Anunțuri

Comunicat de presă - Conferința de lansare a proiectului cod SMIS 2014: 135172 “Suntem alături de TINE (ri)!”

COMUNICAT DE PRESĂ

05.03.2021


La data de 23.02.2021, s-a desfășurat Conferința de lansare a proiectului cod SMIS 2014: 135172 “Suntem alături de TINE (ri)!”, care este implementat de către Direcția de Asistență Socială și Medicală, din cadrul Consiliului Local al municipiului Cluj-Napoca, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului a Judeţului Satu Mare și Centrul Regional de Formare Profesională a Adulţilor Cluj.

Proiectul se derulează în perioada 04.01.2021-31.12.2023 și își propune dezvoltarea unor pachete de servicii integrate la nivelul comunităţii pentru 52 copii şi/sau tineri din municipiul Cluj-Napoca şi din judeţul Satu Mare, care urmează să părăsească sistemul instituţionalizat de protecţie a copiilor şi/sau care au părăsit sistemul instituţionalizat de protecţie a copiilor, în vederea asigurării tranziţiei de la sistemul instituţionalizat la servicii la nivelul comunităţii.


Conferința de lansare a proiectului s-a desfăşurat online, prin intermediul platformei Zoom, pentru a fi asigurate măsurile de prevenire şi combatere a efectelor pandemiei de COVID-19.

La conferință au fost invitați peste 50 de factori de interes, actori sociali relevanți, reprezentanți ai mediului de afaceri, ai unităților administrativ-teritoriale locale, județene, etc, din Regiunea de Dezvoltare Nord-Vest.


La începutul conferinței, ne-au onorat prin prezentarea unui cuvânt de deschidere dna Emese Olah, Viceprimar al Municipiului Cluj-Napoca; dl. Pataki Csaba, Președinte al Consiliului Județean Satu Mare; dl. Aurel Mocan, Director executiv, Direcția de Asistență Socială și Medicală; dna Mariana Dragoș, Director executiv, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului a județului Satu Mare și dna Adriana Filip, Director, Centrul Regional de Formare Profesională a Adulților Cluj.

În cadrul conferinței de lansare a proiectului, dna prof. univ. dr. Roth Maria a sensibilizat participanții cu nevoile tinerilor care părăsesc sistemul de protecție specială, în timp ce managerul de proiect a realizat o prezentare generală a proiectului și, implicit, a activităților prevăzute în cadrul acestuia în vederea sprijinirii grupului țintă vizat.


Având în vedere faptul că programul de mentorat reprezintă o activitate prevăzută în cadrul proiectului, dna Violeta Fărăgău, Psiholog – Director Executiv Asociația ”Preventis” a prezentat un model de bune practici în mentorat desfășurat în municipiul Cluj-Napoca.

Conferința de lansare a proiectului a fost moderată de către dna Carmen Ciornei, șef serviciu-Serviciul Protecție Socială din cadrul Direcției de Asistență Socială și Medicală.


Proiectul “Suntem alături de TINE (ri)!”este finanțat prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, Componenta 1 „Prima cameră” – Instrumente inovative pentru integrarea socio-profesională a tinerilor care părăsesc sistemul de protecție specială- Regiuni mai puțin dezvoltate, Axa prioritară 4: Incluziunea socială și combaterea sărăciei, Obiectivul tematic 9 – Promovarea incluziunii sociale, combaterea sărăciei și a oricărei forme de discriminare Prioritatea de investiții 9.iv – Creşterea accesului la servicii accesibile, durabile şi de înaltă calitate, inclusiv asistenţă medicală şi servicii sociale de interes general Obiective specifice 4.12 Reducerea numărului de copii și tineri plasați în instituții prin furnizarea de servicii la nivelul comunității şi 4.13 Creșterea numărului tinerilor care părăsesc sistemul instituționalizat (cu vârsta de până la 18 ani) pregătiți pentru a avea o viață independentă.

Valoarea finanțării acordate este de 4.225.294,03 lei, din care 4.140.788,71 lei reprezintă finanțarea nerambursabilă (98%), iar contribuția proprie a structurii parteneriale este de 84.505,32 lei .

Locul de implementare al proiectului: muncipiul Cluj-Napoca și județul Satu Mare;

Sediu proiect beneficiar/lider de parteneriat: Strada Venus, f.n. municipiul Cluj-Napoca, județul Cluj

Sediu proiect partener 1: Strada Corvinilor, nr. 18, municipiul Satu-Mare, județul Satu Mare;

Sediu proiect partener 2: Strada Fabricii de Zahăr, nr. 51, municipiul Cluj-Napoca, județul Cluj.

 

Date de contact DASM:

e-mail: managementproiecte@dasmclujnapoca.ro, telefon: 0264/599.316, adresă: mun. Cluj-Napoca, str. Venus, nr. 20-22, jud. Cluj.

Director executiv- Mocan Aurel                                                                            Manager de proiect-Popa Arianda-Manuela

Proiect cofinanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

Ultimele Stiri
abonare newsletter