Actualitate

Investiție de 150.000 euro pentru modernizarea iluminatului public în zona gării

Cablurile aeriene care alimentează cu energie iluminatul public vor fi trecute în subteran. Lucrările vor dura un an și sunt finanțate din bugetul local.

În Piața Gării, inclusiv pe strada Burebista, pe strada Căii Ferate și pe Ion Luca Caragiale vor fi trecute în subteran cablurile pentru iluminat public. Un proiect de hotărâre pe această temă va fi discutat în ședința de Consiliu Local de miercuri. Pe lângă introducerea rețelei aeriene de alimentare cu energie pentru iluminat public, în cele trei locații vor avea loc și lucrări de modernizare a trotuarelor și carosabilului.

“Pentru străzile pe care se păstrează stâlpii din beton existenți (Burebista și Căii Ferate), fiecare stâlp va fi prevăzut cu cutie de conexiuni interioare și priză de pământ, pe restul străzilor (Piața Gării și Ion Luca Caragiale), sistemele de iluminat stâlp plus aparat urmând a fi achiziționate în cadrul proiectului “Modernizare tramă acces spre zona industrială”, este precizat în proiectul de hotărâre. Potrivit aceluiași document, strada Burebista, deși nu face obiectul lucrărilor cuprinse în proiectul “Modernizare tramă acces spre zona industrială” este inclusă în prezentul proiect din două motive principale. “În primul rând, strada este tranzitată de traseul de alimentare dinspre punctul de aprindere PT Decebal spre Piața Gării și Horea parțial. În al doilea rând, pe strada Burebista se desfășoară în prezent lucrări de modernizare a trotuarului, iar prin corelarea cu constructorul de drum costurile cu săpătura și refacerea sunt semnificative”, se mai arată în proiectul de hotărâre.


Tot în cadrul acestui proiect, se propune realizarea rețelei de alimentare subterane pentru un sistem de iluminat destinat trecerilor de pietoni. “Implementarea acestui sistem nu face obiectul prezentei investiții, dar realizarea rețelei de alimentare subterane se impune în această etapă pentru a se minimaliza costurile cu săpătura și refacerea trotuarelor. De asemenea, în cadrul acestei investiții se va realiza și relocarea în subteran a alimentării panourilor de afișaj amplasate în stațiile de transport în comun”, scrie în proiectul de hotărâre.

Valoarea investiției este de 150.000 euro plus TVA. În total, vor fi alimentate prin rețeaua subterană 78 de puncte luminoase. Durata de realizare a lucrărilor este de 12 luni, sursa de finanțare fiind din bugetul local.

abonare newsletter