Actualitate

Conducerea Consiliului Judeţean Cluj, ACUZATĂ de FURT. Vezi cum se apără

Un mail trimis de pe o adresă neasumată de cineva acuză conducerea Consiliului Judeţean Cluj de furt. E-mailul a fost trimis tuturor consilierilor judeţeni, conducerii instituţiei şi presei şi ştim că a provocat deranjul vicepreşedintelului Ioan Oleleu care s-a interesat dacă mailul a fost trimis şi angajaţilor instituţiei. În urma acestui mail, conducerea CJ Cluj a sesizat Poliţia şi Procuratura pentru a depista persoana care se află în spatele acuzaţiilor.

Citeşte şi: Drumul Răchiţele-Ic Ponor, tras pe dreapta de şase ani. Clujul, în pericol de a pierde banii de la UE din cauza posibilelor fraude

 

Citeşte şi: O nouă licitaţie la Răchiţele-Ic Ponor. De 6 ani, CJ Cluj se chinuie să termine drumul de 20 km

“Aparatul de furt de la Consiliul Judetean Cluj (Oleleu Ioan, Mariana Ratiu, Salanta Claudiu, Simona Gaci, Ştefan Iliescu) organizează două licitaţii pentru lucrări fraudate la IC-PONOR şi Centru Deşeuri fără aprobarea Plenului Consiliului Judeţean Cluj. Pentru că s-au modificat indicatorii tehnico economici la cele 2 lucrări, trebuiau noi avize CTE şi aprobarea în şedinţa plenului Consiliului Judeţean Cluj. În plus, la IC-PONOR şi Deşeuri se vor plăti lucrări care deja au fost plătite! Opriţi jaful Judeţului Cluj, Opriţi frauda făcută de aparatul de specialitate / furt al Consiliului Judeţean Cluj!”, se arată în mailul primit care are ca subiect “Furt la Consiliul Judeţean Cluj”.


Chestionaţi în legătură cu aceste acuzaţii, reprezentanţii Consiliului Judeţean Cluj au explicat că pentru ambele investiţii indicatorii tehnico-economici au fost aprobaţi de plenul CJ Cluj.

“La Ic-Ponor indicatorii tehnico-economici au fost deja aprobaţi prin hotărâre de Consiliu Judeţean şi ei nu s-au modificat, fiind vorba de un rest de executat, iar la Centrul de Deşeuri au fost aprobaţi indicatorii tehnico-economici în plenul CJ Cluj, dar obiectul licitaţiei nu se referă la execuţia unor lucrări, ci la consultanţă şi expertiză. La Ic-Ponor este vorba de hotărârea de CJ Cluj nr. 210/28 august 2012, iar la Centrul de Deşeuri vorbim de trei astfel de hotărâri: nr. 224/16 august 2010, nr. 7/27 ianuarie 2011 şi nr. 306/30 septembrie 2013. În ceea ce priveşte faptul că suntem acuzaţi că vom plăti lucrări care deja au fost plătite, nici nu se pune problema de aşa ceva. La ambele obiective am depus plângeri penale care să stabilească cine se face vinovat şi cuantumul pagubelor şi ne vom întoarce împotriva vinovaţilor, dar până ce se va întâmpla asta nici nu putem sta să lăsăm să se degradeze ce s-a construit. Numai dacă am depăşi sumele de bani s-ar impune modificarea indicatorilor tehnico-economici, ceea ce nu este cazul”, transmit reprezentanţii CJ Cluj.


Citeşte şi: Săptămâna viitoare, o nouă licitaţie pentru Centrul de Deşeuri

 

Citeşte şi: ILEGALITĂȚI și lucrări DE MÂNTUIALĂ, la groapa de gunoi. Expertiza comandată de CJ Cluj CONFIRMĂ DEZASTRUL de la Centrul de Deșeuri

Ultimele Stiri
abonare newsletter