Actualitate

FOTO: Uioreanu a testat noua pistă a aeroportului clujean

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, a testat noua pistă a Aeroportului cu un avion de mici dimensiuni.

„Am avut împreună cu constructorul, conducerea Aeroportului şi colegii din Consiliul Judeţean, ultima şedinţă de progres înainte de inaugurarea oficială a noii piste de decolare-aterizare. Dincolo de datele tehnice prezentate de constructori şi de expertul care a certificat conformitatea lucrărilor, pot să afirm că, de acum înainte, la şi de la Cluj-Napoca se va zbura în cele mai bune şi sigure condiţii. Fac această afirmaţie în contextul în care, de-a lungul anilor, am avut ocazia <să testez> destul de multe piste, mai ales vechea noastră cale de rulare. În acelaşi timp, am avut prilejul să văd de sus întreaga lucrare şi am încercat să-mi imaginez cum va arăta pista peste doi ani, când vom finaliza proiectul, respectiv construirea ultimilor 1400 de m” a declarat Horea Uioreanu.

Noua pistă are o lungime de 2100 de m, o lăţime de 45 de m la care se adaugă acostamentele de câte 7,5 m, instalaţii de balizaj ultramoderne, o cale de rulare Golf cu o lungime de 314 m şi o lăţime de 25 de m şi una de tip Foxtrot în lungime de 111 m şi cu o lăţime de 25 de m.


Noua pistă de decolare-aterizare a Aeroportului Internaţional „Avram Iancu” Cluj va fi inaugurată în data de 26 octombrie.

abonare newsletter