Actualitate

Consilier judeţean PDL: Îl acuz pe Uioreanu de golănie administrativă, a sabotat proiectul în favoarea Fany

Liderul consilierilor judeţeni PDL, Alexandru Coroian, l-a acuzat, joi, pe preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu că a sabotat proiectul de transport metropolitan după ce acesta a trimis Ministerului Transporturilor pachetul cu traseele intrajudeţene pentru procedura de licitaţie, inclusiv traseele din Floreşti, Baciu, Apahida, Ciurila şi Chinteni.

„Nici măcar nu a fost aşteptată motivaţia de către Executiv, Uioreanu a dat dovadă de un exces de zel evident în favoarea Fany, pe când putea să nu introducă aceste trasee. Vorbim de o hotărâre care nu este definitivă. Domnii de la Consiliul Judeţean Cluj au devenit executanţii Fany, când noi cetăţenii am cerut ca această companie să nu mai asigure transportul. E suspectă graba cu care s-au introdus traseele în procedura de licitaţie. Introducerea acestor curse concură către o acţiune planificată, gestionată de Uioreanu în detrimentul cetăţenilor”, a precizat Coroian.

Acesta mai susţine că Uioreanu ar fi urmărit să facă jocul companiei Fany, în ciuda faptului că acesta a trimis zeci de fluturaşi locuitorilor din Floreşti prin care se se erija într-un mare susţinător al proiectului de transport metropolitan.


"Uioreanu încearcă să mascheze această şaradă trimiţând un fluturaş unde arată cât de mult îşi doreşte acest proiect. Acesta putea foarte bine să stea şi să aştepte motivarea instanţei. Nu ştiu care e legătura dintre patronul Fany şi preşedintele CJ Cluj, e treaba altora să găsească această legătură. Avem o punere de în scenă de prost gust. Tergiversarea, neapărarea în instanţă şi excesul de zel în ceea ce priveşte introducerea traseelor în interesul Fany, toate mă fac să îl acuz pe Uioreanu de o golănie administrativă şi de faptul că şi-a bătut joc de cetăţenii din Chinteni, Apahida, Baciu sau Floreşti", a spus Coroian.

Primarul Emil Boc a declarat că Primăria Cluj-Napoca nu mai poate face nimic în momentul de faţă, ci doar instanţa trebuie să se pronunţe. “Am făcut tot ce a ţinut de noi ca RATUC să meargă în zonele anunţate. Sunt convins că decizia instanţei va fi până la urmă favorabilă şi Consiliul Judeţean va menţine decizia luată de a nu pune aceste trasee la licitaţie. Sunt proceduri judiciare şi aşteptăm rezultatul, dar din punctul nostru de vedere totul este în regulă”, a spus Boc.


Întrebat cum comentează decizia Tribunalului Cluj, Horea Uioreanu, preciza în urmă cu două zile că este convins că va câştiga procesul.

„În mod normal deciziile instanţei nu se comentează. Este o decizie luată de suspendare a hotărârii Consiliului Judeţean Cluj care a scos anumite trasee de pe teritoriul unor comune din jurul Clujului în aşa fel încât acea asociaţie metropolitană de transport să-şi poată face propriul lor transport. Momentan fondul judecăţii va avea loc mai târziu. Practic, dacă noi vom câştiga, şi cred că vom şi câştiga, acele trasee vor fi repuse la dispoziţia viitoarei companii care va gestiona transportul metropolitan. Această hotărâre de consiliu am făcut-o pentru că vine în întâmpinarea cererii cetăţenilor. Cei de la RATUC ar trebui să se grăbească pentru că riscul cel mai mare este de a lăsa populaţia din acea zonă fără niciun fel de transport. Momentan, eu sunt obligat să respect această decizie, care este de suspendare a hotărârii de consiliu judeţean. Zilele viitoare va avea loc o licitaţie pentru toată ţara, pe toate rutele de transport, eu sunt obligat prin această suspendare să repun aceste rute de transport la licitaţie, va câştiga cel care va vea preţul şi condiţiile favorabile conform licitaţiei, iar în momentul când fondul procesului se va finaliza şi se va da dreptate consiliului judeţean ele vor fi rescoase din acest program“, a declarat Horea Uioreanu.


Firma Fany a obţinut în instanţă suspendarea hotărârii Consiliului Judeţean Cluj care facilita accesul RATUC pe rutele din localităţile învecinate, Floreşti, Baciu, Apahida, Feleacu, Ciurila şi Chinteni. Fany a atacat în instanță hotărârea Consiliului Judeţean Cluj prin care erau scoase de la licitație traseele din zona metropolitană și a primit câștig de cauză. Sentința a fost dată de Tribunalul Cluj.

abonare newsletter