Actualitate

Comuna Feleacu vrea transport în comun asigurat de RATUC

Consilierii locali vor vota, în cadrul şedinţei de Consiliu Local de joi, transformarea Regiei Autonome de Transport Urban Călători (RATUC) Cluj-Napoca în societate pe acţiuni şi aderarea comunei Feleacu la Asociaţia Metropolitană de Transport.

Extinderea RATUC în zona metropolitană ar putea fi posibilă din 1 ianuarie 2014, după cum spun primarii din comunele vecine municipiului Cluj-Napoca. Până atunci, RATUC se va transforma în societate pe acţiuni, iar Asociaţia Metropolitană de Transport se extinde cu încă o comună şi, în plus, va trebui să pună la punct toate detaliile pentru asigurarea transportului între Cluj-Napoca şi comunele din zona metropolitană.

Transformarea RATUC în societate pe acţiuni va fi supusă votului consilierilor locali în şedinţa de joi. După ce va fi votată transformarea RATUC în societate pe acţiuni, regia se va numi ”Compania de Transport Public Cluj-Napoca S.A. ca urmare a reorganizării administrative a RATUC Cluj-Napoca având ca acţionar unic Municipiul Cluj-Napoca. Sediul social al societăţii va fi în Cluj Napoca, B-dul 21 Decembrie 1989 nr.128-130.


Capitalul social subscris şi vărsat de acţionarul Municipiul Cluj-Napoca, reprezentat de Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca este divizat în 159.000 acţiuni nominative, cu o valoare nominală de 1.000 lei/acţiune. Patrimoniul propriu al RATUC Cluj Napoca, în valoare de 159.000.000 lei va fi preluat de ”Compania de Transport Public Cluj-Napoca S.A”.

Personalul RATUC Cluj-Napoca, existent la data reorganizării, va fi preluat în totalitate de către ”Compania de Transport Public Cluj-Napoca S.A.” şi îşi va păstra toate drepturile şi obligaţiile stabilite prin Contractul Individual de Muncă şi Contractul Colectiv de Muncă la nivelul regiei, în vigoare la data reorganizării.


Începând cu data înregistrării la Oficiul Registrului Comerţului ”Compania de Transport Public Cluj-Napoca S.A” se subroga în drepturile şi obligaţiile RATUC Cluj-Napoca”.

RATUC ajunge în comunele vecine

Transformarea RATUC în societate comercială face parte dintr-un proiect mai amplu care prevede extinderea transportului în comun din Cluj-Napoca în comunele din vecinătatea municipiului. Atât primarul Emil Boc cât şi directorul RATUC, Liviu Neag, au precizat de mai multe ori că pentru extinderea RATUC în zona metropolitană este necesară transformarea regiei în societate pe acţiuni.


Până la sfârşitul anului, operatorii privaţi vor asigura transportul în comunele vecine municipiului Cluj-Napoca, urmând, ca cel mai probabil, din 1 ianuarie 2014, să intre RATUC pe traseele respective.

Feleacu se alătură Asociaţiei Metropolitane de Transport

În şedinţa de joi se va vota şi proiectul de hotărâre privind aderarea comunei Feleacu la Asociaţia Metropolitană de Transport. Asociaţia a fost înfiinţată în 12 aprilie 2013 şi are ca scop realizarea tuturor demersurilor necesare pentru extinderea RATUC în zona metropolitană din care fac parte comunele Floreşti, Baciu, Apahida, Feleacu, Ciurila şi Chinteni. Comuna Feleacu este ultima care aderă la această asociaţie.

Ultimele Stiri
abonare newsletter