Actualitate

Şantierele de pe unele străzi se apropie de final. Se deschid alte şantiere pe alte străzi

Clujenii au ajuns la capătul răbdării din cauza lucrărilor din oraş şi cer conducerii Primăriei să termine cât mai repede închiderea şantierelor. Dacă unele lucrări vor fi finalizate, altele încep.

Tot oraşul este un adevărat şantier încă din primăvară şi va rămâne la fel până în iarnă când nu se va mai putea lucra la repararea străzilor. Şoferii şi pietonii au ajuns la capătul răbdării şi au început să trimită sesizări la adresa conducerii Primăriei Cluj-Napoca prin care cer urgentarea lucrărilor. “Există o posibilitate de a urgentare a reparaţiilor de pe strada Primăverii, întrucât în trei săptămâni începe şcoala, iar în acest moment nu există trotuare pe nici o parte a străzii?”, a scris un clujean într-o astfel de sesizare. Există astfel de reclamaţii cu privire la majoritatea străzilor. 

Unele şantiere se închid în 15 septembrie

Primarul Emil Boc a anunţat, joi, că o parte din lucrări, în special cele din centru, vor fi încheiate odată cu începerea anului şcolar şi universitar. “În afară de lucrările tradiţionale din oraş din care sperăm ca o parte să fie finalizate până la începutul şcolii şi altele până la începutul anului universitar, mai rămân în lucru, după începerea anului universitar, Piaţa Gării, unde se va lucra concomitent la modernizarea tramei stradale, dar şi la unificarea pasajelor subterane. Probabil şi pe Spaliul Independenţei”, a declarat Boc la postul de radio Napoca FM.


Dacă se va mai lucra în Piaţa Gării, pe celelalte străzi lucrările se finalizează. “În rest, celelalte lucrări vor fi gata la începerea şcolii, cum este Avram Iancu. Pe Horea, de asemenea, carosabilul urmează să fie gata şi o bună parte din trotuare, Moţilor, două treimi din stradă urmează să fie aproape gata ca anul universitar să ne găsească într-o stare în care pe aceste străzi să se poată circula”, a spus primarul.

Pe Moţilor sunt cinci companii care lucrează în acest moment şi din acest motiv lucrările nu pot fi încheiate foarte repede.


Urmează să fie spartă Calea Floreşti

În Mănăştur, vor fi sparte şi celelalte două tronsoane ale străzii Calea Floreşti. “Pe Calea Floreşti încep  lucrările. La primul tronson, de la Calvaria la Billa este aproape gata, mai urmează să se toarne stratul de uzură şi vom continua şi cu celelalte două tronsoane până nodul N astfel încât Calea Floreşti să fie modernizată şi să arate cum trebuie. Până în jurul datei de 15-20 septembrie sperăm să fie gata lucrările”, a adăugat Boc, la acelaşi post de radio.

În octombrie vor fi plantaţi copaci pe Horea, Memorandumului, I.C. Brătianu, Moţilor. Vor fi cumpăraţi aproximativ 700 de arbori care vor fi plantaţi în locul celor care s-au uscat.

Ultimele Stiri
abonare newsletter