monitorulcj.ro Menu
Anunțuri / Utile

Nouă campanie de colectare DEEE

Sâmbătă, 19 decembrie 2015 are loc a opta campanie de colectarea a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice, ultima din acest an, organizată de Rosal împreună cu Primăria Municipiului Cluj-Napoca.

Nouă campanie de colectare DEEE

Clienţii Rosal care vor să scape de aceste deşeuri sunt rugaţi să le aducă la punctele de colectare puse la dispoziţia acestora:

Cartier Mănăştur - str. Bucium - zona garaj RATUC


Centru - zona Sala Sporturilor

Cartierul - intersecţia străzilor Gheorghe Dima şi Pasteur


La data anunţată, aceste puncte vor fi supravegheate de un angajat al societăţii în intervalul orar 09.00- 13.00, iar populaţia va avea posibilitatea să depoziteze DEEE în condiţii de siguranţă pentru mediu şi sănătate.

Agenţii economici sunt rugaţi să anunţe în prealabil intenţia de a se debarasa de deşeurile electrice provenite din casare.


Colectarea selectivă a deşeurilor de echipamentele electrice şi electronice (DEEE) este un aspect important pentru protecţia mediului înconjurător dar şi pentru sănătatea populaţiei din următoarele considerente:

DEEE nu sunt biodegradabile şi conţin elemente toxice; DEEE distrug mediul datorită substanţelor toxice pe care le conţin şi care, depozitate necorespunzător, ajung în sol, ape şi aer; (ex. un televizor poate polua  50 m2 de sol timp de 30  ani, frigiderele conţin freon, o substanţă responsabilă de distrugerea stratului de ozon care protejează atmosfera de radiaţiile UV).


DEEE sunt în mare parte reciclabile; ex. telefoanele şi acumulatorii conţin materiale utile cum ar fi cupru, nichel, cadmiu, sticla, plastic, care ar trebui recuperate si nu aruncate la întâmplare; prin reciclarea componentelor din DEEE se evită/se micşorează extragerea de materii prime care duc la degradarea calităţii mediului.

Acest domeniu este reglementat de Ordonanţa de urgenţă nr. 5/2015 privind deşeurile de echipamente electrice şi electronice care abrogă Hotărârea de Guvern nr. 1037/2010.


Rosal mulţumeşte clienţilor care au avut grijă ca aceste deşeuri să ajungă în locurile special amenajate pentru ca ulterior să fie reciclate prin intermediul agenţilor economici autorizaţi.

Informaţii suplimentare: dispecerat Rosal - tel. 0264-456863 (gratuit din reţeaua Romtelecom), sau 0786.429.547 (poate fi contactat sambata intre 9 si 13).

Etichete: deseuri rosal