Actualitate

Războiul continuă între privaţi şi CTP Cluj-Napoca pentru rutele metropolitane

Compania de Transport Public (CTP) este pe cale să câştige toate traseele din zona metropolitană. Pe lista a mai rămas deocamdată doar Apahida.

Câştigarea de către CTP Cluj-Napoca a transportului de persoane în comuna Baciu nu a rămas fără ecou în rândul operatorilor privaţi. Astfel, compania Fany se simte ameninţată de intrarea puternică a operatorului public de transport pe rutele acoperite de câţiva ani de aceasta. În urmă cu trei zile, conducerea Fany a întocmit o plângere prin care solicită Asociaţiei Metropolitane de Transport Public Cluj să anuleze hotărârea de Consiliu Local prin care serviciul de transport a fost atribuit CTP Cluj-Napoca. De asemenea, transportatorul privar cere şi anularea licenţei de transport atribuită CTP Cluj-Napoca. Plângerea companiei Fany va fi prezentată şi discutată, sub forma unei informări, de către consilierii locali, în cadrul şedinţei de Consiliu Local Cluj-Napoca de joi.

Argumentele invocate de Fany

Reprezentanţii Fany se consideră îndreptăţiţi să fie singurii operatori de transport în comuna Baciu deoarece, potrivit plângerii lor, printr-o hotărâre de Consiliu Judeţean din anul 2012, traseul Cluj-Napoca – Baciu a fost atribuit operatorului Fany până în anul 2019. Ei invocă şi faptul că în decembrie 2013 au participat la licitaţia organizată de Centrul Naţional de Management, fiind desemnaţi câştigători şi atribuindu-li-se licenţa de transport în exclusivitate pe traseul judeţean respectiv.


CTP Cluj-Napoca a intrat în comuna Baciu în urmă cu câteva săptămâni, pe trasee paralele cu cele ale companiei Fany ca urmare a unei hotărâri de Consiliu Local Baciu.

CTP Cluj-Napoca nu comentează deciziile Fany

Conducerea CTP Cluj-Napoca afirmă că nu are niciun comentariu de făcut pe marginea acestui subiect şi vor asigura în continuare transportul de persoane în Baciu. “Eu trebuie să pun în aplicare hotărârile Asociaţiei de Transport Metropolitan, Compania de Transport Public fiind doar prestator de servicii, adică asigurarea transportului”, a precizat Liviu Neag, directorul CTP Cluj-Napoca.


Transport public şi în Floreşti

Compania Fany are concurent serios nu doar în Baciu ci şi pe unul dintre cele mai bănoase şi circulate trasee: Cluj-Napoca – Floreşti. Joi, în Consiliul Local Floreşti, a fost aprobată hotărârea prin care au fost delegat serviciul de transport public către CTP Cluj-Napoca şi au fost stabilite noi trasee: strada Bucium (Cluj-Napoca) - strada Someşului – strada Horea – strada Mihail Kogălniceanu – strada Gheorghe Doja – strada Simion Bărnuţiu; strada Bucium – strada Poligonului – strada Tăuțiului – strada Cetății – intersecție Eroilor până la Multiserv; Floreşti sat cu întoarcere în sensul giratoriu din Luna de Sus. “Adoptarea unei HCL de către Primăria și Consiliul Local Florești, prin care să se stabilească noi trasee pe care Compania de Transport Public Cluj să poată opera, altele decât cele scoase la licitație de Consiliul Județean Cluj, a fost un pas necesar în procedura pe care deja am aplicat-o cu succes pentru comuna Baciu. CTP operează din acest an și pe rute către Feleac, Vâlcele și Gheorgheni”, a declarat primarul Emil Boc.
Abonamentele CTP pe traseele din Florești vor include și o linie pe rutele din municipiul Cluj-Napoca, iar orarul va fi adaptat cerințelor călătorilor.

Ultimele Stiri
abonare newsletter