Actualitate

FOTO - Linia de tramvai Piaţa Gării – Bulevardul Muncii a fost inaugurată luni

Primarul Emil Boc, îmbrăcat într-un tricou mov, asortat cu culoarea tramvaiului, viceprimarul Gheorghe Şurubaru şi fostul primar interimar, Radu Moisin au participat, astăzi, la inaugurarea liniei de tramvai modernizată pe tronsonul Piaţa Gării – Bulevardul Muncii.

Testarea liniei a început la ora 13.00, iar în acest moment clujenii pot călători cu tramvaiul pe tronsonul Piaţa Gării – Bulevardul Muncii. În prezent, toată linia de tramvai, pe cei 26,6 kilometri este modernizată. Radu Neag, directorul RATUC Cluj a declarat că ruta Piaţa Gării – Mănăştur este parcursă acum în 20 – 25 minute şi ruta Piaţa Gării – Bulevardul Muncii în aproximativ 20 de minute.

“Timpul parcurs pe întreaga distanţă Mănăştur – Bulevardul Muncii este redus acum cu 60% faţă de perioada când se circula pe vechea linie pentru că viteza de deplasare este mult mai mare şi bineînţeles că şi confortul este sporit”, a precizat Neag.


Valoarea proiectului este de 128 milioane lei, din care 85% sunt fonduri europene. Primarul Emil Boc a declarat că Primăria Cluj-Napoca este prima primărie din ţară care a investit în modernizarea liniei de tramvai.

Acum va urma un proiect pentru modernizarea tramei de tramvai, în valoare de aproximativ 20 milioane euro.


Vor fi modernizate toate străzile care intră şi ies din linia de tramvai, pe tronsonul Mănăştur – Bulevardul Muncii. În acest proiect sunt şi patru poduri, din care unul este podul Nadăş unde lucrarea este făcută în regim provizoriu”, a afirmat Emil Boc.

În momentul de faţă, pe porţiunea peste podul Nădaş se circulă cu restricţii de viteză până la modernizarea podului. Liviu Neag a afirmat că anul viitor ar putea fi gata şi lucrările pentru reabilitarea podului Nădaş.

Ultimele Stiri
abonare newsletter