Actualitate

RATUC intră în Floreşti! VEZI de când poţi folosi transportul public

La dorinţa locuitorilor din Floreşti, conducerea Primăriei din comună a încheiat un acord cu Compania de Transport Public (CTP) Cluj-Napoca (ex RATUC) în urma căruia vor circula şi autobuze RATUC pe traseul Cluj-Napoca – Floreşti.

Firma privată de transport Fany care asigură transportul de persoane pe ruta Cluj-Napoca – Floreşti va avea concurenţă serioasă, începând cu 15 februarie când CTP Cluj-Napoca va intra şi în Floreşti. Astfel, vor circula în paralel atât cursele Fany cât şi cursele CTP Cluj-Napoca. Conducerea Primăriei este convinsă că nu vor exista probleme pentru că cei doi operatori de transport îşi vor stabili în aşa fel orarul încât să nu existe suprapuneri. Cetăţenii vor putea alege cu cine vor să circule.  

Primarul comunei Floreşti, Horea Şulea a declarat că cel mai probabil transportul public va fi pus în funcţiune din 15 februarie. “În prezent mai avem câteva mici detalii de rezolvat. Când va intra şi RATUC în Floreşti va avea loc o normalitate şi se va da liber la concurenţă. Eu nu am făcut altceva decât să respect dorinţa cetăţenilor care au spus în nenumărate rânduri că îşi doresc transport public în comun în localitate”, a declarat Şulea.


Primele trasee metropolitane, inaugurate în 6 ianuarie

CTP Cluj-Napoca operează, din 6 ianuarie, şi pe traseele metropolitane: Cluj-Napoca – Feleac, Cluj-Napoca – Vâlcele şi Cluj-Napoca – Gheorgheni.

Planul CTP Cluj-Napoca prevedea să intre şi în Apahida din 1 ianuarie 2014, însă deocamdată pe traseul respectiv a rămas tot firma privată MV Trans.


Firmele Fany şi MV Trans vor asigura în continuare transportul în Floreşti, respectiv Apahida până când se va da sentinţa definitivă în procesul intentat de Fany Consiliului Judeţean Cluj. S-a ajuns la proces după ce Consiliul Judeţean Cluj a suspendat licenţele operatorilor privaţi, iar firma Fany a dat în judecată forul judeţean. Tribunalul Cluj a dat câştig de cauză firmei Fany, dar decizia nu este una definitivă astfel că autorităţile locale aşteaptă o decizie definitivă şi irevocabilă.

RATUC s-a transformat în societate comercială

Recent, RATUC Cluj s-a transformat în societate comercială (Compania de Transport Public Cluj-Napoca) pentru a putea prelua transportul în comun din zona metropolitană, din 1 ianuarie 2014. De asemenea, a fost înfiinţată şi Asociaţia de Transport Metropolitan din care fac parte comunele Floreşti, Baciu, Apahida, Feleacu, Ciurila şi Chinteni tot pentru a putea extinde transportul în comun din Cluj-Napoca în zona comunelor vecine. Deocamdată, CTP Cluj-Napoca a intrat doar în cele trei localităţi care nu au fost prinse în licitaţiile organizate de Consiliul Judeţean şi au scăpat practic de procese.

Ultimele Stiri
abonare newsletter