monitorulcj.ro Menu

Anunțuri / Utile

Nouă campanie de colectare DEEE, Sâmbătă – 17 Decembrie 2016

Ultima acţiune de colectare a deşeurilor electrice din acest an se va desfăşura sâmbătă, 17 decembrie 2016 şi va fi organizată de Rosal împreună cu Primăria Municipiului Cluj-Napoca.

Clienţii Rosal care vor să scape de aceste deşeuri sunt rugaţi să le aducă la punctele de colectare puse la dispoziţia acestora:
* Cartier Mănăştur - str. Bucium - zona garaj CTP
* Centru - zona Sala Sporturilor
* Cartierul Zorilor - intersecţia străzilor Gheorghe Dima şi Pasteur
La data anunţată, aceste puncte vor fi supravegheate de un angajat al societăţii în intervalul orar 09.00- 13.00, iar populaţia va avea posibilitatea să depoziteze DEEE în condiţii de siguranţă pentru mediu şi sănătate.
Agenţii economici sunt rugaţi să anunţe în prealabil intenţia de a se debarasa de deşeurile electrice provenite din casare.
Conform contractului de salubritate, DEEE sunt preluate de operatorul de salubritate cu titlu gratuit, la solicitarea beneficiarului.
Colectarea selectivă a deşeurilor de echipamentele electrice şi electronice (DEEE) este un aspect important pentru protecţia mediului înconjurător dar şi pentru sănătatea populaţiei din următoarele considerente:
* DEEE nu sunt biodegradabile şi conţin elemente toxice; DEEE distrug mediul datorită substanţelor toxice pe care le conţin şi care, depozitate necorespunzător, ajung în sol, ape şi aer; (ex. un televizor poate polua  50 m2 de sol timp de 30  ani, frigiderele conţin freon, o substanţă responsabilă de distrugerea stratului de ozon care protejează atmosfera de radiaţiile UV).
* DEEE sunt în mare parte reciclabile; ex. telefoanele şi acumulatorii conţin materiale utile cum ar fi cupru, nichel, cadmiu, sticla, plastic, care ar trebui recuperate si nu aruncate la întâmplare; prin reciclarea componentelor din DEEE se evită/se micşorează extragerea de materii prime care duc la degradarea calităţii mediului.
Acest domeniu este reglementat de Ordonanţa de urgenţă nr. 5/2015 privind deşeurile de echipamente electrice şi electronice care abrogă Hotărârea de Guvern nr. 1037/2010.
Rosal mulţumeşte clienţilor care au avut grijă ca aceste deşeuri să ajungă în locurile special amenajate pentru ca ulterior să fie reciclate prin intermediul agenţilor economici autorizaţi.
Informaţii suplimentare: dispecerat Rosal - tel. 0264-456863 (gratuit din reţeaua Romtelecom), sau 0786.429.553 (poate fi contactat sambătă între 9 si 13);
Menţionăm faptul că pe viitor se va păstra acelaşi program de colectare a DEEE şi anume ultima sâmbătă din fiecare lună.