Anunțuri

COMUNICAT DE PRESĂ Finalizarea proiectului „Profesionalizarea serviciilor de arhitectură Abstract Design SRL"

COMUNICAT DE PRESĂ

Finalizarea proiectului „Profesionalizarea serviciilor de arhitectură Abstract Design SRL"


(23.10.2018)

Societatea Abstract Design SRL cu sediul în municipiul Cluj - Napoca, str. Emil Racovita, nr. 31, ap. 2, judeţul Cluj, a derulat in perioada 07.02.2018 - 23.10.2018 proiectul intitulat „Profesionalizarea serviciilor de ahitectură Abstract Design SRL" SMIS 102544, co-finanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională, în baza unui contract de finanţare încheiat cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operaţional Regional 2014-2020, respectiv cu Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest în calitate de Organism Intermediar.
Obiectivul proiectului: proiectul a avut ca obiectiv consolidarea pozitiei pe piata a societatii Abstract Design prin dezvoltarea tehnologica inovativa a capacitatii de realizare a serviciilor de proiectare. Datorita retehnologizarii activitatii societatea va reusi sa abordeze proiecte mai complexe cu dimensiuni si functiuni extinse, care sa satisfaca atat cerintele functionale ale clientilor corporate, cat si cele de imagine.
Rezultatele obtinute prin implementarea proiectului sunt reprezentate de dotarile performante achizitionate, care vor asigura diversificarea activitatii societatii; s-au achizitionat echipamente hardware de ultima generatie, softuri inteligente de arhitectura, kit de metrologie, sistem de realitate virtuala, echipamente foto precum si alte echipamente de birotica.
In urma implementarii proiectului s-au creat 3 locuri de munca, din care o persoana apartinand categoriei defavorizate - nu a avut un loc de munca stabil remunerat în ultimele 6 luni; angajatii au fost instruiti in ceea ce priveste noile tehnologii.
Integrand noile aplicatii si echipamentele hardware achizitionate, marind si numarul de angajati, societatea isi dezvolta capacitatea de a realiza proiecte cu functiuni si cerinte mai complexe. Optimizarile in faza de proiectare au impact asupra costurilor de costructie si se perpetueaza in faza de operare a investitiei / constructiei; orice solutie se ia in faza de proiectare se reflecta imediat in costurile investitiei si pe termen lung in costurile de operare ale investiei. Asadar clientii finali vor beneficia de cresterea calitativa a serviciilor datorita instrumentelor de modelare, elaborare, detaliere si vizualizare a proiectelor aflate in lucru. Totodata, intensificarea activitatii societatii creeaza premisele pentru cresterea venitului angajatilor Abstract Design SRL, ducând la îmbunataţirea calitaţii vieţii, la cresterea capacitaţii de cumparare a acestora, a nivelului taxelor si impozitelor achitate de catre acestia, beneficii care se vor resfrânge asupra comunitaţii în ansamblu. Totodata, de dezvoltarea unui agent economic cu potential mare de dezvoltare, vor beneficia si prestatorii de servicii conexe, care vor îsi vor creste volumul vânzarilor catre societate (e.g. transport, utilitati, etc.). Beneficiile create comunitatii locale se vor continua pe termen lung datorita premiselor de dezvoltare a activitatii si acaparare de noi segmente de piata.
Programul: Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Regional, Axa prioritară 2 - „Îmbunătăţirea competitivităţii întreprinderilor mici şi mijlocii", Prioritatea de investiţii 2.1 - „Promovarea spiritului antreprenorial, în special prin facilitarea exploatării economice a ideilor noi şi prin încurajarea creării de noi întreprinderi, inclusiv prin incubatoare de afaceri"
Valoarea totală a proiectului: 473.784,73 lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă este de 306.401,96 lei. Loc de implementare: municipiul Cluj - Napoca, str. Emil Racovita, nr. 31, ap. 2, judeţul Cluj Date suplimentare puteţi obţine de la: Abstract Design SRL, la sediul menţionat mai sus, e-mail:
adrian.rosca@abstract.ro, persoană de contact dl. Rosca Adrian Daniel Tel.: 0731555566


abstract BIROU DE ARHITECTURA

www.inforegio.ro    


Investim în viitorul tău! Proiect cofinanţat din Fondul European
de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Regional 2014-2020

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei

 


 

abonare newsletter