7% pe judet, fata de putin peste 2% in 2004. La Cluj-Napoca votasera deja 7,8% dintre electori. Cea mai mare prezenta la vot se inregistreaza la Vad, unde pina la ora 10 votasera 18,1% dintre alegatori, iar cea mai slaba la Apahida - 3,7%. 

Nicoara prin judet, Boc la Bucuresti

Presedintele Consiliului Judetean Cluj, liberalul Marius Nicoara, a declarat ca va merge azi pe la sectiile de votare din judet pentru a vedea cum decurge votul. La rindul sau, presedintele PD, Emil Boc, a afirmat ca va merge la Bucuresti pentru a fi acolo, la sediul PD, cind se vor anunta primele rezultate ale referendumului pentru demiterea presedintelui Traian Basescu. 

Vremea tine cu Basescu

Vremea buna din judet pare sa tina cu Traian Basescu, presedintele suspendat care a declarat in nenumarate rinduri ca isi doreste o prezenta masiva la vot. Presedintii mai multor sectii de votare vizitate de reporterii monitorului de cluj declara ca lumea a venit in flux continuu inca de la prima oara. 

Nicoara: "Sper ca Basescu sa inteleaga ca a gresit"

Dupa ce Boc a parasit curtea scolii, insotit de Mihail Hardau, Daniel Buda, Sorin Apostu si alti membri PD, la aceeasi sectie a venit sa voteze presedintele Consiliului Judetean Cluj, Marius Nicoara, insotit de deputatii PNL Horea Uioreanu si Mircea Pusca, dar si de sotie si de fiica cea mica, aflata pentru prima oara in postura de votant. Nicoara s-a gasit destul de greu pe liste, intrind in mai multe sali de clasa pina sa poata vota. "Sper ca Traian Basescu sa inteleaga ca a gresit si ca nu se poate certa cu toata lumea si sper ca romanii sa puna capat prin votul lor abuzurilor", a spus Nicoara. 

Boc: "Am votat ca sa repar ceea ce au facut cei 322"

Presedintele PD Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca, a venit de mina cu sotia la sectia de votare de la Scoala nr. 10 din Zorilor. "Am votat azi pentru ca si eu, si fiecare cetatean al Romaniei sa isi poata scoate in aceasta seara bratara cu <<cetatean suspendat>>", a spus Boc aratind la camerele de filmat o bratara cu "cetatean suspendat". Boc a mai spus ca "a reparat ceea ce au facut cei 322", facind referire la numarul parlamentarilor care au votat pentru suspendarea presedintelui Traian Basescu. 

"Aveam optiunea pregatita de acasa"

Ioan Rus, vicepresedinte PSD si presedinte PSD Cluj, a fost printre cei mai matinali politicieni din municipiu. A venit singur la vot in jurul orei 9, la Sala de Sport a Armatei de pe Dostoievski, si a declarat ca optiunea ii era clara inca de acasa. "Dupa referendum, voi propune o dezbatere pe tema interesului personal si a interesului de partid", a mai afirmat liderul PSD.