monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

Weekend de Cluj

Byron, „back in Cluj"In clubul Roland Garros, clujenii vor putea lua parte in acest weekend la doua concerte mult-aSteptate de obiSnuitii localului. Astfel, in aceasta seara, incepind cu ora 21, are loc concertul „I'm back" al trupei Byron. Simbata, de la aceeaSi ora, vor sustine un concert clujenii de la Kumm, urmati duminica de bucureStenii de la Travka. Din seria „Noptii devoratorilor de... rock", clubul The King gazduieSte concertul trupei  L.O.S.T. (death-metal, BucureSti), de la ora 21. In deschidere vor evolua componentii formatiei Krepuskul din Cluj-Napoca.Clubul Diesel organizeaza in aceasta seara „Valentine's White Sessions", eveniment la care participantii sint aSteptati sa se imbrace in alb. Invitatul special al serii este Toni Rios (rezident Cocoon Club Frankfurt Si al noptilor Amnesia Ibitza), precum Si niSte dansatori din Olanda.Prezentare de moda la Opera PlazaIn aceasta seara, de la ora 19, la Opera Plaza va avea loc prezentarea de moda „A Cincea Colectie", a designerului Adrian Oianu. La Opera Nationala are loc, tot in aceasta seara, de la ora 18, spectacolul „Rigoletto", de Giuseppe Verdi, iar duminica, 18 februarie, de la ora 19, „Vaduva Vesela", de Franz Lehar. In aceeaSi zi, la Teatrul National se joaca „Cerere in casatorie", de A. P. Cehov. La Teatrul „Puck" pot fi urmarite simbata, 17 februarie, de la ora 12, spectacolul „Sarmanul Johnny".Opera Maghiara gazduieSte azi, de la ora 19, Si miine, de la 11 Si 13, dansuri populare cu formatia Haromszek, iar simbata, de la 18, 30, opera „Contesa Maritza". Duminica, de la ora 17, pe aceeaSi scena poate fi urmarit spectacolul „Sybill", de Jkobi Viktor.

Mihai Margineanu, in concert pe YouTube

Zeci de mii de accesariPrimul emoticoncert din lume a fost realizat in toamna lui 2006 de catre Darius Groza, student in anul III in cadrul Universitatii „BabeS-Bolyai" (UBB) din Cluj-Napoca. Constind intr-un videoclip compus intr-o fereastra de Yahoo! Messenger, pe care versurile piesei sint insotite de emoticons (figurine care exprima diverse stari Si sentimente umane), acesta avea drept coloana sonora piesa „Mad World" (interpretata de Michael Andrews). Initial a fost postata pe blogul www.jeg.stuffo.info al lui Darius Groza, apoi pe YouTube, cel mai in voga site web cu filmulete propuse de vizitatori. Postarea acestuia in urma cu citeva saptamini pe blogul Yahoo! i-a adus peste 50.000 de vizitatori, dar Si mesaje din partea oficialilor Yahoo! in care aceStia se aratau interesati de colaborare. Ulterior, Darius a mai realizat doua emoticoncerte, cu piesele „The World is New" Si „Mistaken".Mihai Margineanu, incintat de inovatiePrima piesa in limba romana „convertita" in emoticoncert de catre Darius Groza este „Ma iubeSte femeile", a lui Mihai Margineanu. „Am primit mai multe propuneri, cind le-am zis fanilor emoticoncertului ca vreau sa fac unul pe o melodie romaneasca. Asta mi-a sugerat-o o prietena, Laura, Si mi s-a parut autohtona, sugestiva Si potrivita pentru primul emoticoncert in romana", iSi justifica Darius alegerea.„Sint incintat ca un romanaS de-al nostru face asemenea descoperire Si onorat ca a ales piesa mea pentru primul emoticoncert in limba romana", a declarat ieri Mihai Margineanu pentru Monitorul de Cluj. „Internetul este o cale foarte buna de promovare a muzicii. Daca se Si fura, asta se intimpla poate pentru ca oamenii nu au acces la albume sau bani sa le cumpere, aSa ca mi se pare uman...", adauga cunoscutul interpret roman. Ieri seara a mai fost postata inca o piesa romaneasca, „Fata draga", interpretata de formatia „NiSte Baieti", dupa melodia originala a Madalinei Manole. Relatie sentimentala regindita publicitarPe parcursul unor pasaje instrumentale ale piesei sint inserate texte precum: „Stii Paula, m-am tot gindit... Poate am facut o greSeala cind am vrut sa ne despartim. Poate daca mi-ai mai da o Sansa...". Aceasta a pornit de la intrarea pe lista de Yahoo! Mesenger a Paulei  (tinara din imaginea de pe display) a peste 400 de persoane. „Mai toate sint curioase de statutul ei relational... relatia mea cu ea Si cit e de «abordabila emotional». Cu Paula glumeam chiar ca trebuie sa ne reorganizam relatia, in functie de conditiile publicitare Si alte chestii ce dau bine la imaginea noastra PR-ista", marturiseSte Darius.

Pe scurt

¤ Program competitional Atletism Sala de atletism din Parcul Sportiv Universitar „Dr. Iuliu Hatieganu": simbata, ora 10: C. N. de sala (copii, zona); duminica, ora 10: C. N. juniori IIBaschet Simbata, Sala Sporturilor „Horia Demian": ora 17: „U" Mobitelco - CSU Asesoft PloieSti (Divizia A, masculin); ora 19: „U" MC - Olimpia WB BucureSti (Divizia A, feminin)HaltereSimbata, ora 9, sala de haltere, Stadionul „Ion Moina": C. N. (seniori, tineret, juniori - etapa judeteana)HandbalDuminica, ora 11, Sala Sporturilor: „U" Cluj - CSM Cetate Deva (LN, feminin)Volei Simbata, ora 14.30, Sala Sporturilor: „U" Jolidon - Unirea Dej (Divizia A, masculin)¤ Vine Olimpia Venind dupa eSecul de la Rimnicu Vilcea (69-74), baschetbalistele de la „U" MC Cluj primesc simbata vizita celor de la Olimpia WB, echipa angrenata in lupta pentru medaliile editiei. BucureStencele au avut in acest sezon un parcurs cu putine sincope, dar nu demult au cedat la Alexandria, ceea ce le face pe clujence sa creada in Sansa lor. Meciul „U" MC - Olimpia WB va fi al doilea act al cuplajului baschetbalistic de simbata Si va incepe dupa partida baietilor cu campionii (aproximativ ora 19). Va oficia o brigada formata din M. Serban (PiteSti) Si D. Fumu (IaSi), comisar FRB fiind preSedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor de Baschet, Ion Olaru (BucureSti). (T.-J. L.)