monitorulcj.ro Menu
Anunțuri / Utile

Din toamnă, Apple va avea o problemă cu numele următorului iPhone (P)

Aproximativ 4 luni ne mai despart de următoarea generație a telefoanelor Apple. Pentru a ține interesul publicului cât mai mare, Apple a schimbat macazul denumirilor în 2017, odată cu lansarea iPhone X.

Denumirea generației ulterioare n-a adus emoții pentru americani, aceștia obișnuind să așeze un „S” după numele produsului. Toamna anului 2019 va aduce o problemă pentru Apple: cum vor numi următorul iPhone?

Una dintre problemele inițale ale lui iPhone X este felul în care Apple a ales să se refere la ediția ce aniversează 10 ani de la apariția primului iPhone. Se scrie „X”, se citește „10”. Însă tendința majorității este de a citi fix cum se scrie, iar aceasta s-a păstrat și în cazul modelelor XS și XS Max.


Știm deja că „X” este reprezentarea latină a numărului 10, așa că e ușor de crezut că următoarea generație va fi denumită conform acestui aspect. Sunt șanse foarte mari ca următorul telefon Apple să fie denumit iPhone XI (unsprezece). Problema apare în momentul în care trebuie să pui o literă după. Modelul mai ieftin al celor de la Apple se numește iPhone XR, iar o viitoare generație iPhone XIR pare greu de crezut că va exista sub această denumire. Cât privește existența acesteia, avem deja informații că Apple lucrează la aceasta, iar una dintre caracteristici va fi un sistem de camere duble.

Revenind la problema denumirii următoarei generații de iPhone, se pare că cea mai comodă opțiune este revenirea la numerele arabe. iPhone 11, iPhone 11 Max și iPhone 11R par nume care ar fi imediat acceptate de către publicul larg. Mai există opțiunea ca Apple să schimbe din nou denumirea în ceva cu totul neașteptat, lucru care ar genera o oarecare confuzie a celor care au ținut cont de modelele lansate în ultimii 5 ani.


Una dintre aceste măsuri poate fi renunțarea la numere cu totul. Acest lucru nu este greu de conceput, întrucât iPad-urile au această caracteristică. O simplă privire pe site-ul oficial Apple îți va arăta actuala generație: iPad, iPad mini, iPad Air și iPad Pro. Adaptând numele la generația următoare de iPhone, ne putem aștepta la iPhone, iPhone Max și un nume specific pentru versiunea mai accesibilă (probabil iPhone Air).

Toate aceste nume ar aduce toate produsele importante Apple în aceeași schemă de nume. Laptopurile se împart între MacBook, MacBook Air și MacBook Pro, unitățile desktop între Mac mini, Mac Pro, iMac și iMac Pro. Cu toate cele menționate mai sus, Apple ar reuși după foarte mulți ani să aibă game coerente de produse, care să seteze direct din nume așteptările fanilor săi.


Până la toamnă, însă, Apple trebuie să-și mobilizeze forțele pentru a păstra cât mai bine lista de caracteristici a noilor telefoane. La fel cum avem deja informații despre viitorul model iPhone XR, cele despre telefoanele de $1000 și $1100 au început deja să-și facă apariția în presă. Se pare că vom avea parte de un sistem triplu de camere: ultra wide, normal și portrait.

Tu cum citești numele „iPhone X” sau „iPhone XS”?


Ofertă iPhone X prețuri.