Anunțuri

Nouă campanie de colectare DEEE Sâmbătă – 30.06.2018

Nouă campanie de colectare DEEE

Sâmbătă – 30.06.2018


 

A şasea acţiune de colectare a deşeurilor electrice din acest an se va desfăşura sâmbătă,  30 iunie 2018 şi va fi organizată de Rosal împreună cu Primăria Municipiului Cluj-Napoca.


Clienţii Rosal care vor să scape de aceste deşeuri sunt rugaţi să le aducă la punctele de colectare puse la dispoziţia acestora de Rosal în colaborare cu Asociatia Ecotic:

Cartier Mănăştur - str. Bucium - zona garaj CTP


                  Centru - zona Sala Sporturilor

                  Cartierul Zorilor – Str. Meteor – in spatele blocului de pe str. Observatorului nr 107


               

 


La data anunţată, aceste puncte vor fi supravegheate de un angajat al societăţii în intervalul orar 0900- 1300, iar populaţia va avea posibilitatea să depoziteze DEEE în condiţii de siguranţă pentru mediu şi sănătate.

Agenţii economici sunt rugaţi să anunţe în prealabil intenţia de a se debarasa de deşeurile electrice provenite din casare iar persoanele fizice sunt rugate să nu arunce aceste deşeuri împreuna cu deşeurile menajere.

Conform contractului de salubritate, DEEE sunt preluate de operatorul de salubritate cu titlu gratuit, la solicitarea beneficiarului.

Colectarea selectivă a deşeurilor de echipamentele electrice şi electronice (DEEE) este un aspect important pentru protecţia mediului înconjurător dar şi pentru sănătatea populaţiei din următoarele considerente:

-DEEE nu sunt biodegradabile şi conţin elemente toxice; DEEE distrug mediul datorită substanţelor toxice pe care le conţin şi care, depozitate necorespunzător, ajung în sol, ape şi aer; (ex. un televizor poate polua  50 m2 de sol timp de 30  ani, frigiderele conţin freon, o substanţă responsabilă de distrugerea stratului de ozon care protejează atmosfera de radiaţiile UV).

-DEEE sunt în mare parte reciclabile; ex. telefoanele şi acumulatorii conţin materiale utile cum ar fi cupru, nichel, cadmiu, sticla, plastic, care ar trebui recuperate si nu aruncate la întâmplare; prin reciclarea componentelor din DEEE se evită/se micşorează extragerea de materii prime care duc la degradarea calităţii mediului.

Acest domeniu este reglementat de Ordonanţa de urgenţă nr. 5/2015 privind deşeurile de echipamente electrice şi electronice care abrogă Hotărârea de Guvern nr. 1037/2010.

Rosal mulţumeşte clienţilor care au avut grijă ca aceste deşeuri să ajungă în locurile special amenajate pentru ca ulterior să fie reciclate prin intermediul agenţilor economici autorizaţi.

Informaţii suplimentare: dispecerat Rosal - tel. 0264-456863 (gratuit din reţeaua Romtelecom);

Menţionăm faptul că în acest an campaniile de colectare se vor desfăşura conform următorului program:

28.07.2018, 25.08.2018, 29.09.2018, 27.10.2018, 24.11.2018, 29.12.2018

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter