Anunțuri

Anunț-”Sistem de iluminat public inteligent în Cluj-Napoca pentru scăderea efectelor gazelor cu efect de seră - (referință 2020/516017)”

Anunț

”Sistem de iluminat public inteligent în Cluj-Napoca pentru scăderea efectelor gazelor cu efect de seră - (referință 2020/516017)”


            Denumire program: Programul energetic în România

            Obiectivul programului: Energia mai puțin intensivă pe bază de carbon și o siguranță sporită a aprovizionării


            Denumire proiect: ”Sistem de iluminat public inteligent în Cluj-Napoca pentru scăderea efectelor gazelor cu efect de seră - (referință 2020/516017)”

            Beneficiar: UAT Municipiul Cluj-Napoca


            Valoarea totală a proiectului = 761.771 euro

            Grantul alocat din partea Innovation Norway =  647.500 euro


            Cofinanțarea municipiului Cluj-Napoca = 114.271 euro

            În data de 04.01.2021 s-a demarat implementarea proiectul ”Sistem de iluminat public inteligent în Cluj-Napoca pentru scăderea efectelor gazelor cu efect de seră - (referință 2020/516017)”, finanțat în cadrul programului de finanțare „Programul energetic în România”.


            Obiectivul proiectului este modernizarea  aparatelor de iluminat stradal situate pe 16 străzi  din municipiul Cluj-Napoca (Calea Turzii, B-dul Muncii, Traian Vuia, Mehedinti, Ioan Meșter, Romulus Vuia, Oasului, Ext. Oasului, Pod Oasului, Caii Ferate, Fabricii de Zahăr, București, G-ral Eremia Grigorescu, Alexandru Vlahuta, Gruia, Alexandru Vaida Voevod, Teodor Mihaly, Unirii), prin utilizarea de aparate de iluminat cu tehnologie LED și sistem de telegestiune. 

            Proiectul va contribui la următoarele rezultate:

- Reducerea consumului de energie cu 532 MWh / an;

- Reducerea emisiilor echivalente CO2 pe an: 452 tone echivalent CO2 / an;

- Economii anuale din măsuri de eficiență energetică: 57.882 EUR;

            Programul „Programul energetic în România” este finanțat prin mecanismele financiare SEE și Norvegia 2014-2021. Programul contribuie la obiectivele generale ale granturilor SEE și Norvegiei 2014-2021, respectiv la reducerea disparităților economice și sociale în Spațiul Economic European (SEE) și la consolidarea relațiilor bilaterale dintre statele SEE și statele beneficiare ale granturilor din SEE și Norvegia.

            Obiectivul programului este "Energia mai puțin intensivă pe bază de carbon și o siguranță sporită a aprovizionării". Programul urmărește stimularea și dezvoltarea cooperării pe termen lung între Islanda, Liechtenstein, Norvegia (denumite în continuare "statele donatoare") și România și încurajează parteneriatele bilaterale de proiecte.

            Aceste mecanisme de finanțare sunt stabilite în baza Acordului privind Spațiul Economic European, ce reunește statele membre UE și Islanda, Liechtenstein și Norvegia ca parteneri egali pe piața internă.         

abonare newsletter