Anunțuri

Compania de Apă Arieș S.A. a atribuit contractul de lucrări ,,Extindere și reabilitare sistem de alimentare cu apă și sistem de canalizare menajeră în Municipiul Turda, Zona de Sud”(CL6)

 Data: 07.05.2019

Compania de Apă Arieș S.A. a atribuit contractul de lucrări ,,Extindere și reabilitare sistem de alimentare cu apă și sistem de canalizare menajeră în Municipiul Turda, Zona de Sud”(CL6) din cadrul “Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în regiunea Turda – Câmpia Turzii”


In data de 06.05.2019 Compania de Apă Arieș SA a semnat, în cadrul unei conferințe de presă, în calitate de Beneficiar al contractului de finanțare nr. 156/18.12.2017 - SMIS 118679, contractul ,,Extindere și reabilitare sistem de alimentare cu apă și sistem de canalizare menajeră în Municipiul Turda, Zona de Sud”(CL6), aferent “Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în regiunea Turda – Câmpia Turzii, în perioada 2014-2020” co-finanţat din Fondul de Coeziune prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020. Contractul de lucrări are o valoare contractată de 105.685.909,65 lei, durata de execuție a contractului este de 36 de luni, iar oferta declarată câștigătoare este SC ACSA  SA (Lider de asociere)  - SC CRITERIA INC  SRL (Asociat 1) – OMS KORNYEZETVEDELMI KFT (Asociat 2) - AGRIAPIPE KFT (terț susținător tehnică și profesională) - EMIT GROUP-ERCOLE MARRELI TEHNOLOGICI SRL (terț susținător financiar).

La conferință au participat viceprim-ministru, ministrul Mediului - Grațiela Gavrilescu, deputat Steluța Cătăniciu, primarul Municipiului Turda – Cristian Octavian Matei, președintele Agenției Naționale pentru Protecția Mediului (ANPM) – Viorel Toma, comisar șef Garda Națională de Mediu – Gabriela Dorojan, director general CAA – Ionuț Bogdan Bobic, reprezentanți ai antreprenorilor, ministerului mediului și alte oficialități.
Până în momentul de față, incluzând contractul menționat mai sus (CL6), operatorul CAA a semnat trei contracte de lucrări (aferente municipiilor Turda și Câmpia Turzii) și unul de servicii, după cum urmează:
În data de 16.07.2018, Operatorul Regional a semnat contractul de servicii ,,Asistența tehnică pentru supervizarea lucrarilor,,  din cadrul ,,Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în regiunea Turda – Câmpia Turzii, în perioada 2014-2020” cu Asocierea EPTISA ROMANIA S.R.L. (Lider de asociere) și EPTISA Servicios de Ingineria, S.L. (Asociat) cu o valoare de 13.081.250,00 Lei fara TVA. Durata de prestare a serviciilor este de 78 de luni începând cu data prevăzută în ordinul administrativ de începere emis de către Beneficiar. Obiectivul general îl reprezintă furnizarea de asistență tehnică către autoritatea contractantă sub forma serviciilor de supervizare și acordarea de sprijin de specialitate necesar pentru implementarea lucrărilor din cadrul proiectului.


De asemenea, în data de 31 octombrie 2018 au mai fost semnate și contractele de lucrări:

Contractul de lucrări ,,EXTINDERE SI REABILITARE SISTEM DE ALIMENTARE CU APA SI SISTEM DE CANALIZARE MENAJERA IN MUNICIPIUL TURDA, ZONA DE NORD” (CL5) are o valoare contractată de 45.386.496,74 RON fără TVA, durata de execuție a contractului este de 37 de  luni, iar oferta declarată câștigătoare este Asocierea SC HIDROCONSTRUCȚIA S.A. (Lider de asociere) – SC TCI CONTRACTOR GENERAL SA (Asociat).
Contractul de lucrări „EXTINDERE ȘI REABILITARE SISTEM DE ALIMENTARE CU APĂ ȘI SISTEM DE CANALIZARE MENAJERĂ ÎN MUNICIPIUL CĂMPIA TURZII” (CL7) are o valoare contractată de 67.665.588,35 RON făra TVA, Durata de execuție a contractului: 37 de  luni iar oferta declarată câștigătoare este Asocierea SC HIDROCONSTRUCȚIA SA (Lider de asociere) – SC TCI CONTRACTOR GENERAL SA (Asociat).
În prezent, Compania de Apă Arieş S.A. implementează “Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în regiunea Turda – Câmpia Turzii, în perioada 2014-2020” co-finanţat din Fondul de Coeziune prin  Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020. Cu o valoare estimată de aproximativ 150 de milioane de euro proiectul de investiții reprezintă o nouă etapă semnificativă în cadrul extinderii și modernizării infrastructurii de alimentare cu apă, colectare și evacuare ape uzate din Regiunea Turda – Câmpia Turzii, județul Cluj, continuând procesul investițional derulat prin POS Mediu 2007 – 2013.


Investițiile propuse prin contractul de finanțare vizează locuitorii din 13 unităţi administrativ-teritoriale, respectiv 2 municipii: Turda și Câmpia Turzii și 11 comune: Aiton, Călăraşi, Ciurila, Luna, Mihai Viteazu, Petreştii de Jos, Ploscoş, Sănduleşti, Tureni, Tritenii de Jos, Viişoara, toate făcând parte din Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară “Apa Văii Arieșului”. Prin intermediul activităților care vor fi derulate în cadrul acestui proiect Operatorul Regional Compania de Apă Arieș S.A. urmărește dezvoltarea infrastructurii de apă şi apă uzată în regiunea Turda-Câmpia Turzii în vederea asigurării unor servicii de înaltă calitate clienților săi.

Proiect co-finanţat din Fondul de Coeziune prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020


Contact: Compania de Apă Arieş SA
Sediul social: str. Axente Sever nr. 2 Turda          CAA
Telefon: 0264-311771/ Fax: 0264-311772            COMPANIA DE APA ARIES
E-mail: office@caaries.ro/http://www.caaries.ro
Project manager: Mihaela Sârb

Ultimele Stiri
abonare newsletter