Actualitate

Orașul va fi împânzit de toalete ecologice. Vezi cât va cheltui Primăria

În Cluj-Napoca, numărul toaletelor publice este foarte redus. Lipsa acestora va fi compensată de montarea unor toalete ecologice.

În fiecare an, din bugetul local se duc bani pentru toalete ecologice care sunt puse în diferite zone din oraș. Acestea fie sunt amplasate permanent, fie temporar cu ocazia unor piețe sezoniere sau concerte și alte evenimente. Dacă anul trecut autoritățile locale au cheltuit 85.000 lei, anul acesta Primăria este dispusă să cheltuie din bugetul local 131.645 lei, fără TVA. Astfel, vor fi cumpărate 35 de toalete ecologice car vor fi amplasate permanent pe domeniul public. În acest sens, a fost publicat un anunț de achiziții publice pentru această investiție.

Prea puține toalete publice în municipiu

Reprezentanții autorităților locale recunosc că numărul toaletelor publice este redus și din acest motiv este necesară montarea unor toalete ecologice. “Pe raza municipiului Cluj-Napoca, în diferite zone aglomerate cu circulație intensă, în zone de odihnă și agrement și parcuri publice nu sunt grupuri sociale. În scopul asigurării condițiilor de igienă și sănătate publică, este necesară amplasarea și utilizarea unor toalete ecologice care pot fi adaptate condițiilor de pe teren, care urmează a fi întreținute, igienizate și vidanjate”, este menționat în caietul de sarcini.


Apar și toalete temporare

Potrivit aceluiași document, vor fi amplasate și temporar toalete în oraș. “De asemenea, este necesară amplasarea de toalete ecologice în piețe sezoniere și cu ocazia diferitelor manifestări publice organizate de către administrația publică locală. Prin prestarea corespunzătoare a acestui serviciu în Cluj-Napoca se vine în întâmpinarea solicitărilor cetățenilor și astfel se asigură o mai bună respectare a normelor de igienă și sănătate publică”, mai este precizat în caietul de sarcini.

Numărul minim de toalete ecologice care vor fi amplasate și menținute permanent pe domeniul public este de 21 de bucăți (care necesită vidanjare și întreținere zilnică). “De asemenea, un număr de 14 toalete necesită amplasate și menținute permanent pe locație, însă frecvența de vindajare nu va fi zilnică”, se arată în caietul de sarcini.

Ultimele Stiri
abonare newsletter