Actualitate

Intrarea RATUC în Floreşti, la mâna instanţei

Emil Boc a declarat, miercuri, că Primăria Cluj-Napoca a făcut tot ce era posibil pentru extinderea traseelor RATUC în comunele vecine municipiului.

După ce Consiliul Judeţean Cluj a suspendat licitaţiile pentru prelungirea licenţelor firmelor private de transport în comunele vecine municipiului, firma Fany care asigură transportul de persoane în Floreşti a dat în judecată forul judeţean din acest motiv. Tribunalul Cluj a dat câştig de cauză firmei private de transport, dar decizia nu este una definitivă. Consiliul Judeţean a suspendat atunci licitaţiile ca RATUC să îşi poată prelungi traseele în comunele din zona metropolitană.

În aceste condiţii, deocamdată RATUC nu poate intra în comunele limitrofe municipiului.


Primarul Emil Boc a declarat că Primăria Cluj-Napoca nu mai poate face nimic în momentul de faţă, ci doar instanţa trebuie să se pronunţe. “Am făcut tot ce a ţinut de noi ca RATUC să meargă în zonele anunţate. Sunt convins că decizia instanţei va fi până la urmă favorabilă şi Consiliul Judeţean va menţine decizia luată de a nu pune aceste trasee la licitaţie. Sunt proceduri judiciare şi aşteptăm rezultatul, dar din punctul nostru de vedere totul este în regulă”, a spus Boc.

În urmă cu aproximativ două săptămâni, în şedinţa de Consiliu Local s-a aprobat transformarea RATUC în societate comercială, aceasta fiind una dintre condiţiile intrării RATUC în comunele vecine. De asemenea, comunele Floreşti, Baciu, Apahida, Feleacu, Ciurila şi Chinteni au format Asociaţia Metropolitană de Transport.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter