monitorulcj.ro Menu

Anunțuri / Utile

Decizie favorabilă pentru Farmec în procesul cu ANAF, după patru ani

Farmec, cel mai mare producător român de cosmetice, anunță finalizarea litigiului cu Agenția Națională pentru Administrare Fiscală privind impunerea unei sancțiuni în valoare de aproximativ 15 milioane euro.

 Înalta Curte de Casație și Justiție a României a decis în favoarea companiei clujene în ceea ce privește obligațiile fiscale, precum accize suplimentare și accesorii.

Prin Decizia nr. 3921/14.11.2018, Înalta Curte a admis în parte acţiunea formulată de societatea FARMEC SA, anulând parţial Deciziile nr. 223/15.07.2015 şi Decizia F-MC1661/15.12.2014, precum și Raportul de inspecție fiscală care le-a precedat. În pronunțarea acestei soluții, Instanța Supremă a analizat conduita fiscală a societății Farmec și a apreciat-o ca fiind în perfectă armonie cu prevederile legale, sens în care societatea a fost exonerată de plata oricăror obligații accesorii. Acestă analiză a Înaltei Curți a limpezit și clarificat o serie de prevederi ambigue din legislația internă, aspect care va permite pe viitor, atât organelor fiscale abilitate, cât și agenților economici cu probleme similare o conduită clară, coerentă și în acord cu interpretarea pe care instanța a realizat-o prin prezenta decizie.

Farmec continuă să reprezinte simbolul excelenței în materie de produse cosmetice fabricate în România, depunând eforturi consistente de a aduce calitate prin produse eficiente și inovatoare, adaptate la nevoile consumatorilor și trendurile pieței.


Etichete: anaf farmec litigiu